eu n-o sa intru in conflict cu tine ...

amandoi avem deja niste opinii clare ... iar mie circul chiar nu-mi place
SSR-ul era de 7cm(din graba am gresit eu o litera, dar lungimea am scris-o bine) ... SSR-ul de 5cm si de 7cm se arunca cam la fel, insa ... ala de 7cm e mai greu dar e si mult mai mare, adica ... 7cm la 7g vs 5cm la 5.3g ...
Fara nici o suparare ... dar n-o sa pescuiesc cu un SSR de 5cm cu fir de 20lb ... nu are sens, ii pocnesc ancorele daca trag de el si cu PP de 10lb ... cu Skeet Reesul de 1.5oz, PP de 10lb si un Freams 2500 il aruncam spre 30m ... poate cu vantul din spate bateam spre 33m

... ceva de genul ... oricum, cam cu 50% mai mult decat prietenul meu, aruncand mult mai relaxat, mai boiereste, numai din varf

.
Nu intotdeuna este un avantaj firul mai gros - pe ape adanci si repezi nu jigui cum trebuie cu fir gros, chit ca dai cu bile de 2oz ... iar firele groase iau cam toata miscarea la voblerele mai mici ... degeaba arunci OK cu 50lb, un Hornet de 6cm s-ar putea sa-ti bata precum Thrilul cu siretul ala

(exagerez aici, dar intelegi ce vreau sa spun)
Iar o peruca pe 10lb la cast ... ii cam foarte naspa ...
Deci avantajul castului cu firele groase se aplica poate la somn(chiar ma gandeam sa incerc asa ceva anul asta...m-au linistit niste prieteni rapid) si naluci sarite de 50g ... n-as pescui la somn cu cast din mai multe motive ... eu la somn(nu la moace) tin cu dreapta lanseta de foregrip(lanseta mea de somn are foregripul mai lat), si ii sprijin cotorul pe burta ... nu cred ca pozitia asta este prea comoda in drill cu o lanseta de cast ... lansetele de cast sunt si cam scurte ...
Chiar nu vreau sa reiau toata discutia ... dar ma voi explica
M-ai inteles gresit ... cuvintele din ghilimele nu erau citate ... erau tipul de „arogante” pe care le sugerezi ... ti-a explicat mai bine Rine
S-a schimbat si forumu ... si linkurile vechi se cam mermelira(nu sunt idexate pe google decat in cache) ... acum ca recitesc, is cam confuz ... cu ce ai aruncat 50-60m? cu spinul sau cu castul? (zici ceva de un tambur de rezerva, deci poate fi vorba de spin ... )
http://www.rapitori.ro/forum/distante-r ... 0-110.html
dar chiar daca am inteles eu gresit, is niste distante exagerate ... prietenii tai zic de 45-48m cu 7g+guma ...
http://www.rapitori.ro/forum/distante-r ... 0-320.html
uite...unii chiar zic de 6g si 40-50m ...
http://www.rapitori.ro/forum/distante-r ... 20-20.html
Uita-te la poza aia ... deasupra se vede o linie de inalta tensiune ... ca sa dau pana aproape de malul celalalt, deci vreo 55-60m trebuia sa dau cu PP de 10lb si jig de 42g sau pilker de 40g si trebuia intotdeuna sa am grija sa nu dau peste linia de inalta tensiune ... asa de boltuit trebuia aruncat ... pana sa masor distanta precis, eram convins ca are garla 110-120m latime ... de fapt are numa 76m
Fara nici o suparare ... 50m este muuuullllt ... dar mult ... distantele vazute de la nivelul ochilor par prea lungi (si eu m-am pacalit de cateva ori) ... cu totii am vazut stabilopozi prin Constanta sau Neptun sau mai stiu eu pe unde ... deci le cam stii dimensiunile ... uita-te la cat de lata e garla si gandeste-te ca pana la jumate are numai 38m ...
Cand vine vorba de stransul din buci ... eu cu spinul, pe la 3-4partide (putin mai des iarna cand imi mai ingheata firul si mi se „umfla” tamburul) mai fac cate o peruca(care de fapt nu e peruca, pleca mai multe spire de-odata, de multe ori nici nu se face nod), pe care, de obicei o desfac in 1-2min ... iar cine ma stie ca pescar, stie ca eu prind cel mai bine peste in timp ce stau in fund, mananc si jiguiesc

... voi cu castul, trebuie sa franati firul la FIECARE lanseu ... ca daca nu, mulinelului de cast ii apare par pubian

... pana si la mulinetele cu DC

pe la 2-3 partide(chiar si mai des) dupa vreo 10 ore de lanseuri in soare, vant, poate frig, cam va mai scapa cate o peruca care nu se desface chiar in 1-2min(iar la astia cu frana f slabita nu prea se desface deloc)

...
Si iti repet ... am prieteni buni care pescuiesc la cast ... fiecare e liber sa pescuiesca cu ce vrea ... dar afirmatii din astea intrasigento-militante „Baitcasting. Moda sau
necesitate ?” is exagerate rau. Pt ca va aude/citeste un incepator sau unul care nu a avut ocazia sa vada/arunce ceva de cast pana acum, si va crede

Si o sa aiba un soc cand dupa vreo 20 de partide de cast tot 15-20m va arunca cu 10g si va schimba firul de vreo 5ori
Iar ca sa fiu rau, ca tot pomeneai de Stella

... eu stiu oameni care au pescuit si 3 ani(cam 50 de partide anual) cu o Stella fara macar sa o desfaca si sa o curete o singura data(nici macar la galet) ... si merge extrem de fin, asa, necuratata ... tu poti pescui o mulineta de cast fara sa o cureti 20 de partide? Si nu ma refer numai la rulmentii de pe tambur, cam poate intra mizerie si la wormshaftul de la ghidaj ca-i cam expus ... ai curaj sa arunci in nisip o mulineta de cast cum o arunc eu pe a mea de spin?
Dar 20 de partide e mult ... pescuind pe balastiere, prin praf si nisip ridicat de vant, sau pe balti, aducand toata flora subacvatica pe fir ... poti pescui 10 partide de o zi fara sa o desfaci?