Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Ian 2012, 02:00

pai am ales-o pe aia pt ca avidul de 2oz la aceeasi lungime, aceeasi serie era ok...si ma gandeam ca legendul ii mai sensibila, mai usoara deci mult mai buna la jig...avidul de 8 6 si 2 oz mi se parea o lanseta ok la jig pe plaja 14-40g...

avidul de 2oz arunca bine 40g....se incarca ok, nu iti face firul burta in lanseu...iar wild riverul parca a fost gandit pt jiguri 20-40g(dar wild riverul nu e asa de sensibil, insa)

Adelin...eu nu sunt asa de incrancenat ca altii...dar 5SC86HF2-G nu duce 2oz, nici in lanseu, nici cand vrei sa te joci cu un jig de 2oz - are varful prea fin, nu-l ridici cum trebuie de pe fund, si e supraincarcata - trebuie sa arunci din umar cu ea....cred ca stii la ce ma refer...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Ian 2012, 02:07

Dar, pe un anumit nivel ai dreptate...acuma le prefer pe cele scurte si foarte rigide la jig....in 2009, insa, aveam o anumita idee despre cum ar trebui sa arate o lanseta de jig...intre timp mi-am schimbat optiunile...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2012, 02:19

bogdan82 scrie:pai am ales-o pe aia pt ca avidul de 2oz la aceeasi lungime, aceeasi serie era ok...si ma gandeam ca legendul ii mai sensibila, mai usoara deci mult mai buna la jig...avidul de 8 6 si 2 oz mi se parea o lanseta ok la jig pe plaja 14-40g...

avidul de 2oz arunca bine 40g....se incarca ok, nu iti face firul burta in lanseu...iar wild riverul parca a fost gandit pt jiguri 20-40g(dar wild riverul nu e asa de sensibil, insa)

Adelin...eu nu sunt asa de incrancenat ca altii...dar 5SC86HF2-G nu duce 2oz, nici in lanseu, nici cand vrei sa te joci cu un jig de 2oz - are varful prea fin, nu-l ridici cum trebuie de pe fund, si e supraincarcata - trebuie sa arunci din umar cu ea....cred ca stii la ce ma refer...
La postul asta nu pot sa zic decat :"...ok, fie cum vrei tu..." :lol: :lol: :lol: si sa tac.

Dar dupa 7 minute de gandire ai spus ceva cat se poate de adevarat, pe care se mai poate discuta in continuare. :wink:
bogdan82 scrie:Dar, pe un anumit nivel ai dreptate...acuma le prefer pe cele scurte si foarte rigide la jig....in 2009, insa, aveam o anumita idee despre cum ar trebui sa arate o lanseta de jig...intre timp mi-am schimbat optiunile...
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 04 Ian 2012, 02:20

bogdan82 scrie:
Cele mari cu rama din otel is aproximativ duble la greutate

Sursa

http://comfort.ocnk.net/product/964
merci de tabele . mai ai si altele ? mie pe link-ul pus imi da doar patratele si dreptunghiuri :shock: ( nu ma pricep mai mult , clic pe link si gata :oops: )

sunt foarte curios si de diferentele intre sic si alconit la aceleasi dimensiuni si rame (titan sau sirma neagra :lol: )
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Ian 2012, 02:28

alconite-urile nu se fac in japonia...iar japonezii nu folosesc alconite pe lansetele lor...mai e tabelul asta...greutatile la inelele din otel nu le-am gasit...sorry...dar ca idee, un K de 30 alconite are 7.1g, iar un Y alconite are 5.9g...iar din cate stiu eu, pastila SIC este un pic mai grea decat cea alconite...dar s-ar putea sa ma insel

Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Ian 2012, 11:54

Nu-i singuru cu lanseta de somon and steelhead luat pentru jig ,se mai intampla , normal sa caute lumea rodbuilderi :lol:

Nu mi se pare depasita clar lanseta aia din drill , daca era mai tare pierdea pestele inainte ! Cam static Pindichi , da no , era emotionat ! :D

Bogdan , nu stiu ce viziune ai asupra lanseului , insa cu un bat de pana in 2 oz , cu 2 oz simti ca lucreaza si parte de jos ii cum trebuia , intr-un lanseu tre sa comprimi tot batul , pana la maner . Acuma , depinde cat de tare il simti :)
Santeti foarte obisnuiti sa lansati cu o mana din varf ,insa la 2 oz tre sate bagi mai tare si ii normal sa simti ca lucreaza si partea de jos , ca daca nu ii prea tare .

Oricum , in linii generale in ultimii ani , multa lume raporteaza botele la alea de jig , si daca pune mana pe unu de vobler i se pare ciudat si nelalocu lui , mai ales daca il baga si la jig :)

Oricum nu o sa-mi iau SC :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2012, 12:24

Nu degeaba se zice ca pana nu inveti sa lansezi o musca nu stii sa incarci in lanseu o lanseta de spin :twisted:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Ian 2012, 12:28

Stai bre linistit ca nu toti is masochisti , auzi la el , pai voi faceti 3 incercari pana sa ajungeti cu naluca-n apa :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Ian 2012, 12:37

Una peste alta Bogdane din ce-am citit pe aici din ultimele postari,se pare ca esti singurul care a pescuit lanseta.Restul ba n-o cumpara,ba a vazut-o la un pretin,dar sunt convinsi ca o pot pescui cu 2 oz.Ce pot sa zic eu,dpmdv e faptul ca 100%poti arunca cu ea greutatea asta...dar sa ma ierte pescarii cu pedigree, ala nu se poate numi pescuit din momentul in care incerci sa aduci giugeaua inapoi.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2012, 12:55

Tavi scrie:Nu degeaba se zice ca pana nu inveti sa lansezi o musca nu stii sa incarci in lanseu o lanseta de spin :twisted:
cred ca spinerii nu pot dormi noaptea de grija asta , ....ca nu incarca ei corect lanseta :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns