Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 25 Apr 2012, 11:24

Andrei scrie:Concluziile la care au ajuns Fuji si alti builderi din diverse zone ale lumii sunt ca... cu cat reduci mai rapid posibilitatea firului de a se "destrabala" in lanseu, cu atat lansezi mai departe/precis.

Acum la spinning... aici trebuie sa existe un echilibru intre primele inele, cele inalte si cat de repede pui asa numitul "choker guide" pentru ca nici daca "strangulezi" prea repede buclele facute de fir in timpul lanseului nu e ok....
tu realizezi ca cele 2 pargrafe se contrazic unu pe altu ?

decit sa citesc paragrafe de se anuleaza unu pe altu mai degraba citesc o " operatie pe creier " a´la kingobeasts :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Apr 2012, 11:48

Jiji,

Eugen are in barca una de cast si 2 de spinning.

Vorbesc eu cu el si il intreb care este procentul care a pescuit cu spinning si cat cast, sau daca castul a fost fost doar de decor in conditiile date.

Mai trist este ca membrii WSB care se stiu cu castul nu-l foloses deloc in concurs la Adelin si Spiac se vad doar spinninguri.

Eu zi ca au motive intemeiate sa nu il folosesca pentru vantul puternic face probleme la controlul nalucii oricum ca sa fim sinceri.

Pe vant puternic cu spinningul ai probleme mai putine si in lansare si cum prezinti naluca :wink:

Andrei o sa ne spuna ca nu :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Apr 2012, 11:53

intrutotul de acord cu tine Andrei (ca cei de la fuji nu degeaba au pus la munca o armata de ingineri si designeri).
Tot ceea ce am spus mai sus e ca, ceea ce a descoperit Fuji, se aplica diferit de la caz la caz, pentru fiecare lanseta in parte, in functie de anumite variabile si /sau dorinte personale. La aceeasi lungime a batului cu acelasi numar de inele si aceleasi marimi poti avea dispuneri diferite daca blancul e parabolic sau extrafast pentru simplu fapt ca testul de incarcare statica iti poate arata ca in cazul unuia sunt mai solicitate unele tronsoane si implicit unele inele decat in cazul celuilalt unde sunt mai solicitate alte tronsoane si alte inele.
Valorile din tabelele fuji sunt calculate ca niste medii, daca vrei, pe care inclusiv cei de la fuji le declara orientative . Mediile astea au fost calculate de asa natura incat sa fie varianta de compromis cu riscuri cat mai mici si pentru un bat parabolic si pentu unul fast, si pentru unul L si pentru un M, si pentru o mulineta cu tambur mic si pentru una cu tambur mediu ,etc. .
Tu , ca rodbuilder, daca faci un bat L, parabolic ,pe care clientul iti spune ca pune un Twin Power de 2000, poti sa scoti mai mult de la blanc decat ai scoate aplicand strict acel tabel , prin simpla ajustare a dispunerii inelelor in functie de acele variabile pe care deja le sti .
La fel daca eu am pitici pe creier ca vreau inele mai mari (din motive pe care nu le discut) pot sa stric batul daca ma duc direct dupa tabelul Fuji si asta mi-o spun chiar cei de la Fuji.
Fuji’s original NGC discussed two major goals in build layouts. First, improve the overall performance of the rod and second, do so with the smallest possible guides that would accomplish the angling goal at hand (smaller guides, researchers believed, would reduce tip section weight and improve rod dynamics, recovery, speed etc.).

Fuji’s pioneering work resulted in some radical new thinking for researchers. Suddenly, because smaller guides were suggested, rods needed to carry at least one and sometimes two additional guides
Citatul e de aici:
http://anglersresource.net/TheoryoftheN ... ptNGC.aspx

Deci daca pe un bat la care dispunerea lor din tabel (Fuji) imi recomanda 9+1 cu inele de 4,5 sau de 5 pe varf si eu vreau sa pun de 7 automat trebuie sa mai scot unul sau 2 inele ca sa nu ingreunez prea mult batul si sa nu-i afectez performantele.
Daca fac asta ( scot un inel) automat trebuie sa cresc distanta intre inelele ramase si sa le repozitionez tinand cont si de modul de incarcare al blancului.
In final , din punctul meu de vedere, in asta consta rodbuildingul, respectiv sa sti sa scoti ce-i mai bun dintr-un blanc si sa o faci daca se poate si estetic. :respekt: :respekt:

sper ca acum se intelege ce vroiam sa spun.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Apr 2012, 12:06

Sa ne spui ce ti-a comunicat Eugen... :lol: :lol: ... eu stiu deja raspunsul :roll: :roll:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Apr 2012, 12:24

Mai Andrei tu chiar esti caraghios si Jiji la fel, ce se poate demonstra cu o lanseta de cast la un concurent fata de 100 de combo despinning adunate de la restul concurentilor :lol:

Pledezi pentru o cauza pierduta :wallbash: pana in 2020 nici macar 1% din pescariii de rapitori nu vor pescui cu casting in Romania, asta ca sa fiu optimist.

