Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 05:45

Cristi, eu nu am comparat, mhx-urile cu nfc.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 22 Mai 2012, 06:57

Salutare Cristi,

Chiar daca e blank-ul meu..m-ai pus pe ganduri.daca sa mai fac sau nu lanseta pe el.
Acum ca sa imi apar si eu blank-ul cat de cat:)...in articolul tau ai masurat SJ782( si totusi te raportezi la SJ 842) care are butt declarat de 0.453 inch=11.5 mm. Fata de 11.3 masurat de tine.. nu cred ca este mult...totusi nu vine din Japonia.
Oricum da-mi pe mail daca ai disponibil in stoc alte alternative la blank-ul mhx.
:respekt:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 07:24

Deci Cristi,ai declarata ca ai masurat asta
Am măsurat diametrele blankului HM-SJ842-MHX
MHX- HM blanks

Diametrul declarat pe butt – 0.517 inch sau 13.1 în mm , în poze a ieşit o mică toleranţă în plus deoarece nu am reuşit să păstrez presiunea pe blank a fălcilor şublerului.

Si cind colo ,in poza este HM SJ-782, O.453 inci.

In plus ,sublerul din poza ta,prima, nu indica 11.3mm.
Daca ar fi 11.3mm,ar trebui ca liniuta aflata pe cursor la cifra 3, sa fie una si aceeasi linie cu liniuta aflata pe partea fixa de deasupra ei.Ori in poza se vede clar ca este decalata in lateral bine de tot.Ce citesc eu acolo,este 11.5mm,deoarece cifra 5 de pe cursor este in inline cu liniuta de deaspura ei..
Nu vreau sa te atac ,dar nu ai citit corect ce afiseaza acel subler.Daca vrei sa vorbim de tolerante,sa stii ca in prelucrarea metalelor,ai 0.2mm citit eronat de tine,pot face ca o piesa sa fie rebut.

Revenind,cum este atunci,cu cele doua blancuri??
Caci asa vad din poza, ca modelul HM-SJ-782,cu diametrul declarat de 0.453inci,are 11.5mm

Asadar,cum explici ca ai masurat una si din poza rezulta ca ai masurat alta??

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 07:26

Ionut,nu te grabi sa te iei dupa ce zice unul si altul,dupa cum vezi fiecare putem fi subiectivi.
Pune mina pe blanc,elimina din minte ce zic unii si altii,si vezi daca iti place.Poate sa fie da sau nu..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 07:52

Totodata,avind blancul cb 847,diametru declarat pe butt 0.545inci=13.8mm,l-am masurat de trei ori si am verificat de 3 ori in tabelul lor de carateristici.Are 13.9mm masurat de mine.Diferenta de 0.1mm,poate sa rezulte din masurare.Si daca este reala ,cred ca o zecime de mm,pe diametru este nesemnificativa..

Totodata ,l-am si cintarit.
Declara ca are 2.2oz,adica 62.7,grame.
La mine a iesit,60grame.
Blancul este foarte drept.
O lanseta heavy ,care arunca naluci de la 14la 40grame.La 62 de grame,blancul.
Actiunea este moderat fast,exact cum ma asteptam.In sarcina mare se indoaie parabolic,frumos.

Ei,acuma Cristi draga ,da-mi voie sa mi se para mie putin ciudate masuratorile tale.....
Ale mele corepund foarte aproape de declaratiile producatorului..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 22 Mai 2012, 08:08

Da a fost neintentionata compararea gresita cu datele din tabel.

Abaterea este mica de 0.2mm diametrul masurat este de 11.3mm iar cel declarat de 11.5mm.

Nu ma prind ce ce nu mi-a tras nimeni atentia ca nu se potriveste modelul blankului cu diametrul pe butt.

Problema blankului este ca are diametru mic si pereti subtiri si asta il face sa devina foarte progresiv nu seamna cu alte blankuri SJ.

Era si ciudat si neintalnit cum am spus deci imi asum eroarea compararii datelor.

Diferenta de calitate si de tolerante la diametre ramane adica NFC este de o precizie care este standarul in industrie pe cand MHX are marjele obisnuite.

Un blank similar si mai scurt de la NFC este evident mai conic decat cele MHX

SJ 604-1 (IM)
Category: Spin Jig
Model: SJ 604-1 (IM)
Length (ft): 6' 0"
Pieces: 1
Line Weight: 6-12
Lure Weight: 1/8-3/8
Power: Medium
Action: Fast
Tip (64ths): 4.60
Butt: 0.49
Price: $129.00

Chestia cu lightest ramen valabila are 1.53 oz. adica este al fel de greu ca un SC3 de putere similara ML care este puterea reala, firul 6-12lb. este o data care nu se potriveste cu realitatea.

4-10 lb. este o clasificare mult mai apropiata de puterea blankului.

MHX folosesc clasificarile standard asa ca sa fie in randul lumii dar nu corespund puterii reale.

3S66MLF Bass/Walleye AVS66MLF 6'6" ML FAST 1 4-10 1/8-3/8 0.400 4.5 1.5 HKS-4 $90

si un blank mult mai puternic tot SC3 cu scrim de fibra de sticla cantareste tot pe acolo

3S66MF Bass/Walleye AVS66MF 6'6" M FAST 1 6-12 3/16-5/8 0.500 5.0 1.6 HKS-4 $95

deci nu vad cum blankul asta poate sa fie unde se vrea cocotat, cand e doar in rand cu un blank de mijloc ca materiale.

