Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Torescu Octavian
senior
senior

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Torescu Octavian » 29 Mar 2012, 23:10

e pe bank se usuca :wink: poze dupa cel primesti ca sa fie surpriza :roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 01 Apr 2012, 15:14

Intrebare pentru cei mai experimentati in rodbuilding si nu numai : avand in vedere ca vreau sa schimb inelele unui bat as vrea sa stiu parerea voastra cu privire la urmatoarea dispunere de inele:
Imagine

Precizari:
Batul are 7 picioare (2,13m), este fast si intra in categoria MH (cw 14-42gr.) .
Skimbarea vreau sa o fac cu Fuji Alconite K-type.
Schita a fost facuta la scara (si se bazeaza doar pe calcule si masuratori). Prin adoptarea noii scheme sevrea imbunatatirea senzitivitatii si usurarea lansetei pe varf .(initial lanseta avea 7 inele "y" in urmatoarea ordine de la tip la butt: 8-8-10-12-16-20-25)
Practic as vrea sa stiu daca a facut sau daca are cineva practic o asemenea dispunere si poate sa-mi spuna daca sunt neajunsuri si daca da care sunt alea.
multumesc anticipat :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 01 Apr 2012, 16:13

ps. stie cineva un diametru exterior pentru asta?:
http://www.matagi.co.jp/alumiparts/eng/wbp2_5e.htm
:help: :help:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Apr 2012, 21:20

Mi se par naspete inelele K, cel putin alea pe varf sunt grele si badarane si nu le vad rostul, iar la sensitivitate nu cred ca o sa depaseasca BLAG-urile, care vin lipite pe blank.
Urasc atarnatorii!

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 02 Apr 2012, 01:49

Stefane...nu prea ai dreptate...de fapt nu ai dreptate deloc, fara nici o suparare ... arata-mi si mie cum is mai lipite LSG-urile de blank in comparatie cu TKTSG-urile ..

TKTSG 6 vs. LSG 6 - pastilele si ramele sunt fix la acelasi nivel ...
Imagine

TKTSG 7 vs. LSG 7 - rama la LSG este aprope insesizabil mai jos decat cea la TKTSG, dar pt TKTSG-ul are pastila inclinata, pastilele sunt fix la acelasi nivel ...
Imagine

TKTSG 8 vs. LSG 8 - rama si pastila la TKTSG sunt vizibil mai apropiate de blank ...
Imagine

TKTSG 10 vs. YSG 10J - rama si pastila la TKTSG sunt semnificativ mai apropiate de blank ...
Imagine

TKLSG 16 vs. YSG 16J - rama si pastila la TKLSG sunt semnificativ mai apropiate de blank ...
Imagine

Iar inainte de a vorbi despre greutatile la TKTSG vs TLSG ... cantareste-le ... vei avea o surpriza placuta :)
Dar surpriza cea mai placuta o vei avea cand vei arunca cu o lanseta cu K-uri - vei arunca mai departe, iar inelele, datorita profilului redus si a formei ramei sunt mult mai puternice - flexeaza mult mai putin pe blank cand incerci sa le misti ...

Sper sa nu te superi pe mine, dar am pescuit cu K-uri si m-am jucat suficient cu ele ca sa-mi dau seama ca is superioare Y-lor clasice la capitolul distanta ... iar la greutate, intradevar cele cu picior lung, adica TKLSG sunt mai grele decat TYSG-urile - la 30 cu 13% si la restul(nu la toate marimile sunt mai usoare fata de Y) diferenta este sub 4% si vorbim de cateva sutimi de gram, si sutimile astea de grame sunt si pe cotor, iar o lanseta din categoria de putere medium in sus nu prea lucreaza in lanseu pe cotor ...

Eu vorbesc strict de titane ... alea cu rama din otel, is altceva ... la alea mari, diferentele de greutate probabil sunt mai accentuate ... dar alea mici au, probabil aceeasi greutate ca LSG-urile ...

Foarte multe JDM-uri noi de spin is facute cu K-uri ... multi producatori consacrati americani au trecut pe K-urile la seriile noi(St Croix si Kistler is primii care-mi vin in minte) ... un set pt o lanseta de 7ft montata cu K-urile din titan cu plecare de 25, paradoxal, este mai usor decat unul cu plecare din 30 facuta cu Y-urile clasice ... si chiar arunca mai departe, curge firul mai usor prin ele ...

King...nu-i buna configuratia aia ... ingreunezi mult prea tare blankul cu KWAG-ul ala cu doua picioare(este overkill, nu rupi tu un KLSG de 25 nici daca ridici 10kg in lanseta), plecarea de 30 in K la o lanseta de 7ft nu-si are rostul(25 este suficient si la 7ft 6in), caderea de la 30 la 20 e prea mica pana si la o lanseta de 8ft.6in., caderea de la 20 la 12 este prea mare...

Daca tii musai sa o termini in 8(nodul la leader gros, pescuit la temp sub 0), inlocuieste ultimele 4 inele cu KLAG de 8 ...si aia e ...

Configuratia inventata de tine, cam e gresita dupa mine ... K-urile fac alt unghi cu blankul, deci caderile is un pic diferite ...

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 02 Apr 2012, 07:52

Nu inteleg ce inseamna : caderea de la 30 la 20 e prea mica iar de la 20 la 12 e prea mare :roll:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 02 Apr 2012, 08:25

ce lanseta jmechera ai tu acolo mah, de faci comparatiile astea ?

:P

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 02 Apr 2012, 09:00

Laure,laure ! Ce este asa de greu de prpiceput ? Se presupune ca pentru a arunca bine,linia din centrul tamburului mulinetei pana la centrul inelului de varf trebuie sa fie continuua (fara "caderi"sau urcari de nivel). Singura exceptie o face noua dispunere de la Fuji (de fapt nu mai e noua) unde trecerea la inelele de mici dimensiuni se face cam brusc.
Functie de dispunerea inelelor pe blank (asta o cere de regula blankul) trebuie alese marimile de inele (tinind cont de plecare si varf) astfel ca linia sa fie cat mai continua (adica "caderea de la 30 la 20 este prea mica si de la 12 la 8 este prea mare ")
Ce bine imi pare ca nu stii cine iti raspunde !!!!! :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 02 Apr 2012, 10:03

Eu as folosi urmatoarea configuratie:
25,16 KL-uri, 10, 8, 7, 7, 6, 6 KT-uri si top 5,5 amplasate pe blank (de la inelul de top in jos):
11.5, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 23 cm.
Spun destui ca inelele "K" asigura un lanseu ceva mai lung, nu stiu sincer daca e marketing sau nu, insa parerea mea este sa folosesti inele din Ti (alconite-urile au pret bun), altfel cele din otel sunt destul de greute.
Spor la treaba!

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Apr 2012, 10:28

Ygrecuri:byag 20,12,dupa care blag 8,5,si 4 de 4.Unul din astea de 4 il folosesti in loc de top(il matisezi in varf).Sa nu pui inel pe mufa ,imediat sub mufa sau imediat deasupra ei.Ygrecurile si blag8,mai distantate alelalte mai apropiate

Scrie răspuns