Vad daca lanseta arunca usor si precis greutatea respectiva, sa zicem 0.8g in cazul UL de la StCroix.
La cat de puternice sunt pe varf cele mai multe modele Ul de la St.Croix se incarca corect undeva intre 1.5-2g.
Sunt si exceptii la unele modele 1pc. si la un modelul UL de 7`ft. SCV.
1.8 mm pe butt este o toleranta care nu vine de la un numar diferit de traturi de grafit cum se intampla pe varf.
Variatii de 0.1- 0.3mm sunt intr-o marja acceptabila.
Blankul HM-SJ842-MHX este construit pe alta mandrina decat cea declarata.
Un client citeste in chartul MHX si vede ca blankul este conic (0.517``) si il cumpara din acest motiv, cand il primeste observa ca nu este ce i-a fost promis intr-o anumita marja de eroare.
Am pus blankul umar la umar blankul HM-SJ842-MHX cu blankul NFC MB- 705 IM care are pe butt 0.560`` exact cat declara producatorul.
Blankul MHX are o rezerva oarecare de putere care ar fi fost alta daca blankul era dimensionat corect cu 1.8mm in plus pe butt sau diametrul corect de 13.1mm(nu 11.3mm / 0.448``)
Actiunea este fast dar foarte progresiva pe mijloc ceea ce nu este specifica blankurilor din seria SJ care au actiuni mult mai agresive de al orice alt producator.
Nu spun ca blankul este prost, personal imi place actiuena progresiva pentru un pescuit cu fire subtiri dar nu este ceea ce asteapta un cileint care nu stie de variatie.
Prin comparatie blankul MB- 705 IM de la NFC are varf mai este progresiv in sarcina pe 3/5 din lungime in zona superiaora dar in zoma de butt pe cel putin 2/5 din lungime are o rezerva de putere impresionata datorita conicitatii care este respectata.
Pretentiile si reclama blankurilor HM de la MHX este exagerata deoarece blankurile nu respecta niste abateri acceptabile in clasa lor de pret.
Si acest model nu este un caz izolat si blankul Blend Crankbait de putere MH avea diametru mai mic decat cel declarat dar mai aproape de dimensiunea din tabel.
blankurile de la Cabela`s , Batson, Lamiglas sau altele branduri cu preturi compatibile sunt facute sub standarde mult mai exacte.
Sa ai pretentii premium cu asemenea abateri
De exemplu faptul ca blankurile Seeker sunt un pic strambe nu il opreste pe Adrian Spiac sa pescuiasca la stiuca in Suedia sau in concursuri si sa se bucure de performantele lor.
Nu am avut clienti nemultumiti de performantele blankurilor Seeker, parerea majoritara este ca au cea mai buna tehnologie pentru blankuri de fibra de sticla, sunt cele mai uusoare blankuri Glass sau compozite, si sunt cele mai senzitive.
In plus ofera modele de putere mica(Ul ,L, ML, M) sau foarte mare cpentru pescuit marin care lipsesc din oferta Lamiglas sau a altor producatori.
Seeker este lider incontestabil al blankurilor compozite din fibra de sticla si sunt cele mai respectate oriunde in lume.
E drept ca nu sunt cele mai drepte din industrie dar nu s-a plans nimeni ca a avut probleme sa prinda peste din cauza asta
I-am informat mereu pe clienti ca sunt probleme de productie la Seeker si pentru scurt timp am sistat sa aduc blankuri din respect pentru pescari.
In zona fibra de sticla Seeker nu are concurenti in ce priveste cea mai larga oferte de modele Freshwater & Saltwater si cele mai bune materiale disponibile.
Prin comparatie Lamiglas si restul nu oferea blankuri din amterial Glass din categoria UL, L, ML ,M, H cu aplicatii in pescuitul autohton sau pentru pescuit marin in categoria foarte grea .