Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 18 Ian 2012, 23:56

Gigi...eu as vrea sa te vad, ce faci cu un bat de 7' pe un tarm de ocean..unde trebuie sa arunci cu muult peste unde incep valurile sa se formeze...si mai ales cand folosesti naluci minuscule si mici(cum face Scurtu)...Iti zic....iti trebuie bat lung si foarte lung.

Eu cred ca el defapt a vrut sa combine lungimea unui bat de surfcasting(prea greu si puternic pentru ce avea el nevoie), cu senzitivitatea si greutatea redusa unui bat de spin clasic sa zic asa...de asta a decurs la astfel de artificii..Banuiesc doar..nu am stat sa citesc ce a scris.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Ian 2012, 06:35

Nu da cu gramaje mici.Acolo unde pescuieste el ,am inteles ca este apa adinca si curenti puternici.Din partea mea poate sa pescuiasca si cu rubesianaCe mi se pare amuzant,este cum aplica el formula aceea -lanseta lunga+fir de 4lb+mulineta DaiwaTournament zx-la toata lumea.. :D Atit..caci si eu as vrea sa-l vad cu o lanseta de 3,5m pescuind la jig pe Cris..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Ian 2012, 08:28

poi...nu e bine Gigi :lol:

abordezi intr-o maniera usor nepotrivita subiectul. hai sa iti zic eu de ce cred asta :
1: te intrebi iste chestii fara a fi cerut si celui implicat informatiile necesare si fara sa fi testat una. e cam si cu m-ai intreba pe mine cum merge Audi RS4 pe viraje, desi nu ne-am atins de masina aia vrodata .... ( poate ca da, poate ca nu :lol: )
dar na, teoretizam, ca e iarna :D
2: iar dupa ce iti pui intrebarile astea,iei oarecum in gluma totul si il arunci intr-o situatie ipotetica total improbabila : ca ti-ar place sa il vezi pescuind cu haracii aia pe cris, unde dai tu . :lol: . Omul si-a facut niste joarde intr-un scop, ca nu se apuca nimeni de lipit lansete ciudate degeaba....

Ca sa ducem discutia la alt nivel si sa nu sari la gatul meu vreau sa apreciezi faptul ca am pus ce am scris aci in cea mai pasnica modalitate de comunicare scrisa posibila. In limbaj de forum, ce am scris eu mai sus putea sa sune si asa :
:twisted:
poi ai luat-o razna Gigi :lol:
gresesti total cand zici chestiile alea . si hai sa iti demonstrez ca am dreptate:
1: de ce nu il intrebi pe jean Scurtu de ce face haracii aia in loc sa arunci intrebari asa, aiurea, fara nici un suport fizic, doar pe povesti.
2: il mai iei si la misto pe om ca si cum ar veni sa pescuie haracii aia la clean pe neajlov sau cine stie ce alta situatie de kkt in care noi ne bagam pt un pestiuc, dar la el acolo probabil ca nu e cazul ....

suna altfel ? :P, la care din paragrafe simti mai tare nevoia sa imi sari la gat ? :lol:

PS ca sa revin la intrebarea ta, habar nu am si nu pot sa imi inchipui ce "parametri" de pescuit are omul acolo incat sa il determine sa aleaga configuratia respectiva.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Ian 2012, 08:54

1.Nu simt nevoia sa iti sar la git :lol:
2. Nu stiu cum sint blancurile de fly si cu ce se maninca,de aceea te-am intrebat pe tine,caci la capitolul acesta esti bine informat...Deci ai putea sa emiti o parere..
3.Pe Jean Scurtu ,ce sa-l intreb,doar omul a zis clar cum pescuieste...
4.Nu l-am luat la misto pe d-l Scurtu,ci ,de fapt,am zis si io o situatie situata la opusul celei sugerate de Razvan,adica un pescuit pe Cris,loc unde eu mai rar pescuiesc.Si imi amintesc odata ca am fost pe Cigher,cu o telescopica de 4m,am pescuit la pluta ,nu la spinning,si a trebuit sa inchid trei elementi ca sa pot perscui.

Apoi ai mai scris ca
. Omul si-a facut niste joarde intr-un scop, ca nu se apuca nimeni de lipit lansete ciudate degeaba....
Daca io foloseam cuvintul„ciudate„,nici nu vreau sa cred ce ma astepta :D
Citeste tot topicul ala de pe Aventuri ,si o sa vezi ,eu cel putin asa am inteles, ca d-l Scurtu recomanda tuturor combo-ul acela „ciudat„...dar oare pescuim toti la fel???
De aia am zis ,hai sa intreb un flyer,sa zica si el asa ,ca o situatie ipotetica,cum ar merge o lanseta de jig pe blanc de fly??Dar atentie,un blanc de fly cu prelungitor astfel incit sa ajunga la 3,5m sau pe acolo..??

