Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Si mah,cine zicea ca in concursuri nu-s potrivite lansetele de cast??Ca te limiteaza??
Iaca ,ca mai sint unii care nu considera asa..
http://www.wsbteam.com/jurnal-de-concur ... 2-mansa-1/
Iaca ,ca mai sint unii care nu considera asa..
http://www.wsbteam.com/jurnal-de-concur ... 2-mansa-1/
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.

PS mijto pozele , mai ales aia cu scheletul

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
MuskMd scrie:stai linistit , ca unora numa li se pare ca au zbateri , iar unora numa li se pare ca-s rodbuilderikleniacul scrie:Dupa atita citeala pe topic,am inteles cita zbatere e intr-un capsor de rod builder,iar pentru ca va admir si va mai si folosesc operele nu voi suna la cei ce ,strict medical,pot sa va aduca in sfirsit linistea![]()
...
personal.... nu-s rodbuilder , deci is relaxat![]()
PS : Gigi..la munca la vie nu la intins mana, ca ala e cu pedigriu![]()
![]()
![]()
PPS : ma refer la bidon, of course .....si sa stii ca se gasesc de cumparat...dar is goale
Ahaaaa,deci conteaza cu ce le umpli,nu??
Daca pui da pruna,lanseta are o actiune..iute,daca pui vin,are o actiune mai..blinda...asa deci...
Mah da sub una de baitcasting ce doamne apara sa pun??
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Brae,ti so urcat la cap??Tu nu vezi ca nea German are o lanseta b.c. in barca..lasa tu articolul..MuskMd scrie:chiar mi-era dor de un articol
![]()
PS mijto pozele , mai ales aia cu scheletul
.
.

in fine.... testul static cu bidonul nu vei putea VECI PURURI sa il faci asa cu o lanseta de cast.
Dintr-un motiv mai mult decat simplu : nu are mulineta unde trebe

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
- semlecangheorghe
- veteran
[quote="MuskMd"]
tu chiar nu ai inteles ce ti-am zis acu fo doo zile ?
in fine.... testul static cu bidonul nu vei putea VECI PURURI sa il faci asa cu o lanseta de cast.
[/quote]
Mah,daca nu pun emoticoane intelegi tot pe dos..

Mah,daca nu pun emoticoane intelegi tot pe dos..

.
.
- kingofbeasts
- veteran
un exemplu de calcul dintrasta am pus deja pe acest topic aici chiar in primul post din pagina :Tavi scrie:Sunt curios sa vad si eu un calcul de-asta de matematica si fizica aplicata milimetric la doua zecimale.
AI caracteristicile blancului, unghiul mulinetei, stii cam cu ce fir vei da...si? Ce rezulta din calcul si reprezentarile grafice la scara?
De cate inele ai nevoie?
Dispunerea?
Marimea inelelor?
Sau toate acestea?
E si in functie de aplicatie? Adica inelele se dispun diferit daca dai la vobler sau la jig?
http://www.rapitori.ro/forum/lansete-cu ... -2060.html
cu o pagina inainte se gaseste si rezultatul intr-o schita a batului la scara in care vezi exact trecerea firului prin inele pe viitorul bat , poti sa vezi daca ai inele pe care firul nu le atinge sau inele care sa gatuie firul prea brusc (si asta inainte de a comanda inelele)
Da, aplicatia batului conteaza (cel putin din punctul meu de vedere) pentru simplu fapt ca la un bat de vobler pui mai mult accentul pe capacitatile de lansare si la unul de jigging pui mai mult accentul pe senzitivitate . Din punctul asta de vedere poti merge pe o dispunere a inelelor mai apropiata de cea clasica sau mai apropiata de Fuji Concept.
Marimea inelelor plecand de la varf spre butt ti-o da in mare parte clasa de putere a lansetei si rezistenta la rupere maxima recomandata pentru blancul respectiv de catre producator. Relatia e simpla : blank puternic H, UH - fir rezistent (de regula si mai grosut) - inele mai mari , blank finut - fir subtire si mai putin rezistent - inele mici.
Numarul de inele variaza in functie de lungimea blankului si marimea si greutatea lor si ar fi de preferat sa se incadreze intre minimul recomandat pe schema clasica si maximul recomandat pe schema fuji concept. Raport e simplu cu cat inelele sunt mai mari si mai grele cu atat de mult e de preferat sa fie mai putine. Daca ai pus prea putine o sa vezi imediat la testul de incarcare statica .
mai departe va las placerea sa mai studiati si voi ca o sa ma injure rodbuilderii autentici (eu deocamdata fiind doar la stadiul de hobby) ca dau prea mult din casa si le bag prostii sf in cap cliientilor.

