Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Ian 2012, 06:42

@razvan.m :deci ca sa ma crezi tu ca un st croix DE FLY ( despre care am vaga impresie ca nu stii mare lucru....)nu duce cat zice americanul ca ar duce ( adica , ca sa fac o analogie,pe ea ar scrie 7-28 dar duce un 21g) ar trebui sa o citesti si intr-un articol ? :lol:
mai bag un :lol: si ma apuc de scris..... Pacat ca nu mai am lanseta aia :twisted:

nu-i bai, mai am 2 st croixuri mai mici :twisted:

lasand mistourile, in ce tine de lansete de musca am probat pana acum fo 8...10 poate, modele diferite (de la triuph la legend samd.....)...in cel mai bun caz is blande la actiune..... La spin o fi diferit ca prea le iubeste lumea de fasturi....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 03 Ian 2012, 07:44

Imagine

Imagine

Cele mari cu rama din otel is aproximativ duble la greutate

Sursa

http://comfort.ocnk.net/product/964

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Ian 2012, 07:59

Cristiam Ene a scris
Pe aici prin Bucuresti oamenii modifica lansete din SUA mai devreme de 1989 pentru ca nu erau multumiti de inele Fuji (greutate, marime, numar )care erau montate pe lansetele de fabrica Fenwick, Berkely sau G Loomis
Si pe aici prin Arad se intimpla chestia cu modificatul lansetelor...Aveam un vecin care matisa-modifica o gramda de germine,tokozuri si alte marci existente pe atunci..

Si tot pe atunci am vazut pentru prima oara la cineva ,un „twister„facut dintr-un dop de pluta,a carui parte anterioara era spiralata cu cutitul..si lucra al naibii de bine..

Da ,n-am tras niciodata concluzia ca „oamenii din Arad„sint buricul pamintului din motivele astea..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 03 Ian 2012, 08:20

Are careva idee cam cite grame as pierde la o lanseta G 1000 de 2 oz,7 6",daca as schimba inelele de pe ea?Mentionez ca inele sint puse de fabrica,sint Fuji cu dublu picior,iar pusa la cintar ,chinezesc,arata 200 de g.I se va modifica actiunea,va fi mai fast,sau,cum imi spunea cineva,va aparea o tendinta de rotatie in jurul axei sale?Cit ar costa un set de inele Fuji pentru lanseta?Cit ar fi Titanium,cit Sic ,sau ce altceva recomandati?Mandrina este mai lunga cu aproximativ 3 degete decit antebratul,as avea ceva de cistigat din modificarea ei,prin scurtare sau inlocuire?Daca scurtez mandrina ar fi suficienta repozitionarea inelelor,fara schimbare?Trebuie spus ca lanseta este bine echilibrata,mai bine decit lansete similare,dar mai usoare,cum ar fi Berkley Pulse de 50 g,dar am eu niste gargauni ca as putea sa o fac mai usoara,mai fast,etc.Multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde la subiect.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 03 Ian 2012, 09:25

Nu conteaza cate grame castigi sau pierzi,conteaza ce obtii.Reduci putin castigi putin,reduci mult castigi mult.Uitativa in tabelul ala de mai sus:un tlsg de8 are 0.28 iar unul de 4 are 0.05,adica de 5ori mai mult;nu e suficient?In cazul inelelor cu 2 picioare cu orice inele cu un picior le inlocuiesti(eu as zice sa le pui si mai mici ca dimensiune) o sa castigi mult.La partea cu fast...dac te referi la rata de revenire a blancului o sa castigi mult,daca te referi la actiune ,cum se indoaie batul-nu.(poti sa muti mandrina mai jos dar la trei degete castigi putin,in schimb castigi mult la confort daca te deranjeaza ca manerul depaseste cotul.)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Ian 2012, 09:27

Jedi scrie:
grey-wolf scrie:de curiozitate cam ce greutate au inelele montate pe un bat , sa zicem 8+1 , sa zicem sic cu rama de titan . si inca una , care ar fi greutatea acelorasi inele sic dar cu rama stainless steel . apar diferente inportante de greutate ? cam cit ?
Aceeasi intrebare si in cazul lansetei de musca...
8 snake-uri+tip hard chrome vs 8 snake-uri + tip Reccoil.
Hard chrome am cintarit si a dat 2,4 grame pentru toate cele 9 componente . Astept Reccoil..
S-ar putea sa ne kkm pe noi degeaba in goana dupa 2,2 in loc de 2,4 :roll:
De ce nu pui hard chrome single foot? Cica sunt mai usoare si ca single foot TiSic 8)
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Ian 2012, 10:11