Un blank premium cu adevarat cantareste foarte putin raportat de clasa de putere http://conceptcustomrods.ro/?p=1229

,,Blankul HM 668-1 Magnum Bass ( Fast, 12-25lb., 3/8 1 1/4 oz.) cântăreşte doar 53.2g sau 1.877 oz. iar lanseta custom doar 4 oz./ 114g.,,

Singurele blankuri similare ca performante ale materiale si greuteate sunt K2 de la Phenix dar care au conicitati mai mici pe butt dar sunt mai rigide ca materiale.

St.Croix foloseste materiale sub NFC sau Phenix.

Urmeaza sa primesc un blank un blank NFC MB 709-1 (HM) si sa il compar ca greutate cu cel similar Phenix K2.

MHX-HM sunt un blankuri care nu corespund materialelor adevarate HM, adica valoreaza exact cat costa restul e bla bla.

Chesti ca ar fi ,,the lightest and most sensitive rod blanks in the world – at any price.,, suna ieftin rau.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 08:23

http://img138.imageshack.us/img138/6663/gigi2018.jpg

Cristi,uite mai sus ,live,cum se indoaie cb847 ,in drill.Am sters,amanuntele care pot da idei,precum si identitatea prietenului meu,care nu vrea sa i se vada fata.

La capatul liniei este un somn de 24 de kg.Evident am si poze cu el pe mal.
Ce ne-a fost frica ca cedeaza a fost mulineta,care era veche,si obosita de mult prea multe partide de feeder,si avea ceva la angrenaj care o facea sa scape...Acum a fost inlocuita cu un cabelas tournament zx..

Momentul surprins de mine ,este tocmai cind maria sa musteciosul, s-a enervat rau pe noi si a taiat-o in curent.Pacat ca nu poti vedea expresia de pe fata prietenului meu....Curentul era foarte puternic,si apa adinca de vreo 4-5m.In mal erau praguri de piatra si butuci...Cind a taiat-o in curent,am zis in gindul meu...pina aici i-a fost..Dar nu,la un moment dat s-a oprit si,gratie puterii blancului,a reusit sa-l traga prin pompaje contolate,incet,incet,afara din zona periculoasa.Un alt moment,a fost cind a vrut sa faca flotari printre bolovanii de pe primul prag...Atunci amicul meu a fortat la maximum si somnul nu s-a lasat pe fund...In final a facut poza...

Acest dril si nu diferente(inexistente)de 1.8mm,fac ca un blanc sa isi arate calitatile.
In virtutea acestor calitati ,am in rastel 5 lansete(4finalizate)dintre care 3 sint mhx.Si probabil vor mai fi.

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 08:34

Nu ma prind ce ce nu mi-a tras nimeni atentia ca nu se potriveste modelul blankului cu diametrul pe butt.

Iti spun eu de ce.
Fara rautate si fara intentie sa te jignesc.
Si tu si Bogdan faceti niste afirmatii ,cu un aplomb enorm.
Parca ar fi enunturi de legi.
Si cind colo ,nu este chiar asa.
Exemplul de mai sus este relevant.
Daca nu vedea Ionut diferenta dintre ce ai zis ,si realitate,ma tem ca raminea valabil scenariul conform caruia,mhx-urile au abateri mari de la diametrele declarate..

In realitate nu este asa..
Cum nu este adevarat ca Twin Power-ul ,are laterale de plastic.

Ei ,in toata treaba asta ,eu am afirmat ca blancurile mh mhx ,nu sint sub sc5.Da ,din punct de vedere al senzitivitatii,al greutatii,al actiunii,al designului,nu sint mai prejos de sc5.Nu le-am comparat cu nfc.Nici cu Phenix.Si nici nu sint pescar mai bun ca si tine.Si nici rodbuilder mai experimentat.

Nu imi permit sa zic ca o lanseta arunca corect 1.5 grame si incorect 0.7grame,deoarece nu cred ca sesizezi in lanseu de 0.7gr.
In privinta conicitatilor,si a altor chestii,este inutil sa luam puncte de referinta in conditiile in care nu exista STAS-uri in domeniu..

Ce imi reprosez este ca am stat sa incasez hirdaul de laturi al unora..

Ma bucur ca cb847,corespunde specificatiilor tehnice si,cred ca mhx are un cuvint greu de spus pe viitor in lumea rodbuilderilor,in ciuda faptului ca sint privit de unii de pe la noi,ca niste out sideri.Pe rodbuildinf.org,cititi parerile multora,si o sa vedeti ca toate sint pozitive..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 08:37

MHX-HM sunt un blankuri care nu corespund materialelor adevarate HM, adica valoreaza exact cat costa restul e bla bla.

Cine spune asta ,Cristi??
Tu care ,te legi de chetsii care nu exista??
Hai mai,acuma nu-i mai de vina diametrul,e de vina conicitatea si acuma.....materialul??
Ai tu acces la date exacte despre natura materialului folosit??
Sau si asta este o interpretare de genul arunca corect1.5grame,dar 0.8,nu....

iti spun eu ca am pecuit cu hm,este cel putin la fel de senzitiva ca sc5,su nu degeaba unii,le compara cu lta-ul vechi.

Restul.....restul...este bla,bla...

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2012, 08:41

Abaterea este mica de 0.2mm diametrul masurat este de 11.3mm iar cel declarat de 11.5mm
Fara rautate,invata sa masori cu sublerul.Acolo nu sint 11.3mm,ci 11.5.Am lucrat 11 ani cu subler si micrometru si stiu ce spun..

.

Scrie răspuns