Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 03 Ian 2012, 11:51

kleniacul scrie:Mandrina este mai lunga cu aproximativ 3 degete decit antebratul,as avea ceva de cistigat din modificarea ei,prin scurtare sau inlocuire?Daca scurtez mandrina ar fi suficienta repozitionarea inelelor,fara schimbare?Trebuie spus ca lanseta este bine echilibrata,mai bine decit lansete similare,dar mai usoare,cum ar fi Berkley Pulse de 50 g,dar am eu niste gargauni ca as putea sa o fac mai usoara,mai fast,etc.Multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde la subiect.
treaba cu scurtatul cotorului nu-i chiar simpla mai ales daca lanseta e bine echilibrata. Imagineazati lanseta ca un balansoar din parcurile pentru copii. locul prizei pe bat il consideri ca punctul de sprijin al balansoarului care va fi in echilibru atunci cand greutatea lansetei din spatele prizei (cotor)e egala cu cea din fata ei (varf) . Daca iei greutate de pe varf lanseta se va apleca spre cotor si la fel daca tai din cotor (fara sa umbli la varf ) lanseta se va apleca spre varf . problema e ca , cu cat tai mai mult din cotor cu atat mai mult trebuie sa-l si ingreunezi ca sa reechilibrezi lanseta(asta fara a umbla la inele). Pe vremuri am scurtat manerul unei lansete de 3m cu 10 cm . ca sa reechilibrez lanseta a trebuit sa-i adaug o greutate de 80 gr. :shock: daca umbli si la segmentul de varf usurandul greutatea pe care trebuie sa o adaugi atunci cand tai din cotor e cu atat mai mica cu cat greutatea pe care o iei de pe varf e mai mare.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Ian 2012, 11:59

SF scrie:Cred ca am vazut H pe forum montate cu un picior !

Nu reusesc sa ma adaptez la ideea asta cu inelele mai usoare ! Totusi , fabricantu (mai ales ca de multe ori se mentioneaza "cele mai tari blankuri de pe piata actuala " ) poate tine cont de ce inele se vor pune pe bat , si il construieste in functie de greutatea acestora !

Nu prind logica la faza asta ! Cum adica batu ala ii bun , da tre modificat ! Pai atunci cauta alt bat , cred ca is milioane de bete pe lumea asta :)

Si cand zici ca-i bun , se refera ca altele , pentru aplicatia care o cauti nu-s la fel de bune ! Asta inteleg io !

Adica cumperi un bat bun , pentru aplicatia ta , pescuiesti 2 ani cu el si esti multumit , iti intra viermisorii si schimbi inelele si dupa aia " mama , ce schimbare , nu-l mai recunosti , ii complet schimbat" :shock:
Adica ii alt bat.

Nu stiu , da ii posibil ca psihoza asta ultima , cu inele mai usoare ii o falsa nevoie in marea majoritate a cazurilor .
Pentru ca daca ii sa o luam asa , toate betele pot fi montatea cu inele mai usoare , si daca miine tehnologia scoate inele si mai usoare ca astea de azi , le dam jos si schimbam batu a doua oara !
Si asta ca am luat cel mai bun bat pentru aplicatia aia ! Cum naiba insa ne-am dat seama ca-i cel bun atata vreme cat era montat gresit ?
SF-ule ... ai inteles gresit ideea :lol: ... chiar nu imi pasa catusi de putin daca lanseta mea e cu 30 de grame mai grea sau mai usoara, doar la cat noroi au pe ele le ingreuneaza cu minim 15-20 de grame ... ce sa mai vorbesc de "dezechilibrare" ...

ideea era ca nu inteleg motivul pentru care se pot pune inele cu un picior pe o lanseta H, eu nu as monta asa ceva sub nici o forma ... asta era tot si stiu sigur ca am vazut asa ceva dar acum mi lene sa caut ... tocmai de aia am dat exemplu cu lanseta de avat careia i-au pocnit matisajele datorita drilurilor prelungite ...

de schimbat inelele la ea le voi schimba la un moment dat pentru ca imi place lanseta ... dar voi pune exact aceleasi inele pe ea si exact in acelasi loc, adica voi reface matisajele ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Ian 2012, 12:03

Anem,intr-un rau cu debit mare si curenti puternici,asa cum pescuim noi, lanseta e supusa permanent presiuni apei si nu cred ca diferenta aia de greutate intre inele sa fie chiar asa sesizabila cum se zice.Pe balta cu lansete finute e probabil altceva.Nu e cazul la noi.Posibil de asemenea ca inelele double foot sa confere rezistenta marita in cazul bataliei cu un somn,dar si cele cu un singur picior,matisate bine ii fac fata cu brio.Parerea mea :wink:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2012, 12:16

anem scrie:
SF scrie:Cred ca am vazut H pe forum montate cu un picior !

