nu stiu daca ati observat dar manns' sunt floating. ala de 15cm cu jig de 5gr sigur se simte altfel in apa.bogdan82 scrie:gumele normale opun rezistenta mica..mannsul de 15 spre exemplu fiind asa de moale, da din coada foarte usor...
Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Si ce vreitoni f scrie:
@ sf, sa stii ca si pacisilea mai iaste cate unii de da cu coambe de-alea de 600-700 de g lanseu plus molineu, si se descurca cu ele o zi intreaga cu jiguri de 60 70 80 90 100 si gume de 10-15 cm ... si tot ca sa nu vorbesc din amintiri asa, ranga mea gsh 102 2x are 240 de g, si un stradic 4000 fa are vreo 370-380, deci sar de 600 de g, si dau 10-12 ore la peste cu comboul asta fara sa-mi cada mana ...

Era o gluma intre io , Gigi si Tavi sau poate te referi la faptu ca mai comentez cateodata ca se plange lumea si foloseste greutatea de cateva grame in plus sau minus drept un argument care se vrea de necombatut

-
- utilizator constant
Bre Adeline , realitatea e ca nimeni nu-i perfect , nici macar producatorii de blancuri
Eu personal montez lansete de vreo 15 ani si pescuiesc exclusiv la spinning de vreo 20 de ani timp in care mi-au trecut prin mana foarte multe blancuri si lansete cu care am pescuit , la mine pescuitul e de minim 100 de zile pe an . Pot sa spun ca unele din specificatiile date de producatori pentru anumite blancuri sunt total eronate atat in privinta puterii de aruncare cat si in privinta recomandarii pentru rezistenta firului .

- semlecangheorghe
- veteran
SF-ule am gasit azi printre bulendre un cotor de la o lanseta de fibra de sticla,din doua bucati de pe vremea lui Ceausescu..„Favorit„ parca ii zicea ,si pe vremea aia era cea mai tare din parcare..
Si are pe ea un inel de plecare,din ceva ceramica
cred ca are vreo 7-8 mm grosime pastila,armata solid in metal....No ,aia da scula..las ca fac o poza..Pe vremuri a apartinut unui aradean,care si-a „customizat-o„dupa gustul lui si din cite imi aduc aminte prindea pesti(somni,mrene si crapi)cu ea de n-a vazut Parisul...Uneori stau si ma intreb..pina unde va merge miniaturizarea asta???Lucru care pe mine nu ma deranjeaza...si totusi daca comparam cu trecutul...

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Se pot face niste masuratori pt a determina cat de puternica ii o lanseta...si probabil exista o corelatie intre puterea ei si capacitatea de aruncare...
Se poate face un test...cam ca la crapisti...pui greutati pana cand se indoaie la 90 de grade varful fata de cotor...si aia ii puterea ei...
Dar e prea complicat....sincer
Se poate face un test...cam ca la crapisti...pui greutati pana cand se indoaie la 90 de grade varful fata de cotor...si aia ii puterea ei...
Dar e prea complicat....sincer
La un moment dat se baga unu tare de tot in nu mai stiu ce lanseta cu jig de peste 50 si fir de....8 lb
Poate asta cu dusu se refera ca peste o greutate nu mai obtii prestatii in lanseu , evident nu rupi bota , acuma stie Al de Sus cum intelege fiecare casting weightu , poate li se pare normal ca un bat 30-60 sa arunce cel mai bine cu 60 si nu cu vreo 45-50 .
Adica daca arunc bine cu 45 si dau mai putin cu 60 batu ala nu-i bine , a, ce greseala !
Daca vreu un bat care sa duca 60 de gr. nu-mi iau 30-60 , asa, de ex.
Si pe un bat de 30-60 astept sa incep sa-l incarc si cu 30 de grame , nu cum trebuie , da acolo . Si ma astept sa lansez maxim undeva sub aia 60 de grame , si chiar daca arunc 60 cateodata , nu ma astept sa faca minuni pe maxim cast weight .

Poate asta cu dusu se refera ca peste o greutate nu mai obtii prestatii in lanseu , evident nu rupi bota , acuma stie Al de Sus cum intelege fiecare casting weightu , poate li se pare normal ca un bat 30-60 sa arunce cel mai bine cu 60 si nu cu vreo 45-50 .
Adica daca arunc bine cu 45 si dau mai putin cu 60 batu ala nu-i bine , a, ce greseala !
Daca vreu un bat care sa duca 60 de gr. nu-mi iau 30-60 , asa, de ex.
Si pe un bat de 30-60 astept sa incep sa-l incarc si cu 30 de grame , nu cum trebuie , da acolo . Si ma astept sa lansez maxim undeva sub aia 60 de grame , si chiar daca arunc 60 cateodata , nu ma astept sa faca minuni pe maxim cast weight .
Nu cred ca se poate .bogdan82 scrie:Se pot face niste masuratori pt a determina cat de puternica ii o lanseta...si probabil exista o corelatie intre puterea ei si capacitatea de aruncare...