Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
radzvaan
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de radzvaan » 03 Apr 2012, 22:02

cata_asp scrie:De stricat, ma indoiesc ca se va strica ceva. :wink:
Insa la o analiza eforturi vs rezultate, nu stiu daca se merita sa investesti in plus pentru o lanseta din clasa asta de pret/performante etc. Cu banutii pe care i-ai investi, mai bine ii pui ca diferenta si iti iei un alt bat.
Parerea mea! :mrgreen:
Am trei lansete Daiwa Infinity Q:
2.13m (3-15g)
2.60m (5-20g)
2.70m (10-30g)
Ultimele doua sunt modelul vechi, mai scumpe si mai bine lucrate...nu-ti impartasesc parerea :mrgreen: :mrgreen:
Sunt excelente ca si raport calitate- pret!
spinning-addicted!

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 04 Apr 2012, 18:11

Ia mai pune o suta - doua de roni peste pretul lor si spune-mi ce parere ai? :wink:
Nu spune nimeni ca nu sunt bune, eu spun ca nu se merita investitia in mandrina, gripuri s.a.m.d. ca sa ajungi sa cheltui pe al cat pentru un Avid spre exemplu.
By the way, ia fa comparatia cu un avid si spune ce crezi?

Ma rog,asta e parerea mea, respect si parerea celorlalti, dar nu pot sa nu ma gandesc la bancul cu trabantul si aerul conditionat... :)

Ura!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Apr 2012, 15:45

Vad ca pe aici se discuta de bricolaje si zorzoane si mai putin de partea functionala a lansetelor care este primordiala cand se fac erori mari din categoria asa NU.

Cazul este al unei lansete de casting Phenix X-10(varf de S-Glass cam 1/3 din lungime) care a fost montata normal cu 9 inele mari supradimensionate.

La un simplu test static cu un backing vizibil in faza 1 de incarcare usora firul a depasit blankul si a ajuns in planul blankului ferand pe lateral.

In faza 2 la un indoire moderata sa zicem un peste de maxim 2kg firul a intersectat blankul si a depasit la mijlocu arcului intre 2 inele mai jos cu 1-1,5mm sub planul blankului.

Unghliul care il facea firul cu zona rigida a blankului in testul static nu a fost mai mic de 90 -100 de grade.

Cele mai mici inele de pe varf au fost montate de 7mm care nu aveau ce cauta pe un blank de casting de putere reala MH.

Blankul a fost supraincarcat inutil cu inele mari si mult prea putine pentru un montaj clasic, lispeau 3-5 inele pentru ca lanseta sa functioneze corect in limitele montajului clasic.

Lanseta nu este ultilizabila si este vorba de un rodbuilder si concurent cunoscut care nu are experenta cu stilul casting, dar care putea macar sa faca un simplu test static care sa ii arate ca 9 inlele sunt mult prea putin pentru o lanseta cu varf de fibra de sticla si montata in stil clasic.

Alegerea montajului spiral wrap elimina toate problemele legate de frecarea firului de blank, supraincarcarea lansetei cu un numar prea mare de inele pentru a evitata frecarea firului de blank si torsiunile care apar pe varf pentru ca firul are tendinta naturala sa fuga in lateral la socuri sau in drill.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 16:16

Cristi,ce se intimpla daca pescuiesc pe riu??
Daca inelele sint montate in spirala pe dreapta ,si riul curge din stinga in dreapta e ok..
Dar daca trec pe malul opus si imi curge din dreapta in stinga??
Practic,pentru fiecare mal iti trebuie o lanseta??
Multumesc..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Apr 2012, 16:48

Exista spiral wrap si la 180 grade, nu numai la 90 ...

Dar de ce ai pescui cu castul pe rau? 8) 8)

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Apr 2012, 16:52

:D a fost o gluma ? nu de alta dar nu are umor

in afara de inele care fac spiral wrap restul inelelor sunt ca la spinning adica foarte simetrice.

Ce se intampla cu lansetele montate clasic

1. Torsiunea care este nepalacuta si pentru blank si pentru mana

http://www.youtube.com/watch?v=9K_-JaZYc6k

2. Lansete cu actiune progresiva sau lente cecesit aun numar enorm de inele pentru a evita frecarea firului cu blankul

http://www.youtube.com/watch?v=4hudiHfZyGY

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Apr 2012, 16:54

Dar de ce n-ai pescui cu castul pe rau?
Until next time....Tight Lines!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 17:30

Nu pa bune,eu ce lansete am vazut cu spiral wrap,erau sucite numai 90de grade...da posibil nu am vazut eu bine..
Toate sint sucite 180de grade??

Bogdan,de ce nu as pescui cu cast-ul pe riu?
Pescuiesc din toamna trecuta ,si e ok....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Apr 2012, 17:43

Gigi, iar vorbesti prostii... e mega ok cu castul pe rau! :lol:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Apr 2012, 17:57

Semlecangheorghe era o ironie - prea te incrancenezi pe alte topicuri cu niste chestii care pot fi considerate pe putin subiective ... pe mine nu ma deranjeaza sa ai o parere diferita, dar arogante din categoria „arunc 50-60m un vobler normal la cast” si „o mulineta de 200-300$ de cast este net superioara uneia de spin de 700$” nu-s prea OK ... sincer

Sunt spiral wrapuri si la 90 de grade(ma refer la unghiul dintre inelul de plecare si cel de varf) sunt si la 180 de grade ...

Adriane...initial am crezut ca esti si tu ironic, dar cititndu-ti un post mai vechi se pare ca m-am inselat...

Datorita pozitiei mainii pe mandrina nu poti folosi bete prea lungi la cast, devin incomode ... si eu is mare fan lansetelor dintr-o bucata de 7ft, dar de pe mal parca simti nevoia unei lansete mai lungi. In plus de asta, in lansetele de cast nu prea te poti infige, pt ca faci peruca ... :) nimeni nu spune asta :P

Cu toate ca unii fac niste campanii stresante in care ti se explica ca arunci si 60m cu castul ... in realitate, distantele pe care le atingi la cast sunt muuulllt mai mici decat cele la spin ... asta ti-o spune un om care a pescuit langa cineva care pescuie la cast de vreo 7 ani(si pescuie muuulllt) si numai cu mulinete de top ... arunca cu un Evergreen Tactics si un Metanium DC vreo 20-25m un SS5 de 7CM, iar cu un Daiko din fibra de sticla si cu un Pixy nou(cel cu manerul standard din carbon) arunca cu vreo 2 m mai mult. Si la fiecare lanseu parca plonja in apa, asa de mult intindea bratul :) Si nu-i singurul om pe care il stiu cu castul...

Dar deh ... daca unii vor sa se scarpine cu mana dreapta la urechea stanga, e treaba lor ... poate imi explica si mie cineva ... de ce trebuie sa strangi din buci la fiecare lanseu? cand poti sa nu o faci, lansand fara grija unei peruci ...

Mentionez ca am prieteni buni care pescuiesc aproape exclusiv la cast si nu de ieri de azi ...

Iar pt carcotasii care masoara distantele la pas sau la ochi ... latimea garlei din poza este de fix 76m(stabilopozii sunt cei standard de 4.5 tone ) ... masurata cu o scula profesionala(telemetru laser) cu examenul metrologic la zi ...

Imagine

Are si castul unele avantaje - jerkuri medii si mari, pescuitul la distante mici, dar pe rau eu nu vad acele avantaje.

Scrie răspuns