SF-ule ... ai inteles gresit ideea :lol: ... chiar nu imi pasa catusi de putin daca lanseta mea e cu 30 de grame mai grea sau mai usoara, doar la cat noroi au pe ele le ingreuneaza cu minim 15-20 de grame ... ce sa mai vorbesc de "dezechilibrare" ...

ideea era ca nu inteleg motivul pentru care se pot pune inele cu un picior pe o lanseta H, eu nu as monta asa ceva sub nici o forma ... asta era tot si stiu sigur ca am vazut asa ceva dar acum mi lene sa caut ... tocmai de aia am dat exemplu cu lanseta de avat careia i-au pocnit matisajele datorita drilurilor prelungite ...
Am uitat sa spun ca la vremea aia si io m-am minunat , chiar am facut niste comentarii specifice :lol:

Din pacate ies cu inele un picior din fabrica , in seria , H !
Au facut blanku mai subtire , au pus 10-11 inele in loc de 7 cu 2 picioare si au declarat ca au gasit o noua formula la carbon ! Brusc , asa , peste noapte , toti au descoperit formula .

Magaria ii ca pe majoritatea de bete din astea minunate ,nu mai poti monta 2 picioare :cry:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 03 Ian 2012, 12:50

SF-ule , eu am vazut chestia asta la un batz de UL
mai exact ceva model de la St Croiz - Avid dar nu mai stiu exact specificatiile
Am pus mana pe batul de fabrica , dat FAST de producator si sa balanganea cam undeva intre o lanseta de clean si una de biban, as zice moderate curat
Acelasi blank cu inele titan (d'astea ultra mega lait) facut de Andrei(Sava) era tzapan si chiar arata a FAST , a fost efectiv un soc si ma gandesc la ce dimensiuni au intele de UL ca probabil chiar era o diferenta de maxim 1 gr , habar n-am, Andrei ne poate spune mai multe despre modelul respectiv (l-a adus la Siriu)

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 03 Ian 2012, 13:48

Amestecate.Chestia cu inelele e valabila la UL la Heavi,la musca sau la orice vreti voi.Nu e nici o descoperire,doar atractia gravitationala a fost descoperita de ceva timp.Daca pe un blank indiferent de putere montezi 7 inele cu 2 picioare si pe alt blank identic cu primul montezi 11 inele cu 1 picior ,ala cu 11 va fi mai puternic in dril cu pestele.Inele titanium sic zice fuji ca sant mai usoare cu 30 la suta decat cele cu rama de otel,dar asta e valabil doar la inele mari.la inelele mici procentul scade(metal mai putin),pana la nesemnificativ la cele micro.Un inel alconite de 6 cu rama de otel e mai usor decat un titanium sic de 7.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2012, 19:30

Pikeman , ma , esti sigur ? :)

Ideea ii ca atunci nu trebuia sa-ti cumperi batu ala :wink:

Insa, ai fost indus in eroare de specificatii !

Daca ii asa , nici nu am pus mana pe vreun SC , si nici nu o sa pun :twisted:
Si nici nu lanseaza cat zice , adica sub :twisted:

Sa va spun ceva :)
Lamiglasu meu Triflex , de 9 si dat 1-3 oz nu se indoaie sub 60 de grame , care ii 2 oz si un pic , cu 80 de grame multumitor , insa se simte bine cu 100 , ii exact taman la fix cu 100 . Si arunca bine 120 .

La vreo 3 ani dupa ce l-am luat Lamiglas o schimbat pe site casting weightu la bota respectiva , 2-4 oz :lol:
Insa pe al meu inca scrie 1-3 , desi cu 1 oz ii absolut utopic sa incerci , nici nu misca !

Daca ii pun inele il fac mai ciomag , daca ii iau 2 inele raman cu 4 :lol: , nici asa nu-i bine :lol: , ca sa-l aduc la numerele la care ii dat ar trebui sa-i pun inele mai grele , si fac pariu ca nu o sa gasesc , imi trebuie ceva cu rama de plumb sau tungsten , cine dracu face din astea in epoca light :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Ian 2012, 19:34

:lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2012, 19:49

dap,mai s.f-ule..dar gura lumii zice ca la, lami multe e cam strambe.
poate d'aia si duce mai mult .poate gresesc ei si evaluarea.
ce? nu se poate :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2012, 20:05

Stramba nestramba si gresit pusa , la mine era un bat bazic , un titular , si daca am vazut ca ii asa am pus mai multe grame de naluca , nu-i problema .
Imi pare rau ca nu am mai luat unu , acuma nu se mai fac :cry:

Cand asta moare , imi iau tot un Lamiglas , insa de de 10 sau 11 pana in 2 oz . Loomis si ST. Croix nu le au :lol:

Ma omoara japo , faca extrem de putine bete de tipu asta si alea din 3 bucati :twisted:

Radem glumim , da pan la urma ajung la mana rodbuilderilor , sa vezi atunci opere :lol: :lol:

Scrie răspuns