Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Iun 2012, 05:55

Nu are cineva surplus un BKWAG 8??Evident contra cost si mai dau si-o bere..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Iun 2012, 09:01

cristian.ene scrie:MHX SJ 782 HM short review

http://conceptcustomrods.ro/?p=2283

Iaca si aici ,un short review

http://www.ifish.ro/lansete-de-dunare-jiguri-grele-mhx/

.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 20 Iun 2012, 09:46

Daca tot e sa vb.de bine MHX(ca s-a vorbit si de rau)imi calc pe inima si ma bag si eu in seama cu ceva scurt :lol: .Mai prescis MB843-7'.
Desi e dat ca 1/4-3/4 am pescuit lejer cu guma de 10cm pe jig de 28gr,in curent destul de puternic. Batul se comporta excelent,lasam poza sa vorbeasca,doar e short short review :lol:
[album]Imagine

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Iun 2012, 11:57

Eu zic ca un blank bun respecta cu mici variatii specificatiile inscrise de producator.

Un blank care duce greutati mult mai mari decat cele inscrise nu cred ca este un blank de calitate. este doar un blank supradimensionat :wink:

Ce repere mai ai cand alegi un blank?

La fly conteaza si o variatie de +, - 1-2g incat sa nu mai functioneze corect cu firul declarat de producator.

Pentru lansetele de finete o vartiatie de 1-2g in plus schimba deja clasa de putere s face imposibial utilizarea nalucilor din plaja inferioara de lansare.

Nu e de mirare ca putine lansete UL pot lansa corect greutati de 1/32 oz. asa cum scrie in manual :lol:

Acelasi lucru ise intampla cu foarte multe blankuri L, ML, M sau MH care nu respecta sepcificatiile

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Iun 2012, 12:15

Acelasi lucruri se intampla cu foarte multe blankuri L, ML, M sau MH care nu respecta specificatiile teroretice.

Una din diferentele calitative dintre producatori vine din capacitatea de a produce blankuri care sa respecte puterea de lansare si indicatiile de folosire a firului.

Tolerante cat mai mici inseamna blankuri mai bune :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Iun 2012, 13:06

exact si bun sint doo lucruri diferite

daca prin specific / specializare / exactitatea razei de putere cintaresti bunatatea atunci da... , altfel bunatatea e altceva !

subiectiv... bunatatea e ce-ti place tie !

Criisti... batem apa in piua !

iaca vine Johanusu si merem la un gratar si o bere... , si daca nu ne imbatam ... tare... poate udam si o musca .... or something :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Iun 2012, 15:19

Una din diferentele calitative dintre producatori vine din capacitatea de a produce blankuri care sa respecte puterea de lansare si indicatiile de folosire a firului.

Domnu'Ene,nu poate sa priceapa ca in specificatiile tehnice ale lansetelor nu exista stas-uri..Ce pentru un producator este fast,pentru altul este moderat fast..

Dar ce inseamna ..'a respecta puterea de lansare'??

Daca vorbim de limita inferioara,inseamna ,dupa parerea mea,ca blancul sa se incarce suficient,incit sa se poata arcui si lansa o naluca.Daca aceasta limita este,sa zicem,7grame,ma astept sa pot lansa binisor,o naluca cu aceasta greutate..Evident ca altfel voi lansa un jig armat cu guma,comparativ cu un wb.de 7grame,gen rapala original floating..

Dar limita superioara??
Daca lanseta mea zice ca duce 1 oz,si prin asta inteleg strict,28.5gr+,-,citeva grame,acolo,inseamna ca trebuie sa stiu cit cintareste exact fiecare guma,sa scad greutatea acesteia dintr-un oz,iar ce ramine,este valoarea greutatii jigului :roll: Hmmm...asa sa fie??Pai asta imi limiteaza drastic optiunile...Dar daca producatorul s-a gindit sa-mi dea plaja asta de lannsare,dar la care eu mai pot adauga 10-15-20gr,nu e bine???Cu ce a mintit,producatorul ,daca lanseta mea duce inca 10grame??El a promis 1oz,si nu a zis ca nici mai mult nici mai putin...Ce vine peste sint interpretarile,'asilor'in materie..Asadar ,daca lanseta duce 1 oz,la care mai adaug si guma,vreo 10-15grame,pentru mine e un avantaj..si sincer,nu as fi deloc bucuros,daca la 1 oz,ar 'gifii"ca si cum ar fi la capatul puterilor..

Apoi mai este o chestie subiectiva...Ce inseamna duce..1 oz??Ca poate arunca greutatea asta??Bine,dar pe ce distanta,caci poate sa arunce 10m sau 50m,se cheama ca arunca..Ca poate sa danseze naluca bine??Dar la ce distanta??Ca nu-i totuna sa joci naluca la 50m de mal sau la 20,pe curent..

Sint atitea variabile si sintem atit de subiectivi,incit uitam sa pescuim..
mai degraba teoretizam pina la singe...se vede ca nu avem pesti in ape,caci daca am avea,am pescui cu lansete vindute la pachet cu carbunii de gratar prin benzinarii :lol: :lol:

Felicitari lui ulk si Ilie,pentru capturile facute cu lansete construite de ei,si culmea fara chock point(sau gresesc?),cu blancuri 'supradimensionate",si fara 25 de ani de rodbuilding in spate....nci nu vreau sa ma gindesc ce capturi vor avea peste 25 de ani de lansete construite.. :lol: :lol: :lol:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Iun 2012, 15:26

http://www.wsbteam.com/jurnal-de-concur ... ter-final/

Si sintem atit de subiectivi,incit spurcam ce nu intelegem..Domnu'Ene,iti mai amintesti ce ziceai de baitcasting si pescuitul salaului??Cit este de incomod,ca ..'iti limiteaza optiunile",zicea cineva,ca la pescuit de finete la salau,te incurca...??

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Iun 2012, 15:52

Multumesc Gheorghe.

La bete de cast nu stiu de choking point, sa existe...axul mulinetei fiind perpendicular pe blank, nu ai cum sa calculezi asaceva :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Iun 2012, 16:02

nu stiu nici io... , dar nah... e nu e ... Jiji il caolculeaza oricum !

sigur aflam din.... articool :D

Scrie răspuns