Prin 2009, cand au aparut, mi-am luat si eu un blank SC5 Salmon&Steelhead de 2oz 8 6 ... pe vremea aia era si dolarul ieftin rau .... initial mi-a placut mult, dar un prieten era inebunit dupa el(fix atunci eu nu aveam ce face cu el) si i l-am dat lui, urmand sa-mi iau altul la urmatoarea comanda in state...dar m-am razgandit.
Cu riscul de a supara pe multi va zic ce nu-mi place mie la 5SC86HF2-G
1. dupa mine, cand dai coispemilioane pe o lanseta trebuie sa exceleze maxim pe o anumita aplicatie, ori 5SC86HF2-G este cam universala. merge OK si la vobler si la jig...dar nu merge grozav la nici una din ele...fiind obisnuit cu bete mai scurte, mai sensibile si dintr-o bucata, lanseta asta mi se pare cam bleaga in intepare, iar si la jiguri de 1oz pe apa adanca nu jigui cum trebuie cu ea(are vf prea fin)...exista blankuri semnificativ mai sensibile si mai usoare la banii astia, T Russelul de 1oz(si pt mine 5SC86HF2-G nu duce mai mult de 1oz) si K2 spre exemplu...deci la jig, dupa mine, nu exceleaza la banii care ii cere St Croix pe ea...
la vobler ii prea rigida pe varf, deci, nici nu arunci voblerele foarte bine cu ea...si iti dardaie si dintii de la ea

...personal prefer fibra de sticla...mai nou au aparut lansete cu varful din fibra si cotorul din carbon cu greutati foarte apropiate celor din grafit
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... ait-Series
2. nu duce 2oz...ca nu-i duce...am pescuit toata seria St Croix de 8 6 si 2oz, Wild Riverul duce ok 2oz, Avidul...sa zicem, dar cam caraie peste 40g(avidul de 2oz il stiu bine, l-am pescuit un an aproape exclusiv), iar Legendul Elite moare pe la 30-35g in lanseu si la jiguit cu 1.5oz nu prea iti dai seama ce faci cu jigul sub apa, ca-i cam bleg varful, chit ca-i sensibila, trebuie sa jigui mai larg....si...nu-mi place...
3. are varful prea fin pt o lanseta Heavy, e si subtire si fragil in comparatie cu cel de la avid sau de la wild river...
daca as vrea o lanseta mai universala pt chestii pana in 20-25g poate mi-as lua legendul elite...cu toate ca blankul asta duce mai mult 1oz cu siguranta...e discutabila treaba aici
http://www.northforkcomposites.com/product/ssp-885-2-im
Lucrurile sunt foarte nuantate si subiective insa...dupa mine 5SC86HF2-G e un blank bun pt o lanseta mai universala, dar nu-i perfect pt o anumita aplicatie...si dupa nasul meu, ii prea scump pt ceea ce stie sa faca...
P.S. si ca sa fiu in tonul discutiilor de mai inainte, are si-o culoare naspa