razvan m. scrie:RMI scrie:'neata !
Si ca sa schimbam putin registrul, am nevoie de un sfat in alegerea unui blank (1- 3 oz) moderat fast de 7ft.
MultumescPentru naluci mai mari, de categoria 30-80 gr. mi-am facut o lanseta pe un blank de fibra de sticla din categoria light saltwater - Lamiglas MB 84 2F, 7 ft, 3/4 - 2 1/4 oz. Diametrele la baza si la varf le vezi in linkul de mai jos:RMI scrie:Multumesc
Initial pusesem ochii pe Lamiglas E-Glass Certified Pro dar din pacate mi-ar fi placut o plaja superioara de putere si nu am gasit.
Mi-ar place ceva similar pentru swimbait-uri mari si o recomendare ar fi mai mult decat apreciata
http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=57
Este mai groasa pe varf, comparativ cu Lamiglas MB 841 E, ceva mai rigida si cu rezerva mai mare de putere. Am pescuit perfect cu ea o gramada de naluci mari cum ar fi Rapala Super Shad Rap, Salmo Skinner de 15 si 20 cm, Fox Jointed Runt, rotative Mepps Giant Killer si Giant Killer Tandem etc
Multumesc,
O alta idee la care nu ma gandisem

R
- kingofbeasts
- veteran
Totul pana la matematica si fizicarazvan m. scrie:Traiectoria sondei spatiala Voyager a fost mult mai simplu de claculat si nici nu a necesitat matematici atat de superioare...
Nu de de mirare ca fiecare rodbuilder are "corectul" lui !
Intrebarea e: al cui corect e mai corect ? Eu stiu, dar nu spui...

Mai e a 3-a varianta in care iei o schema generala gata facuta si o aplici .In cazul asta, la final, aproape ca poti sa spui ca ai un bat de serie colorat altfel.

Si intradevar, intrebarea care ramane e al cui corect e mai corect

ps. uite un exemplu de matematici superioare care reprezinta doar una dintre variabilele unui clacul de traiectorie (respectiv pozitia unor corpuri ceresti la un moment dat in calea unei nave in deplasare) :
http://www.math.ubbcluj.ro/~raduz/astro ... /online/7/
te las pe tine sa apreciezi daca e mai greu sau mai usor decat in rodbuilding

Concluziile la care au ajuns Fuji si alti builderi din diverse zone ale lumii sunt ca... cu cat reduci mai rapid posibilitatea firului de a se "destrabala" in lanseu, cu atat lansezi mai departe/precis.
Acum la spinning... aici trebuie sa existe un echilibru intre primele inele, cele inalte si cat de repede pui asa numitul "choker guide" pentru ca nici daca "strangulezi" prea repede buclele facute de fir in timpul lanseului nu e ok....
Diferentele in distantele de lansare, pentru lansetele cu care pescuim noi nu sunt atat de mari de la o dispunere mai veche la noul trend.... avantajele apar prin faptul ca printr-o dispunere buna a inelelor, cu inele mai mici poti sa pastrezi cat mai multe din calitatile originale ale blankului, si poti sa echilibrezi lanseta mult mai usor in final decat cu inele mai mari, chiar daca mai rare....
Acum la spinning... aici trebuie sa existe un echilibru intre primele inele, cele inalte si cat de repede pui asa numitul "choker guide" pentru ca nici daca "strangulezi" prea repede buclele facute de fir in timpul lanseului nu e ok....
Diferentele in distantele de lansare, pentru lansetele cu care pescuim noi nu sunt atat de mari de la o dispunere mai veche la noul trend.... avantajele apar prin faptul ca printr-o dispunere buna a inelelor, cu inele mai mici poti sa pastrezi cat mai multe din calitatile originale ale blankului, si poti sa echilibrezi lanseta mult mai usor in final decat cu inele mai mari, chiar daca mai rare....