discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
rine
- veteran

cata_asp scrie:@kleniacul:
Reteaza-i fara probleme cei 7-8 cm din rear grip, si ai grija sa-i montezi butt cap-ul la loc si cred eu ca va fi un bat pe cinste!
Operatiunea asta poti sa o faci cu o panza mai finuta sau cu un dremel.
Nu-i nevoie sa tai madrina, cojit pluta, etc., nu de alta da' nu cred ca face, iar varianta indicata de mine poate fi facuta de oricine fara prea mare greutate.
Spor la treaba!
am facut-o eu.c-o panza de traforaj pentru metal. este o.k.
singura chestie-i ca spicul e mai lung cand o impachetez. dar e mic incovenientul fata de disconfortul care mi-l dadea manerul ala prea lung.mai ales cand pescuiam din barca stand jos.
-
Torescu Octavian
- senior

-
pai daia zic ca se strica batul si nu mai este ce era plus ca poti sa rupi varful cand strangi lanseta fiind mai mare decat cotorul.parerea mea este ca cel mai bine este sa se pastreze elementele egale si sa se dea mandrina mai jos.e mai mult de munca dar ramane batul intact ca si lungime
-
rine
- veteran

Torescu Octavian scrie:pai daia zic ca se strica batul si nu mai este ce era plus ca poti sa rupi varful cand strangi lanseta fiind mai mare decat cotorul.parerea mea este ca cel mai bine este sa se pastreze elementele egale si sa se dea mandrina mai jos.e mai mult de munca dar ramane batul intact ca si lungime
corect

-
Torescu Octavian
- senior

-
am mai facut asa ceva la cateva lansete de serie si a iesit foarte bine.nu am putut sa dau jos la toate mandrinele dar la unele am reusit prin diferite metode.acolo e munca cea mai nasoala sa cureti sub mandina rasina
-
cata_asp
- veteran

De stricat, ma indoiesc ca se va strica ceva.
Insa la o analiza eforturi vs rezultate, nu stiu daca se merita sa investesti in plus pentru o lanseta din clasa asta de pret/performante etc. Cu banutii pe care i-ai investi, mai bine ii pui ca diferenta si iti iei un alt bat.
Parerea mea!

-
Bic
- utilizator constant

Am vazut si eu o lanseta Infinity Q,ceva MH:blancul e bun,inelele sant prea mari pt puterea lansetei(balangane aiurea din cauza lor).Daca tai din cotor sau daca dai mandrina mai jos si lasi aceleasi inele,o sa iasa o lanseta care pica mai rau in bot.Cel mai bine:taiate mandrina, pluta din fata ei,din spatele ei atat cat sa vina pana la cot manerul;inlocuit mandrina cu fuji dnps16(sau 18 daca ai maini foarte mari),dnps montat cu piulita in sus,fara foregrip;inlocuit inelele cu altele mai mici(cat mai mici).
-
SVF
- veteran

Torescu Octavian scrie:
frumos butul!!cred ca ti ai facut un prieten strungar ca au inceput sa ti isa mult mai bine .se vede ca ai insistat la finisaje

Toate au fost facute de mine

.Daca la cel cu inscriptionarea m-am grabit un pic(nu mai intru in detalii)la restul am fost mult mai atent.Si cu lemnul,dar si cu mine.Mi-au fost de ajuns doua copci.Oricum,se poate spune ca au fost facute cu sange

-
Torescu Octavian
- senior

-
aha deci ai udat cu sange butul ala.lanseta pe care o sa l montezi sigur va prinde red xxx de Romania

-
kleniacul
- veteran

Torescu Octavian scrie:kleniacul scrie:As dori sa modific un bat Daiwa infinity Q.Problema e urmatoarea:are 2,4 m si abia se echilibreaza cu o mulineta Tica de 3000. Are minerul mai lung decit antebratul meu cu 3 degete.As vrea sa scurtez minerul cu 8 cm,asa incit mandrina sa coboare spre cotor,rezultind,sper eu ,si o echilibrare cu o mulineta de 2500.Se poate pastra mandrina?,e foarte estetica,e imprimata cu sigla, prinde foarte bine talpa mulinetei,deci as dori sa o pastrez.Trebuie schimbat tot restul minerului?As dori sa pastrez si cit mai mult din miner,pluta e calitate AAA,foarte bine finisata si placuta la atingere.Cum modifica marirea distantei intre primul inel si mulineta lungimea lanseului?E posibil sa se faca peruci mai usor? Ultima intrebare:cine are timp sa se ocupe de ea,am vorbit azi cu un rod builder si era ocupat,nu vreau sa o folosesc la toamna.
nu trebuie taiat din blank deoarece strici batul.trebuie scoasa mandrina si dusa mai jos.daca te intereseaza modificarea batului poti sa ma suni la 0722322866 si discutam detalii

Asta e si ideea mea,sa pastrez lanseta intreaga,sa cobor mandrina spre cotor,incercind sa pastrez cit mai mult din pluta si mandrina.Va voi contacta,acum 10 minute telefonul era inchis.Ma tenteaza si schimbarea inelelor,dar sa vedem si costul final,daca se merita.Multumesc tuturor pentru sfaturi.
-
Torescu Octavian
- senior

-
nu aveam baterie.da maine un telefon si discutam despre operatie