Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 24 Apr 2012, 09:59

multumesc de sansa care mi-o da Jiji... ignorinduma ! :D

deci dupa spusele lui ... pot da iar " bir cu fujiti " vo 3 luni daca nu si mai bine... :D

vediamo ragazzi !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Apr 2012, 11:21

:oops:
semlecangheorghe scrie:Dumitre,inafara de expresii de argou si injuraturi ,nu te duce mintea...
Noroc ca te acompaniaza S.F.,VERTICALITATEA IN PERSOANA.. :lol: :lol:
Care brusc,pe topicul asta nu mai este dusman declarat al baitcastingului :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Omu care indoaie tamburu'de la mulineta cu patentu' :shock: :shock: :lol: :lol:
Ca deh,,,ala punct forte la mulineta...cite cuie poti indrepta folosind-o ca si ciocan,sau mai nou ,termenul promovat vestitul pescar oceanic..."rezistenta la patent" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gigel , tu ai inceput cu injuraturile , si ne-ai cautat cu lumanarea :wink:

2. Am scris mai mult decat suficient despre ce parere am in tema baitcast , deocamdata nimeni dintre casteri nu s-o auzit spunand ca lanseaza mai bine decat io de pe bote de seabass , echipament de spin , si vezi ca vorbim de mulinele 2500 Shimano sau 2000 Daiwa :D Aia era o tema serioasa , nu mocirla asta care ai produs-o tu , jignind pe toti care au alta parere decat a ta :oops:

3. Daca imi areti cu citat unde am spus-o io pe aia cu patentu , te rog sa mi-o areti , deocamdata tu esti ala care s-o trezit vorbind , primu , ca omoloagele de cast la alea marin de spin in mod siguri is mai tari si cand te-am trimis sa le cauti ca si pe Sorin , ai venit cu maiinele goale dupa ce ai facut circ pe vreo 10 pagini , scriind cu litere ingrosate ca dupa aia sa recunsoti spasit ca nu exista , da ai uitat sa bagi ingrosate , tu , ala care-mi spune mie ca adevaru doare :oops: :lol:

In lipsa lui Gerula si Popescu , iti dai arama pe fata Gigele , si ti-am spus , strici imaginea altora cu magariile tale ,rau pe termen lung :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Apr 2012, 11:42

Seeker pensioneaza fibra E-Glass si impune fibra S pentru cea mai larga varietate de blankuri cu aplicatii Freshwater.

Lucrul este sigur 100% si blankurilor vor fi modificate la conicitati dar vor pastra actiunile rapide.

Cum aflu anunt : cand vor fi disponibile ,ce modele si la ce preturi.

Seeker renunta total la E-Glass ceea ce este o reala pierdere pentru ca are calitati diferite de cele ale fibrei S.

Motivul schimbarii este calitatea blankurilor care din material E nu iesea cu un look comercial multe din blankuri erau strambe mai mult sau mai putin.

Fibra S de la Seeker va garanta cele mai usoare si senzitive blankuri made in SUA disponibile intr-o varieteate mare de modele de la UL la H, plus modele din 2 bucati.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Apr 2012, 17:03

RMI scrie:'neata !

Si ca sa schimbam putin registrul, am nevoie de un sfat in alegerea unui blank (1- 3 oz) moderat fast de 7ft.

Multumesc
RMI scrie:Multumesc

Initial pusesem ochii pe Lamiglas E-Glass Certified Pro dar din pacate mi-ar fi placut o plaja superioara de putere si nu am gasit.

Mi-ar place ceva similar pentru swimbait-uri mari si o recomendare ar fi mai mult decat apreciata

:)
Pentru naluci mai mari, de categoria 30-80 gr. mi-am facut o lanseta pe un blank de fibra de sticla din categoria light saltwater - Lamiglas MB 84 2F, 7 ft, 3/4 - 2 1/4 oz. Diametrele la baza si la varf le vezi in linkul de mai jos:

http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=57

Este mai groasa pe varf, comparativ cu Lamiglas MB 841 E, ceva mai rigida si cu rezerva mai mare de putere. Am pescuit perfect cu ea o gramada de naluci mari cum ar fi Rapala Super Shad Rap, Salmo Skinner de 15 si 20 cm, Fox Jointed Runt, rotative Mepps Giant Killer si Giant Killer Tandem etc
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Apr 2012, 17:47

