Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 06:06

no, si acu, care e concluzia ?
ca io am inteles asa:

nu prea se poate masura.
nu prea se pupa ce da producatorul cu ce e pe balta ( lamiglas more, Sfanta Cruce...less :twisted: )
tine de felul in care simte fiecare incarcarea in lanseu
la musca ii mai fain ( :twisted: )
:lol: :lol: :lol:

Lasand gluma, am asa o senzatie ca aceste specificatii sunt realizate empiric dupa cum probeaza gigel ala de face probe la fabrica, si ca , mai mult, mai sunt si diferente micute intre blankuri.....
deci cand apreciezi cam cu ce naluci dai, trebuie s aiti iei si un coeficient de siguranta...si sa urci oleaca plaja......

sau luam acelasi blank si la unul ii punem mai multe inele si la altul mai putine, ca sa fie custom :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Ian 2012, 09:28

@ sf

1 :P :P

2 ai perfecta dreptate, daca vreau sa dau frecvent cu 60 de grame , nu trebuie sa aleg ceva 20-60 ci probabil ceva 20-80. dar de la un varf de gama al unei firme consacrate ai pretentia ca ce scrie pe el sa fie cat mai aproape de adevar ... iar scv asta de 8'6 si 2 oz e relativ departe ...

@ musk

muscarule, concluzia ta este iarasi corecta ... precum zicea sherifu' andronicus, a carui experienta cu rodbuildingu + spinning este realmente uriasa, cam pe la toti marii producatori gasesti erori (unele intentionate de altfel, sunt convins) in ceea ce priveste puterea, actiunea, firul recomandat etc ... nu numai la sf cruce ... si la lamiglas, si la loomis, nu mai vbesc de-astia mai praf gen shimano sau daiwa ... mai subtire la phenix, sau seeker, batson nu prea le stiu asa bine sa imi dau cu parerea ...

@ adelin ... continui in aceeasi nota ... cineva iti scrie ceva, si tu raspunzi ce vrei si in total dezacord cu ce s-a scris ... tipic .... cred ca am scris destul de clar ca am pescuit cu ea in conditiile respective ... mai mult, la o pescuiala, chiar au fost una langa alta o scv, un avid si un wild river, toate de 8'6 si 2 oz ... cel mai ranga avidul, cel mai puternic wild riveru ... cu wild river, ca am avut si de-asta, am dat afara marfa de 28 si 20 ... cu mustati ... am convingerea ferma ca scv nu facea fata , la marfa aia si in curentul ala ... desi teoretic are acelasi specificatii ca si WR, nu ?

si ca sa-ti raspund si in acelasi ton cu al tau, si balanganeala e placuta, dar cu alte tipuri de rangi :twisted: :twisted: :twisted:

@ bogdan - bre, lasa-ma sa ma carai si eu cu ei nitel, nu m-am mai incotzopenit de mult cu nimeni pe forum, am ruginit ... si cat de cat mai stiu si eu una alta de unele rangi .. nu de toate, dar de care stiu , stiu :twisted: :twisted:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 10:13

toni f scrie: @ musk

cam pe la toti marii producatori gasesti erori (unele intentionate de altfel, sunt convins) in ceea ce priveste puterea, actiunea, firul recomandat etc
Alea nu e erori, e marketing :twisted:
Din nou, pot sa ma bag cu manuta mea care leaga muste in foc ca or aparea "unii", nu dau nume, persoane importante :P , care or sa zica o treaba : cu cat e mai scumpa lanseta cu atat e mai mica eroarea...fapt ce poate fi adevarat....dar nu tot timpul :lol:
toni f scrie: @ bogdan - bre, lasa-ma sa ma carai si eu cu ei nitel, nu m-am mai incotzopenit de mult cu nimeni pe forum, am ruginit ... si cat de cat mai stiu si eu una alta de unele rangi .. nu de toate, dar de care stiu , stiu :twisted: :twisted:
poftiti, poftiti,poftiti la joc, suntem unii care suntem numa ochi si urechi, sa mai invatam una alta
8) ;)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Ian 2012, 10:13

