Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vampyru_a1
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de vampyru_a1 » 20 Apr 2012, 20:19

cata_asp scrie:Ia mai pune o suta - doua de roni peste pretul lor si spune-mi ce parere ai? :wink:
Nu spune nimeni ca nu sunt bune, eu spun ca nu se merita investitia in mandrina, gripuri s.a.m.d. ca sa ajungi sa cheltui pe al cat pentru un Avid spre exemplu.
By the way, ia fa comparatia cu un avid si spune ce crezi?
Ma rog,asta e parerea mea, respect si parerea celorlalti, dar nu pot sa nu ma gandesc la bancul cu trabantul si aerul conditionat... :)
Ura!
Cataline eu am o Daiwa Heartland Salmon & Steelhead SS862HFS= :x (http://www.daiwa.com/rod/detail.aspx?id ... rentid=522) pe care am comandat-o la un magazin fara sa o vad pe viu inainte. Dupa ce a venit batu' :o :shock: :?: (pe site-uri era verde , al meu negru),l-am pescuit de vreo cateva ori si mi-am dat seama ca il cumparasem cam degeaba( nu era cum si pentru ce am vrut eu). Dupa ce l-am tinut in husa aruncat pe dulap vreo 3 luni l-am sunat pe Cristi Ene, l-am trimis la schimbat de inele si a iesit batul de care aveam nevoie eu ptr jiguri. Acum numai pe asta il folosesc. Din punctul meu de vedere a meritat si pret total a iesit la 1/2 din avid.
Mai multe despre ea poate sa va spuna daca vrea Cristi Ene :respekt: :respekt: :respekt: sau cu acceptul lui pot copy-paste mail-ul de la el.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 20 Apr 2012, 20:42

Domnu ene... Se vede ca aveti mare experienta in casting......la fly.....din cele enumerate mai sus reiese ca nici o companie de pe planeta nu stie sa puna inelele pe lansetele de casting si ca au cu vre-o 5 inele prea putine... Standardul impus de dumneata este pueril.... Acuma cel mai mic inel marimea 7... Hai ca inteleg ca nu prea merge... Dar de acolo pana la povestea de mai sus cu inca 5 inele in plus e de-a dreptu halucinanta.....

Pana si cei de la tackletour si-au dat seama ca pt ca firul sa nu atinga de fel blankul la pozitionarea "clasica" a inelelor pe un blank de casting ar fi nevoie de un numar impresionant de inele asa cum descrieti si domnia dumneavoastra... Si au renuntat la testul respectiv in reviewurile pt lansete....

Iar asa zisul "standard" la o lanseta de 7 picioare e 9 inele + varf... Acuma poate ca restul ...... planetei nu stie la care standard va referiti dumneavoastra de a iesit cu 5 inele in plus...... Standardub ENE clasic...p :lol: :lol: :lol: :x oate.... Sa stim si noi muritorii de rand... Sa le transmitem tuturor companiilor care fac lansete de casting ca s-a reinventat roata standardelor clasice.

Domnu' ene va rugam sa ne impartasiti si noua acest standard clasic ca ne-ati facut tare curiosi...:) :) :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 20:51

Bogdane,eu am recunoscut in acel topic de la bun inceput ca sint subiectiv...
Din pacate,acest lucru nu este luat in considerare..si este ca si cum nu l-as fi scris.
Ma rog,asa inteleg unii sa fie ...corecti...

In ceea ce priveste afirmatia ta ,ca prietenul tau arunca 20-25m cu un ssr de 5cm,cam asta este distanta pe care o poate atinge un combo de casting..(ai vazut Dumitre,ca se poate? :D )
Dar hai spune-ne, citi metri arunci acelasi wobler cu o lanseta de spinning??
Si mai este un aspect...ca tu sa arunci un ssr de 5 cm,iti trebuie un fir destul de subtire,hm,ceea ce nu-i un avantaj,pe cind la baitcasting firul poatefi mai gros..

Cu ce nu sint de acord din afirmatiile tale,sint astea
arunc 50-60m un vobler normal la cast” si „o mulineta de 200-300$ de cast este net superioara uneia de spin de 700$”
Sa le luam pe rind...nu-mi amintesc sa fi zis ca arunc atita cu un vobler,da se poate sa ma fi exprimat gresit..nah, mai greseste omul in exprimare..
Totusi ,sint convins ca poti arunca distanta aceea cu woblere de mica dimensiune si greutate mare,sau cu woblere de transfer al greutatii..
Totusi ,sa imi arati unde am zis eu asta,inafara de locul de mai sus..

Si in privinta unei mulinete de casting nu am zis ca este mai superioara,am zis ca este mai fiabila si mai rezistenta..Este o diferenta..
[semlecangheorghe scrie:
Da ,si urmatorul pas firesc este castingul..
O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa..Basca faptul ca poti sa-i faci upgrade-uri ,desi nu e obligatoriu..Inafara de o minima intretinere...
/quote]