Da, si acuma urmeaza partea in care iti sar la git si sa imi contrazic prima afirmatie :lol: :lol: :lol: :lol: ,deci,m-ai inteles gresit si ai luat-o tu razna,nah :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Ian 2012, 08:58

:lol: :lol: :lol: fain exercitiu de dezbatee, nu ? :P
e mult spus ca stiu cu ce se mananca blankurile de fly .... am vazut cateva, si mi-am facut o parere despre alea care le-am vazut. nu e musai ca parerea mea sa fie corecta :lol:
si iarasi, daca stii cum face o joarda de fly, nu e musai sa iti poti imagina corect cum face joarda aia cand dai jig sau bobler cu ea....

oricum, iarna e lunga :D :lol:

si concluzia e ca tre sa punem mana pe ele.... pe toate :D

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 19 Ian 2012, 13:54

ca sa am o idee, o joarda de fly cate grame arunca ?

ex clasa 9wt ; clasa 10; clasa 12/13

si apropo de blankuri, in mare, cele de 2,7m (9') au varf de 4,5-5 si but de 0,500-0,550 , greutatea 60-80g .

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Ian 2012, 14:30

e discutabila treaba cu dimensiunile si greutatile blankurilor

adica uite...am io acum ....1.7 grosime la varf, 9.1 la butt.....2.60m, 41g ....

adica poti vedea, in functie de utilizare, blank de 7 feet la 22 g si blank de 7 ft la 38 grame.....

iar legat de de greutatile firelor lansate :

http://www.sexyloops.com/beginners/lesson2/aftm.shtml

Nota: tabelul e pur orientativ.
Am bat care da ok ( adica il simti ca se incarca) cu fire de la 6 la 9 adica de la 12 la 20-22 g.....
la fe cum am bat care da 40-50 g fara sa simta..... :twisted:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Ian 2012, 15:26

semlecangheorghe scrie:Nu da cu gramaje mici.Acolo unde pescuieste el ,am inteles ca este apa adinca si curenti puternici.Din partea mea poate sa pescuiasca si cu rubesianaCe mi se pare amuzant,este cum aplica el formula aceea -lanseta lunga+fir de 4lb+mulineta DaiwaTournament zx-la toata lumea.. :D Atit..caci si eu as vrea sa-l vad cu o lanseta de 3,5m pescuind la jig pe Cris..
Nici apa adanca nici curenti puternici , ii apa mica si curent de maree , nimic mai mult . Fund curat , probabil agataturi din resturi aruncate de om , nu-i piatra , altfel nu ar umbla calcanii aia de-i prinde , is pesti de nisip , nu o sa-i gasesti calare pe structuri .

Nu pescuieste la jig , daca ai o minima viziune asupra pescuitului cu artificiale .
Plumb pe linie , si 2 gruburi de 2 inch pe jiguri mici , insa plumbu ala care cateoadat , dupa cum el spunea , ajunge la 50 de grame , tine montura si permite lanseul , desi cu 4 lb ii dificil sa te bagi in lanseu cu 30 de grame , daramite mai mult pentru ca rupi firu , asa ca banuiesc ca batu ii moale si lanseurile line !
Taraste pe fund cu mici animatii , si mai pune si bucati d epeste in carlige pentru mai multa atractie , asa ca nu se poate spune ca da la jig !

Daca pui un shad pe un cap lestat si-l tarai liniar prin apa , nu se cheama ca jiguiesti , asa ca poti da cu bote mai moi sau mai tari , dupa cum te duce capu , jiguitu inca inseamna animarea nalucii in plan vertical !

Daca dai la buldo cu musca dupa , sau pe saltatoare nu insemna ca esti muscar , sau ca dai la musca , in momentu ala dai la buldo :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Ian 2012, 15:40

Gigi Scurtu e fan SS nu ZX :)...Am citit pana la urma ce a scris pe acolo..nici intrelocutorul nu era fara cusur, la interpretari :)... Dar da ai dreptate, domnu Scurtu cam batea spre "bat cat mai lung e ok" ..restul gresesc..in pofida faptului ca nega asta :).

In conditiile unde si cum pescuieste ...dupa mine are logica..dar sa zici ca defapt in orice conditii se aplica teoria si ca(virgual) calcanul are gura mai osoasa ca salaul..hmmm ..:) ...foarte discutabil, dupa mine..in fine.

Pe mine m-ar interesa cat de scurt este scurt ? :).. in materie de fly...ca si blank.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Ian 2012, 15:59

@ ULK .... tin minte ca am vazut ceva bat pe undeva, sa mor de mai tin minte unde , de 5'6'' sau 5'9'' feet ....
dar de obicei, is putine cele de 6 feet.
mai gasesti 6'6'' , iar de la 7 feet incep mai frecvent
Multe 7'6'', si mai multe 8'6'', majoritatea 9 feet.

si la fel, in functie de aplicatie vei gasi clase mici de la 6 la 11 picioare, cum vei gasi si clase mari de pe la 7 ( rar) la 10 picioare.
la bete de doua maini se schimba treaba.

Scrie răspuns