Toni f a scris
adelin ... continui in aceeasi nota ... cineva iti scrie ceva, si tu raspunzi ce vrei si in total dezacord cu ce s-a scris ... tipic .... cred ca am scris destul de clar ca am pescuit cu ea in conditiile respective ... mai mult, la o pescuiala, chiar au fost una langa alta o scv, un avid si un wild river, toate de 8'6 si 2 oz ... cel mai ranga avidul, cel mai puternic wild riveru ... cu wild river, ca am avut si de-asta, am dat afara marfa de 28 si 20 ... cu mustati ... am convingerea ferma ca scv nu facea fata , la marfa aia si in curentul ala ... desi teoretic are acelasi specificatii ca si WR, nu ?
Si io am pus unu pe mal de 23 de kg,cu un avid de 7ft,moderat,pina in maxim un oz..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 10:18

da gigi dar asta e de meseriasi :D ... uite, unu ca mine poate ar prefera sa aiba unde trage de instalatie decat sa fie cu menajamente :lol:

Sau poate nu :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Ian 2012, 10:24

N-a fost nici un menajament ,am tras unul de altul de ne-a venit rau..Poate la mine a contat si faptul ca fiind foarte stabil din cauza burtoiului,care chiar daca nu arata bine are si el rolul lui...adica te tine foarte stabil ,si maria sa musteciosul,a simtit ca nu ma poate trage in apa ,si ce-a zis,ma predau ca nu fac fata cu 23 la 95 :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Ian 2012, 11:06

brava, gigi, felicitari !

sincer, si io ca si musk , prefer un pic de rezerva in instalatie :)

curent urat acolo unde ai dat de mustacios ? sau comme ci comme ca ?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 11:14

bine, dar si emotia si adrenalina cand stii ca esti "out-gunned" e misto ....
sa nu ai nici o secunda senzatia "gata, l-am facut" pana in momentul in care il vezi in minciog/barca/grip etc.... :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 05 Ian 2012, 12:18

MuskMd scrie:Lasand gluma, am asa o senzatie ca aceste specificatii sunt realizate empiric dupa cum probeaza gigel ala de face probe la fabrica, si ca , mai mult, mai sunt si diferente micute intre blankuri.....
De pe la minutul 2 incolo Gigel recunoste ca el da verdictul si zice si cum face. :wink: si parca pomeneste si ceva de Batson (probabil ca si alti blank-builderi au gigeii lor) :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=RyztcMj4 ... ature=plcp

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 05 Ian 2012, 12:44

toni f scrie: @ adelin ... continui in aceeasi nota ... cineva iti scrie ceva, si tu raspunzi ce vrei si in total dezacord cu ce s-a scris ... tipic .... cred ca am scris destul de clar ca am pescuit cu ea in conditiile respective ... mai mult, la o pescuiala, chiar au fost una langa alta o scv, un avid si un wild river, toate de 8'6 si 2 oz ... cel mai ranga avidul, cel mai puternic wild riveru ... cu wild river, ca am avut si de-asta, am dat afara marfa de 28 si 20 ... cu mustati ... am convingerea ferma ca scv nu facea fata , la marfa aia si in curentul ala ... desi teoretic are acelasi specificatii ca si WR, nu ?

si ca sa-ti raspund si in acelasi ton cu al tau, si balanganeala e placuta, dar cu alte tipuri de rangi :twisted: :twisted: :twisted:
Pai de unde sti ca wild river-ul sau avidul nu e supradimensionat?!....e si asta o varianta la fel de solida ca si prima si la fel de argumentata. :lol: :lol: :lol: :lol: Pana la urma am inteles ca lanseta nu duce 2 oz pt ca ai dat tu cu ea si asa ai observat tu :roll: ...noa nu te supara pe mine dar io nu te cred. Pai asa poa sa vina oricine maine si sa stirbeasca un alt brand pt ca el zice ca lanseta cutare nu e asa cum zice producatorul.De ce nu intelegi ca iti trebuie si ceva dovezi, ca la mana sti cum e unul e obisnuit cu o ranga mai groasa, altul cu una mai tare si risti sa o dai in eror. :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns