Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Gigi,
toleranta sublerului este de 0.02mm iar diferenta masurata este de 0.2mm adica de 10 ori eroarea de masurare.
Diferentele de masurare din poze apar deoarece am fixat sublerul si presiunea nu s+a pastrat cand am facut poyele.
Problema serioasa la MHX HM este ca sunt declarate blankuri HM si au greutati de blankuri IM din plaja de mijloc.
SC III, Phenix MBX sunt similare ca greutate iar blankuriel Lamiglas XMG sunt mult mai usoare desi nu sunt declarate ca au scrim de grafit.
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... n-Spin-Jig
Blankul LSJ 842 de 7ft. cantareste doar 1.1875 oz si are un pret simiar cu blankurile MHX.
In continuare nu am prind ce e asa de extraordinar la blankurile MHX ?
Ce au adus nou în industria de blankuri faţă de producătorii consacraţi ?
In cazul MHX nu vad nimic decat o firma care vrea sa faca bani si cam atat.
In schimb Phenix a a adus in industrie un suflu nou atat cu blankurile UL sau L din seria Elixir care sunt cu adevarat blankuri UL , seria Mirage blankuri cu super UL ambele cu puteri reale apropiate de cele declarate.
Blankurile Crankbait desi nu au actiuen moderata si sunt mai rapide sunt blankuri bine realizate.
Blankurile din seria K2 folosesc cele mai bune materiale si sunt dedicate pescuitului cu naluci soft,deoarece folosesc materiale mai rigide decat blankurile NFC HM sau lansetele japoneze HM.
Phenix vor lansa 2 serii noi de lansete si blankuri : Trifecta (SS) si Dragon fly care sunt dedicate pescuitului usor de care se ocupa acum seria Elixir.
http://www.tackletour.com/reviewise2012rods.html
toleranta sublerului este de 0.02mm iar diferenta masurata este de 0.2mm adica de 10 ori eroarea de masurare.
Diferentele de masurare din poze apar deoarece am fixat sublerul si presiunea nu s+a pastrat cand am facut poyele.
Problema serioasa la MHX HM este ca sunt declarate blankuri HM si au greutati de blankuri IM din plaja de mijloc.
SC III, Phenix MBX sunt similare ca greutate iar blankuriel Lamiglas XMG sunt mult mai usoare desi nu sunt declarate ca au scrim de grafit.
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... n-Spin-Jig
Blankul LSJ 842 de 7ft. cantareste doar 1.1875 oz si are un pret simiar cu blankurile MHX.
In continuare nu am prind ce e asa de extraordinar la blankurile MHX ?
Ce au adus nou în industria de blankuri faţă de producătorii consacraţi ?
In cazul MHX nu vad nimic decat o firma care vrea sa faca bani si cam atat.
In schimb Phenix a a adus in industrie un suflu nou atat cu blankurile UL sau L din seria Elixir care sunt cu adevarat blankuri UL , seria Mirage blankuri cu super UL ambele cu puteri reale apropiate de cele declarate.
Blankurile Crankbait desi nu au actiuen moderata si sunt mai rapide sunt blankuri bine realizate.
Blankurile din seria K2 folosesc cele mai bune materiale si sunt dedicate pescuitului cu naluci soft,deoarece folosesc materiale mai rigide decat blankurile NFC HM sau lansetele japoneze HM.
Phenix vor lansa 2 serii noi de lansete si blankuri : Trifecta (SS) si Dragon fly care sunt dedicate pescuitului usor de care se ocupa acum seria Elixir.
http://www.tackletour.com/reviewise2012rods.html
-
- veteran
Hei Gigi,
greutatea blankurilor HM +MHX nu este de blankuri HM aici este o mare buba si minciuna. Blankurile imi plac ca elasticitate doar ca nu aduc ceva mai bun cum se lauda, dimpotriva.
1.53 oz pentru un blank HM de 6`6``ft. putere ML este mult, punct. Deci MHX minte cand vorbeste de HM şi materiale premium.
Daca erau pe bune HM le vindeau la pretul ala barat care este cu 75% mai mare.
În ce priveşte masurarea vad şi eu ce dimensiune apare în poză şi nu mai explic înca o data.
greutatea blankurilor HM +MHX nu este de blankuri HM aici este o mare buba si minciuna. Blankurile imi plac ca elasticitate doar ca nu aduc ceva mai bun cum se lauda, dimpotriva.
1.53 oz pentru un blank HM de 6`6``ft. putere ML este mult, punct. Deci MHX minte cand vorbeste de HM şi materiale premium.
Daca erau pe bune HM le vindeau la pretul ala barat care este cu 75% mai mare.
În ce priveşte masurarea vad şi eu ce dimensiune apare în poză şi nu mai explic înca o data.
Cristi , te rog spune-mi care e parerea ta referitor la blancurile din seria K2 ?cristian.ene scrie:Blankurile din seria K2 folosesc cele mai bune materiale si sunt dedicate pescuitului cu naluci soft,deoarece folosesc materiale mai rigide decat blankurile NFC HM sau lansetele japoneze HM.
Mi se pare ca pentru a atinge senzitivitate crescuta si greutate extrem de redusa , balncul are in componenta mult carbon si putine rasini
Nu il face asta insa mult mai ,,casant'' ? Nu se rupe mai repede ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
-
- utilizator constant
Interesanta analiza blank-urilor....foarte interesanta si observatia lui Ionut.
Acum e interesant ca daca analiza asta a aratat ca pana la urma declaratiile producatorului sunt corecte, nu stiu ce sa spun in schimb despre tenta de credibilitate care ar mai exista (sau nu) vis-a-vis de anumite declaratii, cum ca ar fi sau n-ar fi, dar daca era, si se facea......
Hai fire intinse, si mai aveti grija cu sublerele astea sa nu va prinde-ti (degetele) in ele!

