Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 04 Ian 2012, 13:17

SF scrie:

Santeti foarte obisnuiti sa lansati cu o mana din varf ,insa la 2 oz tre sate bagi mai tare si ii normal sa simti ca lucreaza si partea de jos , ca daca nu ii prea tare .

Pescuiesc cu Bogdan si pot sa spun doar atat , baiatul asta chiar se infinge fara mila in lansete .

Si lanseul cu doua maini pe bota e normal , eu de pilda asa lansez , asa m-am obisnuit si asa dau chiar cand dau cu giugele usoare , oricum se duce mai departe decat cu o mana .

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Ian 2012, 15:15

Elias - de curiozitate ce inseamna sa dai cu 2 oz?

Jig de 60g + guma?

Adineauri am vbit cu Sami si s-a minunat cat poate sa cantareasca un **** de guma:))

Am pus Big Hammerul de 5" pe cantar si avea si ala inca 16 grame si ceva.... apai daca pui guma pe un jig de 60 g de exemplu, deja ajunge la 76g, adica peste 2 1/2 oz:)

Lumea are impresia ca gumele sunt o greutate neglijabila, cand de fapt sunt niste naluci foarte grele :) fara sa mai pui jigu:)

Dupa cum zicea si adelin.... Lanseta nu este conceputa pentru stilul romanesc de jig. Americanii pescuiesc cu bucktail jig, downriger, si eventual voblere cand dau la somon:)... N-au nici o treaba cu pescuitul in apa de 8-10m in curent, cu jiguri de 2 oz + guma.

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 04 Ian 2012, 16:05

Iar un Mann's de 6'' are 30gr.
http://www.sovereignsuperbaits.co.uk/Lu ... _shad.html
Le pocneste unora lanseta si spun ca-i materialul de vina :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2012, 16:41

+ frecarea cu aierul la gumoi ...e normal sa scada actiunea la bota. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ultima oară modificat 04 Ian 2012, 20:06 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2012, 16:56

Andrei scrie: Dupa cum zicea si adelin.... Lanseta nu este conceputa pentru stilul romanesc de jig. Americanii pescuiesc cu bucktail jig, downriger, si eventual voblere cand dau la somon:)... N-au nici o treaba cu pescuitul in apa de 8-10m in curent, cu jiguri de 2 oz + guma.
Lansetele de trolling (downriggerul nu e naluca...) sunt din alt film, nu au nicio legatura cu lansetele salmon & steelhead folosite la jiggingul practicat pe la noi.
Iar pe de alta parte, nu cred ca sunt lansete specializate pe marabou sau bucktail jig si lansete specializate pe jig cu silicon. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Ian 2012, 17:07

Andrei,mi-a fost de ajuns sa folosesc un jig de 1 1/2+ un amarat de grub ca sa-mi dau seama ca e mult si asa.Sunt sigur ca sunt destui pe aici care au lanseta asta si au aceeasi parere ca si mine...Din punctul meu de vedere se incadreaza intre 10-35gr.Doar daca nu mi-ai trimis tu cumva alt blank :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Ian 2012, 17:10

eu nu am lanseta montata inca, insa la mana , cu blanku pe tavan :lol: mi clar ca nu duce 2 oz...partea buna? :lol: :lol: :lol: chiar vroiam un batz de 8'6" pana in 1 si 1/2 si astia nu aveau :lol: asa ca e PURfect asa cum e :twisted:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Ian 2012, 17:16

elias scrie:Andrei,mi-a fost de ajuns sa folosesc un jig de 1 1/2+ un amarat de grub ca sa-mi dau seama ca e mult si asa.Sunt sigur ca sunt destui pe aici care au lanseta asta si au aceeasi parere ca si mine...Din punctul meu de vedere se incadreaza intre 10-35gr.Doar daca nu mi-ai trimis tu cumva alt blank :lol:
E posibil, sa stii. Umbla zvonu-n targ ca Savantu ia blancuri Evergreen cu discount si le bombeaza la subpret. :D
Unde-s acum aia care spuneau ca ce scrie p-alea americane, aia e? :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Ian 2012, 17:19

Pikeman.
Si pentru mine e perfect asa cum e,dar zau daca inteleg incrancenarea asta pe o chestie clara.Adica stiu de ce se face tam-tam-ul asta,dar eu unul n-am nici un interes asa ca mi-i se rupe.Pentru mine faptul ca azi ai dreptate si sunt de acord cu tine nu inseamna ca si maine e la fel daca nu e cazul.La iesirea urmatoare daca nu uit o sa filmez,nu-mi place sa vorbesc prostii.
Charly tata,tu vorbesti in cunostinta de cauza sau tot asa ai vazut-o la un prieten?

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 04 Ian 2012, 17:36

@elias,in cunostinta de cauza vorbesc despre greutatea nalucilor,sunt si voblere de firma care au alta greutate decat cea data,asa ca cine da la limita, si are si brandu'gros e bine sa fie atent.
M-am referit la rupt lansete IN GENERAL,nu la un model sau o firma anume.
De rupt lansete,am rupt ,dar nu din cauza nalucii prea grele :wink:

Scrie răspuns