Semlecangheorghe era o ironie - prea te incrancenezi pe alte topicuri cu niste chestii care pot fi considerate pe putin subiective ... pe mine nu ma deranjeaza sa ai o parere diferita, dar arogante din categoria „arunc 50-60m un vobler normal la cast” si „o mulineta de 200-300$ de cast este net superioara uneia de spin de 700$” nu-s prea OK ... sincer
Sunt spiral wrapuri si la 90 de grade(ma refer la unghiul dintre inelul de plecare si cel de varf) sunt si la 180 de grade ...
Adriane...initial am crezut ca esti si tu ironic, dar cititndu-ti un post mai vechi se pare ca m-am inselat...
Datorita pozitiei mainii pe mandrina nu poti folosi bete prea lungi la cast, devin incomode ... si eu is mare fan lansetelor dintr-o bucata de 7ft, dar de pe mal parca simti nevoia unei lansete mai lungi. In plus de asta, in lansetele de cast nu prea te poti infige, pt ca faci peruca ...

nimeni nu spune asta
Cu toate ca unii fac niste campanii stresante in care ti se explica ca arunci si 60m cu castul ... in realitate, distantele pe care le atingi la cast sunt muuulllt mai mici decat cele la spin ... asta ti-o spune un om care a pescuit langa cineva care pescuie la cast de vreo 7 ani(si pescuie muuulllt) si numai cu mulinete de top ... arunca cu un Evergreen Tactics si un Metanium DC vreo 20-25m un SS5 de 7CM, iar cu un Daiko din fibra de sticla si cu un Pixy nou(cel cu manerul standard din carbon) arunca cu vreo 2 m mai mult. Si la fiecare lanseu parca plonja in apa, asa de mult intindea bratul

Si nu-i singurul om pe care il stiu cu castul...
Dar deh ... daca unii vor sa se scarpine cu mana dreapta la urechea stanga, e treaba lor ... poate imi explica si mie cineva ... de ce trebuie sa strangi din buci la fiecare lanseu? cand poti sa nu o faci, lansand fara grija unei peruci ...
Mentionez ca am prieteni buni care pescuiesc aproape exclusiv la cast si nu de ieri de azi ...
Iar pt carcotasii care masoara distantele la pas sau la ochi ... latimea garlei din poza este de fix 76m(stabilopozii sunt cei standard de 4.5 tone ) ... masurata cu o scula profesionala(telemetru laser) cu examenul metrologic la zi ...
Are si castul unele avantaje - jerkuri medii si mari, pescuitul la distante mici, dar pe rau eu nu vad acele avantaje.