Acum procentul sa fie 0.01% sau mai mic? :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Apr 2012, 12:36

kingofbeasts,

bune observatiile si cu implicatii serioase in ce priveste reteta Fuji care nu este una de performanta si personalizata.pentru un blank cu anumite caracteristi de actiune si putere.

Fuji e buna poate doar pentru lansete care actiuni fast sau moderat fast si de puteri mai mari de ML cu mentiunea ca nuamrul de inele poate fi modificat la fel si unde ajunge plecarea :D

Lansetele cu actiuni progresive si rezerva mica de putere cer o schema total diferita, la fel si cele Ex.Fast

In trecut lasnetele de 7`ft. sau chiar de 7`6``ft aveau 6 ineel +top si nu aveau probleme de stress Femwick Legacy o lasneta exaordinara pentru anii 90` si ami buan decat multe de acum.

Spun asta ca desi a fost modificata prin micsoararea inelelor nu s-a modificat pozitionarea lor Hardurile mari si grele au fost inlocuite cu Hardloy mai mici.

Am tras si de pesti de 10kg si blankul nu a zis nimic sper ca se mai bucurara inca cineva de ea

concluzia este ca Fuji exagereza si cu numarul de inele care de multe ori este prea mare si ingreuneaza inutil lansetele de spinning.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Apr 2012, 12:40

Ene darling, sa inteleg ca ai numarat combo-urile tuturor participantilor si ai facut un recensamint la spinning vs casting?? :respekt: daca este asa..

Daca nu este asa, esti exact in situatia ridicola in care se afla Jean Scurtu,care ,afirma la un moment dat ,tot asa intr-o 'batalie'de asta cast vs. spinn,ceva de genul......'toate tomberoanele sint pline de peruci de mono de la bait casting' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daca as fi participat la aceea discutie sigur l-as fi intrebat citeva lucruri cum ar fi
-ce cauta prin toate tomberoanele
-de unde rezulta ca acele peruci erau de la b.c.??

Noh,cam tot asa esti si tu..tu ai stabilit raportul 1la 100 :D :D
Spiac avea combo de cast,daca vrei sa stii..
Si strategia cistigatoare in acel concurs ,a fost sa pescuiesti din maxim 7-8m de stuf ,cu prezentari dese,insistind la buza stufului ,caci cumeterele acolo erau..Deci in distanta asta ridicol de mica ,chiar daca batea vintul nu vad de ce nu ar fi putut pescui si cu un casting...Pina la urma ,e chestie de preferinta personala...Adelin nu e prea iubitor de casting,nu la nivelul la care sa pescuiasca exclusiv pe stilul asta..
Nu zic ca castingul ar fi fost un avantaj,dar nici cum zici tu,ca te incurca..
Totusi cum explici,ca unul din cistigatorii mansei 1,doloseste si un b.c?Oare l-a incurcat la obtinerea rezultatului??Nu cred ..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 25 Apr 2012, 12:56

semlecangheorghe scrie:[.....]
-ce cauta prin toate tomberoanele
[....]
:lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

ps : scuze de off-topic dar pur si simplu nu m-am putut abtine ... :D
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Apr 2012, 13:01

Nu pot sa iti zic ,cit am ris eu,pina splina ma durut,cind am citit ce zicea ala de b.c.
Si ala tot asa,nu o pus mina in viata lui sa dea la b.c.,dar el stia...toate perucile erau de la...b.c. :wallbash: :wallbash:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 25 Apr 2012, 13:09

Putin respect pentru persoana lui, una ca e mai in varsta, doi ca are experienta in ale pescuitului cat tot forumul la un loc, si trei....pentru ca nu este prezent la discutie !!! Tocmai de aceea a si ales sa nu mai intre pe acest forum ;) , ca multi alti pescari buni.

Cred ca a vazut destui pescari de b.c. pe malu' garlei care faceau peruci.

Gigi, de ce noi nu vedem peruci in TOATE cosurile de gunoi ? pentru ca suntem o tara de mizerabili, care nu stim sa aruncam un servetel la cosul de gunoi..... nu ca am gasi acele cosuri pe malul vreunei garle ;)
Ultima oară modificat 25 Apr 2012, 13:09 de către Nemernic, modificat 1 dată în total.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns