Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Ian 2012, 22:12

Lupu.... atunci te multumesti cu un raspuns sec :) ... epoxy

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Ian 2012, 23:01

Ionut the carp scrie: poti sa-l pui pe plafon sau ar mai fi o varianta cu o remorca mica :lol:
Sami scrie:
Andrei scrie:
Tot aud in stanga si-n dreapta cat de incomod este sa transporti o lanseta dintr-o bucata .... cand colo este mai simplu... o bagi printre scaune si aia e, fata de una din doua, care trebuie demontata/montata de fiecare data pentru "usurinta" de transport... Corectati-ma daca gresesc...
Din contra...am trei lansete dintr-o bucata de 213 cm si mai am una pe drum,chiar putin mai lunga.
E foarte simplu de transportat ,intre scaune :),nu e niciun risc chiar si intr-un banal tub Maver.
E neobisnuit la inceput,apoi e banal...de obicei mergem trei sau patru in aceeasi masina cu cate o lanseta cu tub cu tot fiecare,deci se poate.
In functie de modelul masinii lansetele se baga maxim in doua feluri;)
eu sunt tare curios cum a-ti baga voi o lanseta dintr-o bucata aici (chiar si intre scaune):
http://www.sanatatea.com/art/images/sto ... arcata.jpg

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
altfel spus omu' a intrebat clar : pot sa tai joarda? daca da cu ce riscuri si cum as putea sa scap de ele 8)
daca vroia sa intrebe cum sa bage peste 2 m de tija in masina formula intrebarea in felul asta :wink:
dintraia pe care sa-i intreb "ai mancat?" si ei sa raspunda "nu-mi e foame" se gasesc pe toate drumurile :twisted: :twisted:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 26 Ian 2012, 23:44

Adelin scrie: Sti cum e cu teama ca se pierde din senzitivitate?!....ca si la 14 ani cu teama ca iti pierzi virginitatea. Asa cum s-a risipit teama la primul fu.tai, tot asa se va risipi si frica de nesenzitivitate la primul pescuit.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deci sa inteleg ca pierderea de senzitivitate e neglijabila ? cam asa am tratat si pierderea virginitatii ba chear am fost fericit ca sa intimplat asa :lol:

Andrei scrie:Lupu.... atunci te multumesti cu un raspuns sec :) ... epoxy
daca numesti epoxul ala cu numele comercial DA , daca ramine doar epoxi nu ca sunt o gramada de epoxiuri de la o gramada de producatori cu o gramada de proprietati si caracteristici . fa te rog o recomandare de epoxi
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 27 Ian 2012, 00:03

Epoxiurile dedicate rodbuildingului, nu poxipol sau bison de la selgros :) .... gasesti discutii in cele aprox 190 de pagini si despre ce rasini sunt bune si ce nu...

Iar daca te uiti pe siturile de specialitate - gasesti epoxiurile despicate in 2 categorii... cele pentru lacuit matisajele (finish) si cele pentru restul aplicatiilor...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 27 Ian 2012, 00:12

multumesc Andrei .
nu e un raspuns ,, mura in gura " dar acum am certitudinea ca ceea ce banuiam eu ca e bun chear este !
:bere:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 27 Ian 2012, 00:32

Nu incepeti iar :D :D

Lupule, spigotul este un punct foarte sensibil la lansete...deci din punctul asta de vedere castigi foarte multa sensibilitate...:twisted: :twisted: :twisted:

Lasand gluma la o parte, bineinteles ca se poate pune spigot ... si sunt cativa rodbuilderi care carpesc multe lansete...ia legatura cu ei, daca vrei o carpeala din asta...dar, dupa mine, nu-i ce trebuie...

Lansetele dintr-o bucata sunt gandite sa lucreze tot blankul in lanseu, eventual drill...deci portiunea unde pui tu spigotul s-ar putea sa flexeze prea mult, iar spigotul sa preseze prea tare peretii blankului, iar acesta sa cedeze...

Eu am lansete dintr-o bucata pe care mi le-a facut covrig un somn mai imbracat...daca le taiam, si le puneam spigot, portiunea respectiva nu se mai indoia, aparand o „rupturaâ€

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 27 Ian 2012, 12:45

cum pot scoate mandrina de la o joarda vreau sa mesmelesc 2 gernima:roll:

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 27 Ian 2012, 12:57

am gasit :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 27 Ian 2012, 13:03

fierbe-o bine :D

cristian.ene
veteran
veteran

spigot

Mesaj de cristian.ene » 27 Ian 2012, 13:08

grey-wolf,

sigur ca poti sa faci o mufa spigot, dar blankul nu a fost proiectat sa aiba in zona in care il tai eforturile care apar din cauza spigotului.

toate blankurile din mai multe bucati au intariri ale blankului la ambele capete prin straturi suplimentare de grafit.

Este posibil ca blankul sa aiba pereti subtiri in zona in care il tai.

O varianta este sa il tai asimetric cu butt mai scurt si varf mai lung(butt de 60-70cm si tip de 140-150cm), ai avantajul ca actiunea lansetei este mai buna si poti sa folosesti un spigot mai gros in diametru.

Am transforamt 2 lasnete 1pc. in 2 pc. dar sincer eu nu o vad ca o solutie daca exista modele echivalente din 2 bucati produse de fabrica.

Exista riscul sa ai mici jocuri intre spigot si butt inainte de lipire si in timp sa apara mici jocuri.

Daca ai timp si rabdare este posibil sa iti iasa bine si sa dureze.

Rasinile pentru lipirea componentelor de maner/reparatii se numeste Epoxy (de ex. Flex Coat) si intarirea completa se face in 2-3 ore. Te lasa sa lucrezi 15-20 minute cat este fluid.

Scrie răspuns