Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Din cate stiu eu pescuit de finete la salau inseamna 2-3.5g si fire mono de 0.14-0.16mm. Cu mai mult de 5g si 0.18mm Stroft nu am mai pescuit de vreo 7-8 ani
Toata lumea merge la pescuit salaii pe Sarulesti tocmai pentru ca sunt agresivi si se prind usor, echipamentul necesar este departe de un standard care inseamna pescuitul de finete.
Sarulesti este un loc unde se prinde bine cu jiguri grele( 7-12g) si salai numai delicati nu sunt
, pe lacuri dificile nu prinzi nimic cu echipamentul ,,usor , pentru Sarulesti 

Toata lumea merge la pescuit salaii pe Sarulesti tocmai pentru ca sunt agresivi si se prind usor, echipamentul necesar este departe de un standard care inseamna pescuitul de finete.
Sarulesti este un loc unde se prinde bine cu jiguri grele( 7-12g) si salai numai delicati nu sunt

Mersi Gigi.Nici nu cred ca vrei sa stii ce fir si ce gramaj avea jigg-ul.
Si ala nu a fost singurul salau,e cel mai mic 

- semlecangheorghe
- veteran
ULK scrie:Multumesc Gheorghe.
La bete de cast nu stiu de choking point, sa existe...axul mulinetei fiind perpendicular pe blank, nu ai cum sa calculezi asaceva
ULK,stiu ca la bete de cast nu exista c.p.,eu ma refeream la lanseta facuta de tine ,si la cea facuta de Ilie,si am pomenit de cite un element de la fiecare ..Evident ,c.p.-ul se aplica la lanseta de spinn a lui Ilie..Citind contextul vezi ca m-am referit la tine si la Ilie,deci la lansetele facute de unul si celalt..deci c.p.era pentru lanseta lui Ilie,si nicidecum la a ta..
Ene a scris
Din cate stiu eu pescuit de finete la salau inseamna 2-3.5g si fire mono de 0.14-0.16mm. Cu mai mult de 5g si 0.18mm Stroft nu am mai pescuit de vreo 7-8 ani
Din cite stiu eu,pescuitul la salau poate insemna multe...Cu cit crezi ca stii mai multe,cu atit constati ca nu stii nimic..Ma rog,daca ai ochi sa vezi asta..Si chiar imi amintesc ce mi-a povestit un ci\oncitadin de-al tau,care a prins pe Sarulesti zeci de salai la o partida,linga doi "profesori'din astia cu figuri in cap,folosind un gramaj usor,si o lanseta cu care pescuia pe Dunare..un Berkley Pulse...Ce light,ce medium light??Conta cum tragi guma prin apa,ca sa provoci atacul..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- utilizator constant
Salaul asta este bolnav de este asa mare, a avut probleme cu tiroida?SVF scrie:Daca tot e sa vb.de bine MHX(ca s-a vorbit si de rau)imi calc pe inima si ma bag si eu in seama cu ceva scurt.Mai prescis MB843-7'.
Desi e dat ca 1/4-3/4 am pescuit lejer cu guma de 10cm pe jig de 28gr,in curent destul de puternic. Batul se comporta excelent,lasam poza sa vorbeasca,doar e short short review![]()
[album]

Frumosa caprtura jordita aia mica.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
Gigi, io nu stiam de cp.
Nu mi-i rusine sa recunosc ca am aflat de asta citind aici pe forum.Credeam ca e suficient sa pozitionez inelele dupa tabelul celor de la Fuji,si sa incerc ca firul sa fie cat mai paralel cu blank-ul,adica fara acele unghiuri ascutite.Pe viitor o sa vad ce-i si cu cp.asta,de da atata bataie de cap.In rest cel mai imortant lucru e ca eu sunt multumit de mine si de ceea ce am facut pana acum.Accept orice sfat,critica,mici intepaturi,e normal,fiind in stadiul asta.Si la fel de normal imi plac si aprecierile cand e cazul 

Ilie..nu te- ai adresat mie, deci ma bag ca musca...dar tot respectul pentru ce ai zis mai sus.
Gigi...am inteles..
Gigi...am inteles..
- semlecangheorghe
- veteran
Ilie ,nici eu nu aveam o idee prea exacta despre c.p.,decit dupa ce am citit pe aici pe forum,si mi-a mai explicat cineva.caruia ii multumesc pentru rabdarea si diispozitia de a explica..Pina la momentul respectiv,nestiind prea bine engleza,nu am inteles exact...Oricum ,asta este deja de vreo 2 saptamini,deci nu la lanseta lui ULK,m-am referit..
.
.
-
- veteran
Calitatea zonei de mufare arata stiinta si capacitatea tehnologica producatorilor de blankurilor de a realiza blankuri de calitate multi pieces.
Este suficient sa dai o tura prin magazinele de articolele de pescuit si sa vezi lansete de 300-500RON cu design general bun dar care daca le iei la bani marunti observi ca zoan de mufare este mult prea lungp si zoa mama nu este ingrosata corespunzator.
Nu e de mirare ca unele fac Poc si alte nu lucreza in zona de mufare.
Acelasi lucru se poate spune si despre producatorii de blankuri care gasesc texte pretentioase sa isi laude marfa mediocra.
Este suficient sa pui mana pe o ruleta si sa vezi cat de mult se mufeaza lansetele tale.
Pentru UL, L - 3 -3.5 cm este ideal
ML, M, MH 4.5 -5.5mm
si la puteri H sau XH mai mult de 60mm nu este necesar pentru un blank bun.
La blankurile de fly mufele sunt si mai scurte intre 25 si 45mm .
Am deschis un articol nou http://conceptcustomrods.ro/?p=2299 al care este bine sa veniti cu propriile masuratori care nu cer decat o ruleta.
Sunt binevenite si cazurile cu lansetele care fac ,,Poc,,
exact desupra mufei mama
Este suficient sa dai o tura prin magazinele de articolele de pescuit si sa vezi lansete de 300-500RON cu design general bun dar care daca le iei la bani marunti observi ca zoan de mufare este mult prea lungp si zoa mama nu este ingrosata corespunzator.
Nu e de mirare ca unele fac Poc si alte nu lucreza in zona de mufare.
Acelasi lucru se poate spune si despre producatorii de blankuri care gasesc texte pretentioase sa isi laude marfa mediocra.
Este suficient sa pui mana pe o ruleta si sa vezi cat de mult se mufeaza lansetele tale.
Pentru UL, L - 3 -3.5 cm este ideal
ML, M, MH 4.5 -5.5mm
si la puteri H sau XH mai mult de 60mm nu este necesar pentru un blank bun.
La blankurile de fly mufele sunt si mai scurte intre 25 si 45mm .
Am deschis un articol nou http://conceptcustomrods.ro/?p=2299 al care este bine sa veniti cu propriile masuratori care nu cer decat o ruleta.
Sunt binevenite si cazurile cu lansetele care fac ,,Poc,,

- semlecangheorghe
- veteran
No ,nici nu se putea sa nu fie un exemplu negativ,mhx..
Carevasazica ii mai bine sa o ai mai scurta ,decit sa o ai ...mai lunga
...'Tranzitia puterii',si alte clisee de genul asta prind bine la public..da-i inainte....

Carevasazica ii mai bine sa o ai mai scurta ,decit sa o ai ...mai lunga

...'Tranzitia puterii',si alte clisee de genul asta prind bine la public..da-i inainte....
.
.