Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2012, 11:17

bogdan82 scrie:King...nu-i buna configuratia aia ... ingreunezi mult prea tare blankul cu KWAG-ul ala cu doua picioare(este overkill, nu rupi tu un KLSG de 25 nici daca ridici 10kg in lanseta), plecarea de 30 in K la o lanseta de 7ft nu-si are rostul(25 este suficient si la 7ft 6in), caderea de la 30 la 20 e prea mica pana si la o lanseta de 8ft.6in., caderea de la 20 la 12 este prea mare...

Daca tii musai sa o termini in 8(nodul la leader gros, pescuit la temp sub 0), inlocuieste ultimele 4 inele cu KLAG de 8 ...si aia e
initial (de fabrica) batul a avut ca inel de plecare un y de 25 amplasat destul de jos pe blank (la 37 cm fata de tamburul mulinetei) amplasament care avea urmatoarele efecte:
- negativ: - gatuia lanseurile si implicit le scurta destul de mult (chiar si cu mulinete din clasa 2000)
- exercita un stres foarte mare pe inelul respectiv ceea ce initial s-a cunoscut pe matisaj si apoi in ruperea inelului
- pozitiv: permitea utilizarea unei portiuni mai mari din blank in dril
Din acest motiv am ales o plecare de 30 si am si mutat inelul mai sus . Daca zici ca sunt mai robuste K-urille atunci o sa iau in calcul varianta de KL in loc de KW-ul cu 2 picioare.

Referitor la cadere matematic vorbind caderea din 30 in 20 (0,55mm inaltime/ cm lungime blank) e aproximativ aceeasi cu caderea din 20 in 12 (0,53 mm inaltime /cm lungime blank).
Eu am facut calculele doar pe trenul de reducere si arata cam asa:
Pozitionarea mea
Marimea inelelor 30jl - 20j -12j -10j
Inaltimea inelelor 49,4mm 33,5mm -19,7mm 14,5mm
Diferenta de inaltime 15,9mm 13,8mm 5,2mm
Distanta intre inele 29cm 26cm 21cm
Caderea de inaltime e raportul dintre diferenta de inaltime si distanta intre inele

Caderea de inaltime 0,55mm/cm 0,53mm/cm 0,25mm/cm

Pozitionarea fuji
Marimea inelelor 25j -16j -10j -8j
Inaltimea inelelor 44.0mm 26,2mm 14,5mm 11,1mm
Diferenta de inaltime 17,8mm 11,7mm 3,4mm
Distanta intre inele 23cm 19cm 17cm

Caderea de inaltime 0,77mm/cm 0,62mm/cm 0,2mm/cm

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2012, 11:33

motivul pentru care am optat pentru o panta mai lina, in loc sa aduc repede firul pe blank cum e cazul dispunerii fuji, e acela ca mulinetele pe care le folosesc eu fac un unghi mai ascutit cu blankul ceea ce inseamna ca imping punctul de strangulare mult spre varf comparativ cu omoloagele lor japoneze .
In ceea ce privest top-ul mai putin de 7j nu cobor nici puscat din moivele deja enumerate de bogdan.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2012, 11:47

Am optat pentru 8 inele pentru ca mi se par prea mult 9 . din acest punct de vedere eliminarea unui inel presupune si cresterea distantei dintre cele care raman pentru a compensa atat unghiuri cat si diferente de inaltime mari.
Vreau inele de tip K pentru functia lor antitangle intrucat nu-mi surade ideea de a mai lansa siguri sau voblere mai grele dupa metoda "wireless" (adica m-am saturat sa arunc thrill-uri sau jiguri pentru ca s-a rupt firul pe lanseu fiindca s-a incurcat dupa inele.) :headbash:
Inele de titan cam iasa din calcul pentru batul asta fiindca nu intentionez sa dau mai mult de 40 de dolari pe tot setul de inele si numai un TKLAG 30j e 40,49 dolari pe Mudhole. :shock:

Cam astea au fost ratiunile care au stat la baza pozitionarii inelelor pe blank si ele se bazeaza doar pe teorie intrucat n-am avut posibilitatea sa ma joc cu diverse combinatii de inele "live" ca sa zic asa.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Apr 2012, 18:26