Acum e interesant ca daca analiza asta a aratat ca pana la urma declaratiile producatorului sunt corecte, nu stiu ce sa spun in schimb despre tenta de credibilitate care ar mai exista (sau nu) vis-a-vis de anumite declaratii, cum ca ar fi sau n-ar fi, dar daca era, si se facea......

Hai fire intinse, si mai aveti grija cu sublerele astea sa nu va prinde-ti (degetele) in ele!
Eu de la phenix m-am oprit la Ultra MBX...la K2 mi-a fost frica sa ma bag tocmai din aceasta cauza...am vazut ca au fost cazuri recente de lansete rupte destul de usor. Oricum am inteles ca sunt senzatie 

Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
Sa vezi cand se rupe ca o grisina o lanseta ce a costat un purcoi de bani , ce senzatie super tare aiionutz_gr scrie:Eu de la phenix m-am oprit la Ultra MBX...la K2 mi-a fost frica sa ma bag tocmai din aceasta cauza...am vazut ca au fost cazuri recente de lansete rupte destul de usor. Oricum am inteles ca sunt senzatie

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- semlecangheorghe
- veteran
Da mah,da ai rupt un blanc ...premium...
Nu se compara senzatia,daca rupeau unu ordinar..care este cu citeva grame,mai greu..
@Cristi,acuma dupa ce diametrul a scapat de lupa ta,urmeaza greutatea...
Eu nu mai am nervi sa compar greutati,de prin tabele si sa ma pun sa cintaresc pe dracu si pe masa...
Eu stiu un lucru,lanseta mea mhx hm,clasa heavy a iesit la 120 de grame..Pentru mine este perfecta...Daca se rupe...asta este.Macar nu am dat 200 de dolari pe blanc..Mai usoara de atita ,zau ca imi pasa daca mai este alta ,la cit m-a costat.Nu tot ce este scump este si fiabil,ori pe mine ma intereseaza un bun raport intre pret,calitate,si rezistenta in timp.Caci pescuitul pe Mures nu este nu este un pescuit in conditii de laborator..
Cit despre subler,nu vad ce legatura are precizia acestuia,de 0.02.Aceea inseamna ca precizia de masurare a instrumentului este de doua sutimi de mm.
Degeaba incerci sa dai o aparenta de logica,punind pe tapet o ipotetica relatie intre precizia de masurare a instrumentului si eroarea de 0.2 zecimi,chiar nu au nici o legatura..la fel de bine se putea misca 0.3 zecimi...
Cred ca in 11 ani de lucru cu sublerul am masurat mai mult decit tine.
Si pot sa iti spun ca blancul cb847 are exact diametrul declarat.Plus sau minus doua sutimi...
Nu se compara senzatia,daca rupeau unu ordinar..care este cu citeva grame,mai greu..
@Cristi,acuma dupa ce diametrul a scapat de lupa ta,urmeaza greutatea...

Eu nu mai am nervi sa compar greutati,de prin tabele si sa ma pun sa cintaresc pe dracu si pe masa...
Eu stiu un lucru,lanseta mea mhx hm,clasa heavy a iesit la 120 de grame..Pentru mine este perfecta...Daca se rupe...asta este.Macar nu am dat 200 de dolari pe blanc..Mai usoara de atita ,zau ca imi pasa daca mai este alta ,la cit m-a costat.Nu tot ce este scump este si fiabil,ori pe mine ma intereseaza un bun raport intre pret,calitate,si rezistenta in timp.Caci pescuitul pe Mures nu este nu este un pescuit in conditii de laborator..
Cit despre subler,nu vad ce legatura are precizia acestuia,de 0.02.Aceea inseamna ca precizia de masurare a instrumentului este de doua sutimi de mm.
Degeaba incerci sa dai o aparenta de logica,punind pe tapet o ipotetica relatie intre precizia de masurare a instrumentului si eroarea de 0.2 zecimi,chiar nu au nici o legatura..la fel de bine se putea misca 0.3 zecimi...
Cred ca in 11 ani de lucru cu sublerul am masurat mai mult decit tine.
Si pot sa iti spun ca blancul cb847 are exact diametrul declarat.Plus sau minus doua sutimi...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Eu cred ca nu ar trebui sa mai puneti asa mult la suflet...parerile diferite(nu atacurile la persoana) duc la progres si inovatie in orice domeniu. 

Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
- veteran
Ionut,
toate blankurile HM sunt mai fragile decat cele care au scrim de fibra de sticla si la impact cu o naluca sau alte corpuri dure,
si in cazul unor unghiuri nepermise care le poti fi fatale comaprafil cu blankuriel IM sau SM care suporta mai multe greseli.
Care sunt explicatiile :
1. Peretii blankurilor sunt mai subtiri, blankurile HM sunt cu 15-30% mai usoare decat cele IM.
Blankurile IM si SM sunt mai grele dar si mai rezistente la abuzuri moderate.
2. Scrimul de grafit le face in general mai rigide si cuplat cu varfurile care au pereti foarte subtiri le face vulnerabiel la unghiuri nepermise.
Blankurile cu continut mai mare de rasini si scrim de fibra de sticla permit o indoire accentuata a varfului comparabil cu blankuriel HM
Am recomandat mereu blankuri IM pentru ca sunt mai fiabile, sunt versatile in pescuit si suficiente pentru un pescuit de calitate si relaxat
Blankurile HM le vad doar pentru situatii cand exista o miza concursuri pe bani multi, sau de etalat un statut social care sunt justificari valide
Blankul tau MHX sigur nu e HM nu e cazul sa iti faci griji.
Blankurile K2 sunt HM si sunt foarte rigide comparabile cu blankurile NFC HM.
Peretii blankurilor K2 sunt egali si destul de grosi incat sa fie un blank de incredere dar ramne proba timpului.
Cred ca sunt vunerabile la unghiuri gresite cand se scoate pestele, din cauza rigiditatii si a actiunilor rapide care le pot face sa explodeze.
Daca esti grijuliu un HM poate sa aiba viata lunga, sunt destui care rupt lasetele din cele mai rezistente
toate blankurile HM sunt mai fragile decat cele care au scrim de fibra de sticla si la impact cu o naluca sau alte corpuri dure,
si in cazul unor unghiuri nepermise care le poti fi fatale comaprafil cu blankuriel IM sau SM care suporta mai multe greseli.
Care sunt explicatiile :
1. Peretii blankurilor sunt mai subtiri, blankurile HM sunt cu 15-30% mai usoare decat cele IM.
Blankurile IM si SM sunt mai grele dar si mai rezistente la abuzuri moderate.
2. Scrimul de grafit le face in general mai rigide si cuplat cu varfurile care au pereti foarte subtiri le face vulnerabiel la unghiuri nepermise.
Blankurile cu continut mai mare de rasini si scrim de fibra de sticla permit o indoire accentuata a varfului comparabil cu blankuriel HM
Am recomandat mereu blankuri IM pentru ca sunt mai fiabile, sunt versatile in pescuit si suficiente pentru un pescuit de calitate si relaxat

Blankurile HM le vad doar pentru situatii cand exista o miza concursuri pe bani multi, sau de etalat un statut social care sunt justificari valide

Blankul tau MHX sigur nu e HM nu e cazul sa iti faci griji.
Blankurile K2 sunt HM si sunt foarte rigide comparabile cu blankurile NFC HM.
Peretii blankurilor K2 sunt egali si destul de grosi incat sa fie un blank de incredere dar ramne proba timpului.
Cred ca sunt vunerabile la unghiuri gresite cand se scoate pestele, din cauza rigiditatii si a actiunilor rapide care le pot face sa explodeze.
Daca esti grijuliu un HM poate sa aiba viata lunga, sunt destui care rupt lasetele din cele mai rezistente

- semlecangheorghe
- veteran
1.53 oz pentru un blank HM de 6`6``ft. putere ML este mult, punct.
In comparatie cu care stas??
In comparatie cu parerile tale??
Poate ca tu esti subiectiv..de fapt nu poate,ci sigur,dupa inversunarea cu care tii sa dovedesti ca ai stabilit stas-uri in materie..
Nu degeaba te-am intrebat ,cum stabilesti daca o lanseta arunca corect 0.8grame...Credeam ca ai vreo metoda,ca ai pus pe picioare vreun soi de experiment,din care sa rezulte asta,si,pe care sa-l folosesti apoi pe alta lanseta,care o fi ea,stabilind astfel diferenta,printr-o situatie evidenta...
Si tu imi spui senin,ca.....lansezi si vezi daca lanseaza bine...

Poi asa,io pot sa zic ca nu ,nu lanseaza bine....si pina miine ne putem contrazice reciproc..
Deci in lipsa ,unui sistem stabil la care sa ne raportam,un stas(stii ce-i ala?),este inutil sa ne contrazicem...
Io unu prefer sa ma duc la peste....
Si pina una alta ,da-mi voie sa ma indoiesc de asta
Daca e ceva mai greu poate fi si din cauza ca au adaugat atita rasina ,incit sa nu se rupa ca si altele,si cele 58milioane de moduli sint chestii care se pot masura.Ma indoiesc profund ca ai fost de fata...Blankul tau MHX sigur nu e HM nu e cazul sa iti faci grij
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.