Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 19 Iun 2012, 09:53

Si nu mai ai nevoie de ajustari la aliniere dupa matisaj? Sau cum faci?

Mie niciodata nu mi se par aliniate corect...dupa matisare corectez in pozitia finala ,inainte de a aplica epoxi.Daca se lipesc, trebuie sa fii 100% ca sunt perfect aliniate.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 19 Iun 2012, 10:03

Ba de cele mai multe ori trebuie mai mult sau mai putin. Lipitul n-are nici o valoare la fixarea inelului. Plasticul ala te ajuta la legat (nu mai trebuie banda adeziva care pe inelele mici e o pacoste), apoi umple golurile (eventuale) de sub piciorul inelului (talpa e plana, blankul e rotund) si in plus creaza o pelicula mai supla intre blank si talpa metalica - protejaza blankul.
Asa ca dupa ce inelul e matisat, lipiciu ala se rupe la repozitionare dar plasticul ramane sub talpa.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Iun 2012, 10:05

Sunt 2 tipuri de batoane diferite de Flex Coat

unul pentru tip top de culoare galbena transparenta si mult mai dur si unul alb pentru pozitionarea inelelor si pentru un film subtire care sa protejeze blankul.

Au consistente si aplicatii total diferite :wink:

Toate variantele din RO nu garanteaza ca topul ramane acolo dupa un efort serios.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Iun 2012, 10:19

Da,cu rolul de tampon eram in clar...daca ziceti ca se dezlipeste usor..va cred. Eu tot prefer fara....mai ales ca s-ar putea sa contina silicon cele din comert,care nu sunt facute pentru rodbuilding,mai bine nu risc o contaminare al epoxiului. Cele vandute pentru lipirea inelului de varf ar putea sa fie ok.
UlKustom Rods

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Iun 2012, 10:25

tavistan scrie:Io zic ca-i mai bine sa incalzesti inelul si sa-l treci peste bagheta pentru ca, piciorul ramanand cald, mentine plasticul lichid mai mult timp - ajuta la pozitionare; daca treci puciorul inelului, rece, peste plasticul topit, acesta ca incepe sa se solidifice imediat. :)
Ai dreptate, fac si asa si asa,e o chestie de moment :)

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 19 Iun 2012, 10:27

batoanele alea nu vad de ce ar avea silicon; sunt din pvc - n-am avut surprize pana acum dar nah, o sa ma interesez; pentru ca daca contin... ar putea sa interfereze cu intarirea rasinei.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Iun 2012, 10:31

ULK scrie:Da,cu rolul de tampon eram in clar...daca ziceti ca se dezlipeste usor..va cred. Eu tot prefer fara....mai ales ca s-ar putea sa contina silicon cele din comert,care nu sunt facute pentru rodbuilding,mai bine nu risc o contaminare al epoxiului. Cele vandute pentru lipirea inelului de varf ar putea sa fie ok.

Nu au fost probleme cu epoxi-ul.Insa am grija ca lipiciul sa nu treaca in lateral, de talpa inelului.La matisaj ramane oarecum inestetic si nu-mi place.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 19 Iun 2012, 10:32

@ULK: acum am vazut amprenta aia de pe matisaj - ma facui de bacanie, ce nashpa arata... dar nu-i definitiva, se repara cu carpa... :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Iun 2012, 10:50

:) esti haios..nu te-ai facut de nici o bacanie ,stai linistit...Nu facem RB de de doua decenii.

Gripurile tu le-ai manufacturat sau doar le-ai montat?
UlKustom Rods

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 19 Iun 2012, 10:53

Eu le-am facut. :headbash: :lol:

Scrie răspuns