Stefane...nu prea ai dreptate...de fapt nu ai dreptate deloc, fara nici o suparare ... arata-mi si mie cum is mai lipite LSG-urile de blank in comparatie cu TKTSG-urile ..
TKTSG 6 vs. LSG 6 - pastilele si ramele sunt fix la acelasi nivel ...
TKTSG 7 vs. LSG 7 - rama la LSG este aprope insesizabil mai jos decat cea la TKTSG, dar pt TKTSG-ul are pastila inclinata, pastilele sunt fix la acelasi nivel ...
TKTSG 8 vs. LSG 8 - rama si pastila la TKTSG sunt vizibil mai apropiate de blank ...
TKTSG 10 vs. YSG 10J - rama si pastila la TKTSG sunt semnificativ mai apropiate de blank ...
TKLSG 16 vs. YSG 16J - rama si pastila la TKLSG sunt semnificativ mai apropiate de blank ...
Iar inainte de a vorbi despre greutatile la TKTSG vs TLSG ... cantareste-le ... vei avea o surpriza placuta

Dar surpriza cea mai placuta o vei avea cand vei arunca cu o lanseta cu K-uri - vei arunca mai departe, iar inelele, datorita profilului redus si a formei ramei sunt mult mai puternice - flexeaza mult mai putin pe blank cand incerci sa le misti ...
Sper sa nu te superi pe mine, dar am pescuit cu K-uri si m-am jucat suficient cu ele ca sa-mi dau seama ca is superioare Y-lor clasice la capitolul distanta ... iar la greutate, intradevar cele cu picior lung, adica TKLSG sunt mai grele decat TYSG-urile - la 30 cu 13% si la restul(nu la toate marimile sunt mai usoare fata de Y) diferenta este sub 4% si vorbim de cateva sutimi de gram, si sutimile astea de grame sunt si pe cotor, iar o lanseta din categoria de putere medium in sus nu prea lucreaza in lanseu pe cotor ...
Eu vorbesc strict de titane ... alea cu rama din otel, is altceva ... la alea mari, diferentele de greutate probabil sunt mai accentuate ... dar alea mici au, probabil aceeasi greutate ca LSG-urile ...
Foarte multe JDM-uri noi de spin is facute cu K-uri ... multi producatori consacrati americani au trecut pe K-urile la seriile noi(St Croix si Kistler is primii care-mi vin in minte) ... un set pt o lanseta de 7ft montata cu K-urile din titan cu plecare de 25, paradoxal, este mai usor decat unul cu plecare din 30 facuta cu Y-urile clasice ... si chiar arunca mai departe, curge firul mai usor prin ele ...
King...nu-i buna configuratia aia ... ingreunezi mult prea tare blankul cu KWAG-ul ala cu doua picioare(este overkill, nu rupi tu un KLSG de 25 nici daca ridici 10kg in lanseta), plecarea de 30 in K la o lanseta de 7ft nu-si are rostul(25 este suficient si la 7ft 6in), caderea de la 30 la 20 e prea mica pana si la o lanseta de 8ft.6in., caderea de la 20 la 12 este prea mare...
Daca tii musai sa o termini in 8(nodul la leader gros, pescuit la temp sub 0), inlocuieste ultimele 4 inele cu KLAG de 8 ...si aia e ...
Configuratia inventata de tine, cam e gresita dupa mine ... K-urile fac alt unghi cu blankul, deci caderile is un pic diferite ...