Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2012, 00:09

MuskMd scrie: Aline cat m-ar costa sa imi faci un bamboo cu mandrina aurita si matisaje mov cu accente metalic wrap gold?
dupa aia discutam si ce inscriptii vreau pe el :lol:
Ce ai bre cu accentele metalic wrap gold? Sper ca nu te iei si de matisajul meu amu' :lol: Nu o vand si nici n-o fac cadou.E dracia dracu' :lol:
ps:"criticilor",hotarati-va odata ce culori sa se foloseasca in rodbuilding,ce-o tot scaldati intre less si more :lol:De cand o'nceput discutia asta,am schimbat de vreo trei ori sfoara la inele :lol: :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Ian 2012, 00:17

Eu unul am inteles in mare cum sta treaba. Rod builderul zice ca e doar intre el si client. Clientul dicteaza, rod builderul executa. Practic creatia intelectuala, conceptul apartine clientului, rod builderul o/il materializeaza. Clientul sa fie multumit, parerea celorlalti nu conteaza.

Bun, inteleg si accept punctul de vedere al rod builderului. Singura mea nedumerire este de ce a mai postat clientul poze, daca nu pentru ca il intereseaza parerea celorlalti ???? :?

Cine nu doreste ca altii sa isi spuna opinia cu privire la o lanseta de a sa, nu o arata celorlalti. Sunt poate mii de astfel de clienti, multumiti sau mai putin multumiti cu ce a iesit.
Dar cred ca cel care o arata doreste feedback, o reactie. Altfel gestul sau ar fi absurd.
Si atunci de ce nu ar putea altii comenta ??? Sa nu jigneasca executantul ???
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Ian 2012, 00:18

A nu se omite urmatorul aspect..
Multi care fac lansete nu sint rafinati estetic cum e Karl Lagerfeld sau Zina Dumitrescu :lol: :lol: :lol: si/sau nu au acumulat inca suficienta experienta sa stie cum vor arata toate combinatiile de culoare si materialele impreuna ,la gata, cu epoxy pe ele..Maestrul si clientul aleg impreuna combinatii "mortale".. 8) :D
Si cum dureaza doua saptamini pina ajung de la Mudhole sau mai stiu eu...si clientu deja se perpeleste noaptea in somn sa-si vada giucalia gata....si te f...e la cap cu telefoane....si dupa ce ai matisat ore in sir la o lanseta....nu mai dai inapoi...pui finish si defilezi cu ea...cu mandrie. Chiar daca ti-e inima strinsa, explici dintr-o suflare, cu profesionalism ca-i in genul a nu stiu ce samurai sariti de pe fix (din Japan evident? :lol: sau asa le face Kirkman sau Herbert ala din Florida la super profesionistii din Turneul nu stiu care.. :roll:
Adica s-a tatonat putin si pe pielea cumparatorului.
Principalul e sa fie mandru clientul.. :wink: ca atunci simte incet incet si calitati tehnice pe care modelul de serie nu-l avea.. :P si te recomanda si posesorilor imbufnati de matisaje anoste in aceeasi nuanta cu blancul.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Ian 2012, 00:24

Nu stiu daca s-a inteles mesajul meu:

Imagine

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Ian 2012, 00:30

geppetto scrie:Nu stiu daca s-a inteles mesajul meu:

Imagine
S-a inteles Gepetto... :wink:
A fost si un exemplu...cind Gigi Semlecan a ruinat discutia high level a "coloratilor custom".
Deh....blancul lui era prea ieftin... :oops:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Ian 2012, 00:47

Jedi scrie: Principalul e sa fie mandru clientul.. :wink: ca atunci simte incet incet si calitati tehnice pe care modelul de serie nu-l avea.. :P si te recomanda si posesorilor imbufnati de matisaje anoste in aceeasi nuanta cu blancul.
Dau o bere :D

Acuma ,despre gust si stil , parerea mea ii ca daca il ai , il ai in tot ce faci , incepand de la cum te imbraci !

Uite , nu ma deranjeaza sa dau nume , il tin minte pe Andrei Sava de cand punea poze cu voblere , nu stiu cat erau de eficiente , insa erau foarte estetic facute , si era mai tanar atunci .
Nu stiu daca face bete dupa cum cere clientu in cea ce priveste estetica , insa is sigur ca daca ii cer sa faca un bat si las partea estetica toata pe raspunderea lui nu o sa ma plang dupa aia .
Are viziune pur si simplu in cea ce priveste acest lucru !
Rafinamentu vine cu timpu , ii tanar insa are bazele solide .

