Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 26 Ian 2012, 15:53

Problema :
1 - se poate taia un blank in 2 bucati si realiza o mufare pentru ca batul sa fie mai usor de transportat ?
2 - se poate realiza o mufare tip spigot care sa tina si din cauza careia sa nu se produca daune care sa duca la spargerea zonei de mufare ? (realizarea spigotului la cote precise nu este o problema )
3 - cam cit se pierde din senzitivitate din cauza mufarii (aproximat in procente ) ?
4 - cu ce ar trebui lipit spigotul ca sa reziste imbinarea ?
5 - are rost sa fac treaba asta tinind cont ca singurul avantaj pe care il urmaresc este doar usurarea transportului si reducerea riscurilor la transport ?

PS pentru o buna rezistenta ce lungime recomandati sa aiba spigotul pentru un bat de 2,13 m
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Ian 2012, 16:58

Se poate taia, dar ai nevoie de o bucata de la alt blank de conicitate foarte apropiata sau din doua blankuri de-o bucata poti face unu din doua:))... au aceeasi conicitate... n-ai cum sa dai gres (urmeaza sa fac si un asemenea proiect pentru un prieten :roll: :roll: )

O alta solutie, dar nu sa-l faci din doua bucati chiar la jumate, ci doar sa-i inlaturi reargripul este la linkul urmator:

http://www.matagi.co.jp/2011pdf/p70.pdf

In schemele din josul paginii.

Ca sa-ti rapund la intrebarea cat pierzi din senzitivitate - iti raspund tot cu-o intrebare : "CUM CUANTIFICI SENZITIVITATEA!" ... Aceeasi lanseta, 2 persoane pot s-o simta diferit... (concluzie - senzitivitatea, este un element usor subiectiv, care poate fi perceput diferit de 2 persoane diferite)..

Si inca o chestiune - inca nu am vazut incomoditatea in transportul unei lansete pana in 2.2m in principiu, decat daca sunt 4-5 persoane(mai degraba 5) in masina sau este de mers mult pe jos sau cu bicicleta.... Daca vrei o lanseta de portbagaj atunci este cu totul altceva, iar observatia ce urmeaza nu-si are rostul :).

Tot aud in stanga si-n dreapta cat de incomod este sa transporti o lanseta dintr-o bucata .... cand colo este mai simplu... o bagi printre scaune si aia e, fata de una din doua, care trebuie demontata/montata de fiecare data pentru "usurinta" de transport... Corectati-ma daca gresesc...

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 26 Ian 2012, 17:45

Andrei scrie:
Tot aud in stanga si-n dreapta cat de incomod este sa transporti o lanseta dintr-o bucata .... cand colo este mai simplu... o bagi printre scaune si aia e, fata de una din doua, care trebuie demontata/montata de fiecare data pentru "usurinta" de transport... Corectati-ma daca gresesc...
Din contra...am trei lansete dintr-o bucata de 213 cm si mai am una pe drum,chiar putin mai lunga.
E foarte simplu de transportat ,intre scaune :),nu e niciun risc chiar si intr-un banal tub Maver.
E neobisnuit la inceput,apoi e banal...de obicei mergem trei sau patru in aceeasi masina cu cate o lanseta cu tub cu tot fiecare,deci se poate.
In functie de modelul masinii lansetele se baga maxim in doua feluri;)
Fir intins!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Ian 2012, 17:48

Mai exista un fel pentru 2 in masina cu bagaje full option :lol: :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 26 Ian 2012, 19:08

Andrei scrie:Se poate taia, dar ai nevoie de o bucata de la alt blank de conicitate foarte apropiata

Ca sa-ti rapund la intrebarea cat pierzi din senzitivitate - iti raspund tot cu-o intrebare : "CUM CUANTIFICI SENZITIVITATEA!" ... Aceeasi lanseta, 2 persoane pot s-o simta diferit..

Tot aud in stanga si-n dreapta cat de incomod este sa transporti o lanseta dintr-o bucata ...
nu am chef sa achizitionez 2 blankuri de 200 $ bucata doar ca sa distrug unul . am posibilitati sa strunjesc un spigot exact pe cotele necesare ! cu ce trebuie sa il lipesc ca sa tina lipitura si ce lungime ar trebui sa aiba acesta ?

la intrebarea cu senzitivitatea reformulez : daca un bat din 1 bucata in mina lui X (si fiecare care raspunde se pune in locul lui x ) se simte senzitivitatea de 100% daca batul ar fi din 2 bucati se simte 80% din ce ar simti cel din 1 bucata ? se poate folosi spre exemplificare un model care sa existe de fabrica in ambele variante (care il cunoasteti voi )

la transport : daca masina care o ai la dispozitie e una mica ( matiz ) si spatiul interior e ocupat de bagaje , barca , motor , baterie , pasager si batul e exculs sa il transport pe masina , cam unde pot sa mi-l bag :lol: ? stiu o sa imi spuneti ca tre sa schimb masina :lol:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 26 Ian 2012, 19:16

grey-wolf scrie:
la transport : daca masina care o ai la dispozitie e una mica ( matiz ) si spatiul interior e ocupat de bagaje , barca , motor , baterie , pasager si batul e exculs sa il transport pe masina , cam unde pot sa mi-l bag :lol: ? stiu o sa imi spuneti ca tre sa schimb masina :lol:

poti sa-l pui pe plafon sau ar mai fi o varianta cu o remorca mica :lol:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 26 Ian 2012, 20:09

Chiar se pierde din senzitivitate,am incercat doua Legend-uri la Fishshop,aceeasi lanseta,lanseta dintr-o bucata era sensibil mai senzitiva decit cea din doua bucati,asa ca am luat-o.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Ian 2012, 20:49

Dupa cum ziceam este o caracteristica subiectiva... de exemplu... am facut un premier... din 2 bucati... si mi-a iesit mai senzitiv decat legendu de fabrica......explicatie?
Senzitivitatea 'testata' in magazin nu pusca cu cea de pe apa... cand esti cu firu tras si naluca in apa poate fi alta poveste:)

Daca e pana acolo chiar si cu cele mai senzitive lansete... poti sa nu simti atacurile cele mai fine. ... de aceea urmaresrti firul in permanenta..... din punctul meu de vedere mai important este cum se comporta lanseta cu nalucile ce le pesui si cu peste in ea... senzitivitatea este in factor secundar.... neintalnind inca o lansetanesenzitiva....

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 26 Ian 2012, 20:59

ok . nu ma mai intereseaza senzitivitatea proiectului . banuiesc eu ce si cum si e ok .
ramine doar latura practica a acestuia .
grey-wolf scrie:
nu am chef sa achizitionez 2 blankuri de 200 $ bucata doar ca sa distrug unul . am posibilitati sa strunjesc un spigot exact pe cotele necesare ! cu ce trebuie sa il lipesc ca sa tina lipitura si ce lungime ar trebui sa aiba acesta ?

prefer raspuns clar la intrebare , mai bine fara raspuns decit data pe dupa cires si vorbit politicieneste

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 26 Ian 2012, 21:21

grey-wolf scrie:

la intrebarea cu senzitivitatea reformulez : daca un bat din 1 bucata in mina lui X (si fiecare care raspunde se pune in locul lui x ) se simte senzitivitatea de 100% daca batul ar fi din 2 bucati se simte 80% din ce ar simti cel din 1 bucata ? se poate folosi spre exemplificare un model care sa existe de fabrica in ambele variante (care il cunoasteti voi )
Sti cum e cu teama ca se pierde din senzitivitate?!....ca si la 14 ani cu teama ca iti pierzi virginitatea. Asa cum s-a risipit teama la primul fu.tai, tot asa se va risipi si frica de nesenzitivitate la primul pescuit.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns