Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 04 Ian 2012, 17:43

acelasi sc 5 8,6 1/2-2 la mine cu 40g +giugea nu guita
si cu 10 g + giugea curentam strapi la peste 5 m la marele fix(doar ca a trebuit sa trec de la pp de 10 ;a super pe de 10)
ps. adeline unde ai vidut st croixurile ca se aduna si la mine(astept pe privat) 8)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 04 Ian 2012, 17:51

bei ia nu va mai luati de bogdan si de ilie ...

ca scv sh ala de 2 oz chiar e un **** de blank ... si mai duce si la jumate fata de cat scrie pe el ... era mai bun avidu in aceleasi caracteristici ....

adeline, nu ai raspuns la chestiile tehnice cu conicitatea pe care ti l-ea postat bogdan ... cand iti convine exemplul e bine, cand nu-ti mai convine te faci ca trec posturile pe langa tine ... ce tare era scv al tau de 7' si un oz jumate , nu ? arunca 100 de g ... so fucking cool ... si eu am avut un premier de 7' si un oz juma, si arunca 90 de grame de zalt, fara sa riste sa se rupa ... da cum arata astea ca un tanc, si scv de 8'6 ca o nuielusha ...

brava bre andrei, numa matale stii ca o guma cantareste ... noi toti ceilalti ne asteptam sa aiba 0 grame una ... rahatul ala de scv de 8'6 daca pui 40 de g de jig si o guma de 10 cm ,adica te duci foarte aproape de cele 56.6 grame cat au 2 oz, gata paraie din toate incheieturile, de abia arunca, si nu mai vorbim de jiguit ... am dat cu el la peste cu mana mea, nu vorbesc de prieteni, carti sau amintiri ...

zicea bine bogdan de lamiglasele alea, ca de la mine a invatat cu ranga asta urata ... marfa de 2 oz juma, cu care eu am pescuit cu mana mea cu 85 de grame plus gume de 12-15 cm, deci dus in 100+ ... si marfa arunca natural, plus ca chiar poti sa jigui giugeaua cum trebuie la cota -12-14 metri ...

deci cum e treaba ? lami e under dimensionat, sau scv e overdimensionat ?

bre oameni buni, daca sunt cateva blancuri reusite bine din scurtaciunile alea pe fibra scv, acu gata generalizam ? si dupa aia ne luam de om, ca poate nu stie el, ca poate nu arunca, ca poate a fost el prea exigent si alte giugele ?

@ sf, sa stii ca si pacisilea mai iaste cate unii de da cu coambe de-alea de 600-700 de g lanseu plus molineu, si se descurca cu ele o zi intreaga cu jiguri de 60 70 80 90 100 si gume de 10-15 cm ... si tot ca sa nu vorbesc din amintiri asa, ranga mea gsh 102 2x are 240 de g, si un stradic 4000 fa are vreo 370-380, deci sar de 600 de g, si dau 10-12 ore la peste cu comboul asta fara sa-mi cada mana ...

@ charlie, si asta stim, am un plano intreg de mannsuri de 15, si un alt plano de delande shad gt de 15 si alte rahaturi de 15 ... si si bogdan are ceva de-astea mari si urate ... o lanseta care se respecta tre sa duca la pescuit corect greutatea care e scrisa pe ea, si sa mai aiba un minim de putere pentru intepat ... te asigur ca daca pui un oz plus un manss de-asta mare pe scv ala, lanseta e fleashca ...

nu e cu aplicatii de jig ? hm .... oare duce un vobler de 2 oz ? eu cred ca mai putin :evil: :evil: :evil:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Ian 2012, 19:04

Toni...nu-i dracu chiar asa de negru...si eu am pescuit-o...lanseta ii super pt jiguri 10-15g(asta este o parere cat se poate de subiectiva) pe garla...eu n-as da la jiguri sarite de 20g cu ea(din nou o parere f subiectiva)...

Iar la voblere fara barbeta/barbeta mai mica iar ii ok...sa zicem....

Dar, sincer, obiectiv vorbind...nu are o specializare anume...si la cat costa, eu unul vreau mult mai mult de la un blank...heavy nu e...daca iti intra un somn(somnu ii sarit de 10kg in opinia mea) trebuie fortat rau blankul, mai ales pe curgatoare...

Multi dau la jig cu tipul asta de lansete, ii avantajeaza lungimea si puterea de pe cotor....ce nu inteleg eu - de ce SC2 si SC3 is semnificativ mai puternice? Asta a fost si motivul pt care mi-am luat si eu blankul...avidul de 2oz este o lanseta f ok(si populara)...