Acuma , pentru bani is de acord ca in Romania de azi , si nu numai , faci cum doreste clientu , daca vrea pereti curbi , asa-i faci :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Ian 2012, 01:04

geppetto scrie:
Imi place in schimb Hundertwasser:

Imagine
.
Placut mult la mine Hundertwasser :lol:

Acasa in tara aveam una camere , deci interioru , in care am zugravit ceva asemanator , albastru , rosu , galben , alb ,negru (nu culorile bazice , cu mici doze sa fie intr-o tonalitate ) , un covor galben cu negru si o canapea albastra . Era cea mai misto camera , toata lumea voia sa stea acolo.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Ian 2012, 01:45

Jedi scrie:...posesorilor imbufnati de matisaje anoste in aceeasi nuanta cu blancul.
Te iei de mine? :lol:
Ca eu am cerut mereu sa am matisajul pe cat posibil la culoarea blancului... Nasol ii ca mai dai peste blancuri portocalii, de exemplu, si preferinta asta a mea devine generatoare de batai de cap... :P

P.S. Bine ai aterizat printre spinningari, ovidiurods !
Ca si asa se dezbateau aprins, la un moment dat, probleme existentiale despre rodbuilding "adevarat" sau "doar" montaj de componente...
Ingaduie-mi sa te desconspir, pt. cei cativa care nu te stiu.
Domnilor, avem acum printre noi un "dus" care manufactureaza aproape integral lansetele de musca. Cred ca numai inelele de stripping nu si le fabrica singur. Mai are de cultivat bambus si crescut viermi de matase pt. atele de matisaj... :lol: Restul e de mana... Ba chiar si mulineta! :wink:
Cum va spuneam, un "dus"... :lol: :lol: :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Ian 2012, 02:00

Musti scrie:
Domnilor, avem acum printre noi un "dus" care manufactureaza aproape integral lansetele de musca. Cred ca numai inelele de stripping nu si le fabrica singur. Mai are de cultivat bambus si crescut viermi de matase pt. atele de matisaj... :lol: Restul e de mana... Ba chiar si mulineta! :wink:
Cum va spuneam, un "dus"... :lol: :lol: :lol:
"dusi" din astia sunt tot mai putini, din pacate...sau nu se lasa descoperiti.

Asta mi-as dori sa vad la Pv-tv. :roll:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Ian 2012, 03:31

kingofbeasts scrie:conform principiului less is more , cam ce probleme ar trebui sa astept daca as vrea sa acopar matisajele la inele cu atat de putin flexcoat incat sa pot simti fiecare spira in parte? (mentionez ca nu ma intereseaza aspectul estetic atat de mult) . care ar fi lungimea minima a unui matisaj in mm masurat din punctul in care se termina talpa piciorului inelului si pana in punctul in care se termina matisajul?inca una si gata pe moment: ce varianta de flexcoat sau lac ar fi astfel incat la final matisajele sa fie mate (nu lucioase) :?: :roll:
1...nu ar fi nici o problema, chiar la zgaraietura puternica care cresteaza o spira sau doua, matisajul nu se va destrama, pentru ca toate spirele sint impregnate si fixate . Acoperirea suplimentara cu epoxy e doar pentru protectia sporita a matisajului ,dpdv tehnic ajunge sa fie impregnat doar , inelele nu vor mai pleca din loc chiar la sarcini mari.
2 banuiesc ca te referi la a incepe matisajul cit se poate de scurt pe blanc ,minimul de spire posibil,poate numai 2-3 ,apoi pe talpa inelului si mers in directia unde se curbeaza rama :?: . N-am vazut niciodata lanseta sau film indrumator in care sa nu se acopere toata talpa inelului.La curbura dintre talpa si rama ar fi forta care trage mai tare, ar fi de bun simt sa fie matisat pina unde incepe sa se desprinda de blanc. Mai ales daca vrei si acoperire minimala.
3 N-am vazut si auzit niciodata de finish mat dar se poate rezolva ulterior foarte usor...abraziune cu ceva smirglu de vreo 1000-1500.
P.S. Doritorii de matisaje subtiri de tot, pot folosi thread marimea 0000 .si finish subtire de tot..

Scrie răspuns