Asa ca nu pune tu vorbe care nu le-am spus in gura mea..
Am si motivat,intr-o mulineta de spinning angrenajul este mai complex,deci apar mai multe puncte de uzura.angrenajul hipoid nu este cel mai rezistent angrenaj..cit depsre forta nu mai vorbesc..
Si stii de ce percepeti voi ca ce am spus eu sint ..'arogante'?
Pentru ca sinteti prea mindri sa recunoasteti ca infara de alegerile voastre in materie de scule de pescuit,pot fi si alte optiuni..
Spre deosebire de voi eu am recunoscut de la bun inceput ca pot fi subiectiv..
desigur e mai comod pentru voi sa treceti amanuntul cu vederea..
P.S.si mie imi place mult sa pescuiesc cu lansete de 7ft de pe mal,dar nu simt deloc nevoia sa imi caut mai lungi..vezi,fiecare sintem subiectivi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Apr 2012, 21:08

corect gigi! cu subiectivismul.
nu-i frumos, ce-i frumos . e frumos ce-mi place mie.
dar :mai fiabila ,mai.. nu stiu cum .; nu-s calitatati care dau grade de superioritate? pe bune.
uite eu! cu toate ca ai sugerat ca n-am habar de cast.
am fost dezavantajat de stil .pescuiesc foarte mult din barca cu un coechipier.sau doi.
n-am putut tine ritmul lanseurilor din pozitia stand. trebuia tot timpul sa ma pozitionez. si era scorul cam de trei sau patru lanseuri de spin contra uniu -ia de cast.nu merge sa lansezi " pe rever" sau " un maxim pe lateral". la spin merge.stii si tu!
exista o metoda din barca. la stiuca. o practica multi. "lasatul pe vant". pe cast pierzi multe oportunitati vis-avis de locurile cu potential.
stilul e mai incet. nu-i asa dinamic ca la spin vis-avis de lanseuri.poate mai puternic dar mai incet.i-au o mulineta mai mare si gata.
pe mine nu m-a castigat.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 21:12

Rine mi-am cerut odata scuze ca am gresit la adresa ta.Aminteste-ti.Si am fost sincer..
Ce ai scris depsre mine chiar in zilele alea,cind ,cica, ar trebui sa fim mai buni,m-a mihnit mult ,si a ramas pin' azi..
Pescuie cum vrei tu si fii sanatos..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Apr 2012, 21:16

ok! am inteles!
sanatate!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 21:39

On topic

http://img31.imageshack.us/img31/1011/picture014ee.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/3749 ... e015gq.jpg

http://img854.imageshack.us/img854/4912 ... e016bo.jpg

Sper ca functioneaza link-urile...

Lanseta pe care tocmai am terminat-o.
MHX MB-844 HM.
Lungime 7ft,heavy,naluca 1/4-1 oz,fast,line 12-20lb.
Inele Fuji Alconite,9-1tip-top sic,
Mandrina Fuji ecs,fullgrip Matagi..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2012, 21:44

http://img594.imageshack.us/img594/3002 ... e014qi.jpg

Sper ca asta merge..
La final lanseta cintareste 120gr

.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2012, 21:48

bogdan82 scrie:Semlecangheorghe era o ironie - prea te incrancenezi pe alte topicuri cu niste chestii care pot fi considerate pe putin subiective ... pe mine nu ma deranjeaza sa ai o parere diferita, dar arogante din categoria „arunc 50-60m un vobler normal la cast” si „o mulineta de 200-300$ de cast este net superioara uneia de spin de 700$” nu-s prea OK ... sincer

Sunt spiral wrapuri si la 90 de grade(ma refer la unghiul dintre inelul de plecare si cel de varf) sunt si la 180 de grade ...

Adriane...initial am crezut ca esti si tu ironic, dar cititndu-ti un post mai vechi se pare ca m-am inselat...

Datorita pozitiei mainii pe mandrina nu poti folosi bete prea lungi la cast, devin incomode ... si eu is mare fan lansetelor dintr-o bucata de 7ft, dar de pe mal parca simti nevoia unei lansete mai lungi. In plus de asta, in lansetele de cast nu prea te poti infige, pt ca faci peruca ... :) nimeni nu spune asta :P

Cu toate ca unii fac niste campanii stresante in care ti se explica ca arunci si 60m cu castul ... in realitate, distantele pe care le atingi la cast sunt muuulllt mai mici decat cele la spin ... asta ti-o spune un om care a pescuit langa cineva care pescuie la cast de vreo 7 ani(si pescuie muuulllt) si numai cu mulinete de top ... arunca cu un Evergreen Tactics si un Metanium DC vreo 20-25m un SS5 de 7CM, iar cu un Daiko din fibra de sticla si cu un Pixy nou(cel cu manerul standard din carbon) arunca cu vreo 2 m mai mult. Si la fiecare lanseu parca plonja in apa, asa de mult intindea bratul :) Si nu-i singurul om pe care il stiu cu castul...

Dar deh ... daca unii vor sa se scarpine cu mana dreapta la urechea stanga, e treaba lor ... poate imi explica si mie cineva ... de ce trebuie sa strangi din buci la fiecare lanseu? cand poti sa nu o faci, lansand fara grija unei peruci ...

Mentionez ca am prieteni buni care pescuiesc aproape exclusiv la cast si nu de ieri de azi ...

Iar pt carcotasii care masoara distantele la pas sau la ochi ... latimea garlei din poza este de fix 76m(stabilopozii sunt cei standard de 4.5 tone ) ... masurata cu o scula profesionala(telemetru laser) cu examenul metrologic la zi ...

Imagine

Are si castul unele avantaje - jerkuri medii si mari, pescuitul la distante mici, dar pe rau eu nu vad acele avantaje.

Moshule...de la mine numai :respekt: :respekt: :respekt: pt cele mai sus mentionate...ai spus absolut TOTUL :!: :wink:

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 20 Apr 2012, 21:57

cine ma ajuta si pe mine cu niste sfaturi cum sa mut(dezlipesc) mandrina si duplonul de sub mandrina mai jos cu vreo 10-15 cm la un Sportex Black Stream ?

Scrie răspuns