Bogdane,eu am recunoscut in acel topic de la bun inceput ca sint subiectiv...
Din pacate,acest lucru nu este luat in considerare..si este ca si cum nu l-as fi scris.
Ma rog,asa inteleg unii sa fie ...corecti...
In ceea ce priveste afirmatia ta ,ca prietenul tau arunca 20-25m cu un ssr de 5cm,cam asta este distanta pe care o poate atinge un combo de casting..(ai vazut Dumitre,ca se poate?

)
Dar hai spune-ne, citi metri arunci acelasi wobler cu o lanseta de spinning??
Si mai este un aspect...ca tu sa arunci un ssr de 5 cm,iti trebuie un fir destul de subtire,hm,ceea ce nu-i un avantaj,pe cind la baitcasting firul poatefi mai gros..
Cu ce nu sint de acord din afirmatiile tale,sint astea
arunc 50-60m un vobler normal la cast” si „o mulineta de 200-300$ de cast este net superioara uneia de spin de 700$”
Sa le luam pe rind...nu-mi amintesc sa fi zis ca arunc atita cu un vobler,da se poate sa ma fi exprimat gresit..nah, mai greseste omul in exprimare..
Totusi ,sint convins ca poti arunca distanta aceea cu woblere de mica dimensiune si greutate mare,sau cu woblere de transfer al greutatii..
Totusi ,sa imi arati unde am zis eu asta,inafara de locul de mai sus..
Si in privinta unei mulinete de casting nu am zis ca este mai superioara,am zis ca este mai fiabila si mai rezistenta..Este o diferenta..
[semlecangheorghe scrie:
Da ,si urmatorul pas firesc este castingul..
O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa..Basca faptul ca poti sa-i faci upgrade-uri ,desi nu e obligatoriu..Inafara de o minima intretinere...
/quote]
Asa ca nu pune tu vorbe care nu le-am spus in gura mea..
Am si motivat,intr-o mulineta de spinning angrenajul este mai complex,deci apar mai multe puncte de uzura.angrenajul hipoid nu este cel mai rezistent angrenaj..cit depsre forta nu mai vorbesc..
Si stii de ce percepeti voi ca ce am spus eu sint ..'arogante'?
Pentru ca sinteti prea mindri sa recunoasteti ca infara de alegerile voastre in materie de scule de pescuit,pot fi si alte optiuni..
Spre deosebire de voi eu am recunoscut de la bun inceput ca pot fi subiectiv..
desigur e mai comod pentru voi sa treceti amanuntul cu vederea..
P.S.si mie imi place mult sa pescuiesc cu lansete de 7ft de pe mal,dar nu simt deloc nevoia sa imi caut mai lungi..vezi,fiecare sintem subiectivi..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.