Sa vedem cate lansete Light de cast se gases in ofertele producatorilor cunoscuti din USA comparativ cu oferta de modele Light Spinning

1.St.Croix - Legend Extreme Elite puterea cea mai mica Medium

-Legend Bass T. - un model de Dropshot care numai de finete nu este pentru cien stie puterea unui ML St.Croix

*TBC610MLXF Drop Shot / Finesse 6'10" ML X-Fast 1 6 - 10 1/8 - 1/2 3.8 1 $ 240

-Avid - un sigur model ML

AVC69MLXF 6'9" ML X-Fast 1 6 - 10 1/8 - 1/2 4.0 2 $ 180

- Premier - un model ML

PC60MLF2 6' ML Fast 2 4 - 10 1/8 - 1/2 3.7 2 $ 110

la St.Croix nici un model Light de casting, prin comparatie suam modelelor UL si L din toate seriile St.Croix depasesc impreuna lejer cifra rotunda de 50

2. G.Loomis

- Crank bait - 2 modele ML

CBR781 6'6" 2 1 6-12 1/4-1/2 Mod-Fast Med-Light $220.00

10531-01 CBR841 7' 2 1 6-12 1/4-1/2 Mod-Fast Med-Light $230.00

- Drop Shot

Primul model Light :D

DSR820C 6'10" 176 1 4-8 1/8-3/8 Ex-Fast Mag-Light $250.00

-Classic Bass ei spun Light dar duap fir si plaja de aruncare este un ML :roll:

CR721 (IMX) 6' 2 1 6-12 3/16-1/2 Fast Light $245.00

foarte impresionat pentru spinning la care pentru finete G.Loomis are un numar impresioant de modele

http://www.gloomis.com/publish/content/ ... ional.html

3. Nort Fork Composites

www.northforkcomposites.com

Cast Bass - 1 model

C 562-1 (IM) 5' 6" 1 6-12 3/16-1/2 Light Fast $118.00

Mag Bass blankurile Light pot fi construite si de spinning si de casting

in model in 3 variante de grafit SM/ IM /HM

MB 662-1 (HM) 6' 6" 1 4-8 1/16-1/8 Light Fast $196.00

NFC are o oferta foarte mare de blankuri din serile , Trou&Panfish, Mag Bass, Spin Bass ,Drop Shot care sunt concepute pentru spinning

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Apr 2012, 18:23

Stim ca pecarii ameriani sunt grobieni :D , fa tu un raport cinsti la 2 -3 branduri cunoscute intre oferta UL/ Light de spinnin si cea de casting.

Asteptam rezultatele ......

Totusi americanii dau la bass care este un peste mult mai mare decat bibanul nostru sau cleanul obisnuit si cam toate ofertele de pescuit de finete sunt exclusiv de spinning.

Cu castul ML /Light dai linistit la avat,stiuca ,salau cu naluci medii

UL este oricum o categorie in care castul nu are ce cauta, doar pentru unii :wink:

Japonezii sunt buni sau nu sunt ? te-ai hotarat ? o zi ii critici alta ii lauzi ,deh e primavara totul e schimbator :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Apr 2012, 22:18

o sa revin ( momentan :twisted: ) la subiect.
CUm va alegeti dispunerea inelelor ?
Mergeti de fiecare data pe specificatiile producatorului ? Faceti teste de incarcare statica?
Mergeti pe unul din calculatoarele de progresii existente pe net ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 24 Apr 2012, 22:52

Aici presupun ca in timp fiecare si-a facut sabloane proprii, mai apropiate sau nu de ceea ce furnizeaza Fuji...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Apr 2012, 23:33

MuskMd,

ca si la fly nu am folsit nici o data scheme care sunt bune pentru lenesi sau suficienti, am modificat si numarul de inele si marimea lor si mai ales cum sunt dispuse pe blank. Un inele in plus sau in minus, greutatea lor, pozitionarea inelului de plecare influnteza semnificativ lanseta.

Influenta de la fly a fost foarte importanta stii tu cu plecare unde si de ce .....nu spun mai mult.
Modalitatea acesta de distributie am vazut-o si pe cateva lansete de firma pe un All Star de steelhead pe vremea cand erau independenti un model sub Titanium sau pe un St.Croix tot lung de 9`ft.

Scrie răspuns