Din punctul meu de vedere discutia s-a cam terminat...

N-am inceput polemica asta ca sa starnesc valuri...in 2009, fiind posesor de avid de 2oz, am ramas cam dezamagit de puterea blankului 5SC86HF2-G ... care este cu o clasa de putere sub avidul de 2oz(din nou o parere subiectiva) ... ar trebui ca si alti potentiali cumparatori sa stie asta

Si ca idee...eu ma infig rau in lanseta cand lansez si intep foarte violent, mai ales la jig pe apa adanca...si bineinteles ca stiu cam cate grame are o guma...orice pescar care pescuieste pe balta pe offset cu plumbi mici(1.5-5g) stie ca guma nu-i usoara...

Si ca sa fiu carcotas...un jig de 2oz cu o guma de 100g, in apa are aceeasi greutate cu un jig de 2oz si o guma de 5g.... :D :D :P :P :P

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 04 Ian 2012, 19:07

bogdan82 scrie:...(lipsa text)...Si ca sa fiu carcotas...un jig de 2oz cu o guma de 100g, in apa are aceeasi greutate cu un jig de 2oz si o guma de 5g.... :D :D :P :P :P
Stai cuminte......ca sa misti guma aia mare....iti trebe un bat mult mai puternic
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Ian 2012, 19:15

gumele normale opun rezistenta mica..mannsul de 15 spre exemplu fiind asa de moale, da din coada foarte usor...la fel si kopyto...de grube nici nu mai vorbesc

si cam au profilele mici...gandeste-te cat ii o bila de 2oz-ce e dupa ea nu prea opune cine stie ce rezistenta...

dar, intradevar sunt unele care zbarnaie precum voblerul...GT shadul de care pomenea Toni ii unul din ele...kopytele vechi laminate(astea noi au siliconul moale)...

dar diferentele is mici...sincer...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2012, 20:54

toni f scrie: ca scv sh ala de 2 oz chiar e un **** de blank ... si mai duce si la jumate fata de cat scrie pe el ...

adeline, nu ai raspuns la chestiile tehnice cu conicitatea pe care ti l-ea postat bogdan ... cand iti convine exemplul e bine, cand nu-ti mai convine te faci ca trec posturile pe langa tine ... ce tare era scv al tau de 7' si un oz jumate , nu ? arunca 100 de g ... so fucking cool ... si eu am avut un premier de 7' si un oz juma, si arunca 90 de grame de zalt, fara sa riste sa se rupa ... da cum arata astea ca un tanc, si scv de 8'6 ca o nuielusha ...
Ca sa te cred tre sa ai si argumente.Cum ti-ai dat seama ca nu duce 2 oz?! :roll: Asa la mana, la scuturat?...noa fain, na atunci te cred...deja sunteti 2 care sustineti ca nu duce, deci se poate generaliza. :lol: :lol: :lol: :lol:
...iar la "cestiile tehnice" chiar nu am ce sa raspund...ca sunt 2 bancuri diferite gandite pt aplicatii diferite e clar si la mintea cocosului. Ar fi culmea sa fie identice ca si conicitate, material, lungime, grosime si sa se indoaie diferit. Nu inteleg ce nu e clar?! Ca e mai fina decat Avidul, poate ca e din cauza materialului...cu siguranta e si mai usoara, dar asta nu inseamna a nu duce cat a scris producatorul pe ea.

Ma, la o beuta poti sa susti asa o prostie, dar numai in cadru restrans si spre dimineata cand e lumea obosita...dar pe un forum e putin aiurea sa te trezesti spunand asa ceva....sau daca tot o spui tre sa fi pregatit sa dovedesti ca asa e.

Si inca ceva, lansetele de jig fiind mai rigide intotdeauna dau impresia ca duc mai mult decat recomanda producatorul (si poate chiar duc), insa si cele de Salmon & Steelhead chiar daca flexeaza mai mult in lansare duc cel putin cat scrie pe ele...acuma bine-nteles iarna e lunga, orgoliile mari, daca se poate dovedi ca nu e asa cum zic io eu si ca cei de la St. Croix is niste mincinosi sarlatani ramane de vazut. :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2012, 21:07

Cum "se dovedeste cu argumente" cat duce o lanseta?
La naiba, unde am mai auzit asta? :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2012, 21:12

Dar cum poti sa spui ca nu duce fara a avea argumente?! :shock: ...nu e aiurea?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Ian 2012, 21:22

Simplu, cand nu mai duce se rupe. :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Ian 2012, 21:32

A duce ≠ a aduce
Prea subtil? :lol:
Adeline,Avidul duce 2oz?

Scrie răspuns