A folosit cineva lemn stratificat in rodbuilding?Intreb asta deoarece vreau sa stiu daca e rezistent in timp,desi dupa mine solutia de lipit pe interior si lacul de la exterior ar trebui sa-i confere o oarecare duritate,nu?Eu m-am jucat un pic cu ceva de genul asta pentru un proiect viitor de-al meu.
[album]Imagine

Uploaded with ImageShack.us[/album]

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Apr 2012, 20:46

nu-i prea greu? lemnul stratificat, la cata rasina are in el? :roll:
tare mie ca ratezi sezonul ce-l mai bun din an pentru avat, cu noua ta pasiune :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Apr 2012, 21:10

E f.usor.Dar o sa-l cantaresc de curiozitate :wink:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 02 Apr 2012, 21:26

As dori sa modific un bat Daiwa infinity Q.Problema e urmatoarea:are 2,4 m si abia se echilibreaza cu o mulineta Tica de 3000. Are minerul mai lung decit antebratul meu cu 3 degete.As vrea sa scurtez minerul cu 8 cm,asa incit mandrina sa coboare spre cotor,rezultind,sper eu ,si o echilibrare cu o mulineta de 2500.Se poate pastra mandrina?,e foarte estetica,e imprimata cu sigla, prinde foarte bine talpa mulinetei,deci as dori sa o pastrez.Trebuie schimbat tot restul minerului?As dori sa pastrez si cit mai mult din miner,pluta e calitate AAA,foarte bine finisata si placuta la atingere.Cum modifica marirea distantei intre primul inel si mulineta lungimea lanseului?E posibil sa se faca peruci mai usor? Ultima intrebare:cine are timp sa se ocupe de ea,am vorbit azi cu un rod builder si era ocupat,nu vreau sa o folosesc la toamna.

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 02 Apr 2012, 22:13

@kleniacul:
Reteaza-i fara probleme cei 7-8 cm din rear grip, si ai grija sa-i montezi butt cap-ul la loc si cred eu ca va fi un bat pe cinste!
Operatiunea asta poti sa o faci cu o panza mai finuta sau cu un dremel.
Nu-i nevoie sa tai madrina, cojit pluta, etc., nu de alta da' nu cred ca face, iar varianta indicata de mine poate fi facuta de oricine fara prea mare greutate.
Spor la treaba!

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 02 Apr 2012, 22:30

kleniacul scrie:As dori sa modific un bat Daiwa infinity Q.Problema e urmatoarea:are 2,4 m si abia se echilibreaza cu o mulineta Tica de 3000. Are minerul mai lung decit antebratul meu cu 3 degete.As vrea sa scurtez minerul cu 8 cm,asa incit mandrina sa coboare spre cotor,rezultind,sper eu ,si o echilibrare cu o mulineta de 2500.Se poate pastra mandrina?,e foarte estetica,e imprimata cu sigla, prinde foarte bine talpa mulinetei,deci as dori sa o pastrez.Trebuie schimbat tot restul minerului?As dori sa pastrez si cit mai mult din miner,pluta e calitate AAA,foarte bine finisata si placuta la atingere.Cum modifica marirea distantei intre primul inel si mulineta lungimea lanseului?E posibil sa se faca peruci mai usor? Ultima intrebare:cine are timp sa se ocupe de ea,am vorbit azi cu un rod builder si era ocupat,nu vreau sa o folosesc la toamna.
nu trebuie taiat din blank deoarece strici batul.trebuie scoasa mandrina si dusa mai jos.daca te intereseaza modificarea batului poti sa ma suni la 0722322866 si discutam detalii :wink:

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 02 Apr 2012, 22:34

SVF scrie:A folosit cineva lemn stratificat in rodbuilding?Intreb asta deoarece vreau sa stiu daca e rezistent in timp,desi dupa mine solutia de lipit pe interior si lacul de la exterior ar trebui sa-i confere o oarecare duritate,nu?Eu m-am jucat un pic cu ceva de genul asta pentru un proiect viitor de-al meu.
[album]Imagine

Uploaded with ImageShack.us[/album]
frumos butul!!cred ca ti ai facut un prieten strungar ca au inceput sa ti isa mult mai bine .se vede ca ai insistat la finisaje :wink:

Scrie răspuns