Un SCV Salmon Steelhead 8'6" de 1/2-2oz, nu va arunca niciodata acei 2 oz.In schimb in privinta "cat e de drept" nu am avut nimic ce-i reprosa ,desi auzisem de situatii cu blank-uri strambe,nu neaparat St.Croix-uri.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Ian 2012, 11:21

Ca tot veni vorba de inele cu un picior sau cu doua picioare … ma tot macina o intrebare …

Pentru lansetele de pescuit H (adica cele care arunca pana in 2-3 oz) nu sunt mai bune totusi inelele cu 2 picioare (asa cum majoritatea producatorilor monteaza) in locul unor inele cu un singur picior cum vad ca anumite persoane isi pun sau doresc sa isi puna? Adica eu cred ca una e sa tragi de un peste de 20-30 de kile cu inele cu picior dublu fata de niste inele simple unde iti poate ceda matisajul.

Intreb asta tocmai pentru ca de mai multe ori mi-a intrat somn pe echipamentul de avat, in fine, driluri (mai lungi sau mai scurte) cu doar unul scos la mal. Trebuie sa recunosc ca eu nu menajez deloc lansetele asa ca in timpul drilului trageam de lanseta mult si bine (uneori si paraia ceva) iar de obicei dupa ce rupea reafaceam nodul si pescuiam mai departe. Nefacand revizia “sculelorâ€
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ovidiurods
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovidiurods » 03 Ian 2012, 11:26

Jedi scrie:
ovidiurods scrie:
Jedi scrie: CP= color preserver?
Nu-i stabilizatorul de culoare ci noul finish monocomponent de la Roddancer similar cu Permagloss de la Trondak.

Finishul ala simplu il poti prin subtierea epoxiului cu diluanti..iti faci consistenta dorita..in functie de cate parti amesteci
de ex 1p R-1pH-1 p diluant.
Thread master , U40 si seymo merg foarte bine cu diluant universal 509.

Timpu de intarire creste cu ceva dar putin ..
http://imageshack.us/photo/my-images/11/dscn4393f.jpg/
Nu am Hardener+Resin la care sa adaug diluant.
E o sticla singura :lol: cu rasina pe baza de uretan...care pute deja a solvent.
Nu-i din doua parti ca Thread Master de la Roddancer precum nici Permagloss nu-i din doua ca Duragloss de la U4 sau Trondak.
Am un diluant universal de vopsele si maine o sa-i dau o incercare de subtiere.
da mestere ..stiu care e Lumiseal..dar io ziceam ca idee ce sa faci cand timpul de lucru e mai scurt decat ai nevoie .Si la treaba asta cu subtiatu o sa vezi ca merge de minune la rasini..poti sa pui atata rasina doar cat sa imbibe bine ata si spirele sa ramana in relief.

Si in cazul in care poti lucra cu o rasina la care "pot life"-ul e lung si ti permite sa faci ce vrei..nush de ce sa te mai complici cu monocomponente..la care ai vazut acu ce probleme is...
spor la treaba !

:D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2012, 11:50

Cred ca am vazut H pe forum montate cu un picior !

Nu reusesc sa ma adaptez la ideea asta cu inelele mai usoare ! Totusi , fabricantu (mai ales ca de multe ori se mentioneaza "cele mai tari blankuri de pe piata actuala " ) poate tine cont de ce inele se vor pune pe bat , si il construieste in functie de greutatea acestora !

Nu prind logica la faza asta ! Cum adica batu ala ii bun , da tre modificat ! Pai atunci cauta alt bat , cred ca is milioane de bete pe lumea asta :)

Si cand zici ca-i bun , se refera ca altele , pentru aplicatia care o cauti nu-s la fel de bune ! Asta inteleg io !

Adica cumperi un bat bun , pentru aplicatia ta , pescuiesti 2 ani cu el si esti multumit , iti intra viermisorii si schimbi inelele si dupa aia " mama , ce schimbare , nu-l mai recunosti , ii complet schimbat" :shock:
Adica ii alt bat.

Nu stiu , da ii posibil ca psihoza asta ultima , cu inele mai usoare ii o falsa nevoie in marea majoritate a cazurilor .
Pentru ca daca ii sa o luam asa , toate betele pot fi montatea cu inele mai usoare , si daca miine tehnologia scoate inele si mai usoare ca astea de azi , le dam jos si schimbam batu a doua oara !
Si asta ca am luat cel mai bun bat pentru aplicatia aia ! Cum naiba insa ne-am dat seama ca-i cel bun atata vreme cat era montat gresit ?

Scrie răspuns