Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 02 Ian 2012, 12:15

Buna informatia cu Anglers Workshop :)... Cu ocazia asta vad ca si-au schimbat si site-ul :)

Legat de matisaje scurte/epoxy... daca simti matisajele dupa ce aplici epoxy, zona aceea se va uza in timp si ata se va scamosa.

In mod normal pe o lanseta pui maxim 2g de epoxy, cu tot cu zona de epoxy de la decaluri, adica zona cea mai lunga unde vine dat cu epoxy.... Acolo este 80% din tot epoxiul de pe lanseta

matisajele nu stiu daca se apropie de 0.5g, si asta cu indulgenta... Chiar o sa fac un experiment, asa de curiozitate:) sa vedem cat atarna eposiul si ata de matisaj:)

Poate chiar astazi va dau si un raspuns clar...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2012, 12:22

Bic scrie:Pt Kingofbeasts:daca vrei sa reduci greutatea mai mult castigi dac pui niste inele mai mici;daca vrei sa pui cat mai putin lac,mai bine pui o ata mai subtire.
Spune-mi si mie cu cat se reduce greutatea la acelasi nr.de inele,atat doar ca-s mai mici?1-2 gr?
Sau care-i smecheria ca lacul sa fie subtire subtire si sa simti fiecare spira?Ata de matisat are 007",chiar e nevoie de mai putin? :?

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Ian 2012, 13:17

Elias,nu pot sa-ti spun exact pt ca eu nu am un cantar suficient de bun.Nu enici o smecherie:daca reduci putin din greutatea inelelor si a matisajelor o sa simti o diferenta mica in comportamentul lansetei,daca reduci mult o sa simti o diferenta mare.Practic daca la o lanseta ai inele de 6,sau de7 pe varf si le schimbi cu unele de 4 sau de 3.5 nu o sa mai recunosti lanseta.Are o rata de revenire mai rapida,vibratii parazite mai putin sau de loc.e mai senzitiva.De ce vrea kingofbeasts sa simta fiecare spira nu stiu si nu ma intereseaza,din punctul meu de vedere nu bun(a explicat andrei de ce).

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2012, 14:02

Daca la o lanseta de 8'6"lungime,ai un tiptop Sic de 8(4,5) si-l schimb cu unul de 6(4,5) o sa fie o lanseta mai senzitiva?Pai nu stiu daca diferenta intre ele e mai mare de 0,2gr.Bine,schimb tip-top-ul + inca doua inele,din 8 in 6.Minusul asta per total de 0,6-0,8gr.o face mai senzitiva? :?Pai sa inteleg ca atunci cand vrem sa construim o lanseta, tabelul celor de la Fuji nu e asa bun?Dupa ce sa ne luam atunci?E altul mai bun?Si gasim undeva un tabel exact cu greutatea inelelor?

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 02 Ian 2012, 14:30

Ilie tabelul de la Fuji este foarte bun dar greutaea inelelelor conteaza destul de mult pentru comportamentul pe care il are lanseta , mai ales pentru alea de concurs . Eu de exemlu am avut un All Star Tinanium care era echipat de un cunoscut cu inele alconite . L-am refacut dupa preferintele ele cu un alt fel de maner si inele SIC Titanium si un altfel de maner si cei care au vazut lanseta dupa "facelift"au zis ca nu e acelasi batz .
Ca si greutate nu o sa simti o mare diferenta , dar ca si comportament este destul e mare asta mai ales pentru lanestele fast si x-fast.
Daca ai doar inelul de varf cu diametru mai mic sau mai usor , diferenta este aproape insesiabila dar daca folosesti toate inele mai usoare se schimba discutia .
Dar si pretul pentru SIC Titanium este destul de mare si trebuie sa decizi daca merita sa faci cheltuiala asta .

cata_asp
veteran
veteran

Custom...

Mesaj de cata_asp » 02 Ian 2012, 14:41

Daca e sa schimbi ceva inele pe varf la un 8'6" care probabil e un bat heavy, cu siguranta ca nu vei simti mare diferenta, si e logic sa fie asa,nu? :wink: . Cand vb. de bete ML, L sau UL, diferentele sunt mari si f. mari. Am montat un UL pentru un amic, pe un blank SCIII cu ultimele patru inele TiSic (si mai mici decat varianta de serie), eu detinand varianta de fabrica a producatorului, iar diferentele au fost nu mari, ci foarte mari!
Probabil ca diferentele de greutate nu sunt mari (nici nu am avut curiozitatea sa vad in cifre absolute ce inseamna), insa 0,2 sau mai stiu eu ce diferenta de greutate pe varful unui bat UL, L sau ML cred ca inseamna deja mult asupra influentei comportamentului lansetei. De altfel, dezideratul e sa mentinem pe cat posibil comportamentul blank-ului neechipat, sau sa nu-l influntam foarte mult, asta daca vrem lanseuri precise, senzitivitate s.a.m.d.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 02 Ian 2012, 15:22

semlecangheorghe scrie:Poi uite ce zice Loomis
AS: Exista un program special conceput pentru asa ceva?
GL: Cu ani in urma, cand am inceput colaborarea cu inginerii de la Boeing am dezvoltat un program numit Large Scale Deflection Program System, special proiectat pentru structuri tubulare din carbon. In acest program putem sa flexam blancurile atat orizontal cat si vertical, putand face in orice moment si in orice punct diferite masuratori cum sunt: I.D. (diametrul interior), O.D. (diametrul exterior), modulul, tensiunea si puterea efectiva a blancului, putand descoperi care sunt cele mai slabe sau cele mai puternice zone ale acestuia. Practic, avem grosimea peretelui, diametrul varfului si sarcina de indoire. Mai pe scurt, este un program foarte complicat, care neajuta sa proiectam blancul cu actiunea, puterea de aruncare si puterea blancului pe care si le doresc pescarii. Fac blancuri de grafit practic de la inceputuri, astfel incat imi este usor sa inteleg tot ce se intampla cu un blanc
http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... ry-loomis/
Gigi, iti spun sigur ca la precizia cu care se poate lucra cu carbonul rezultatele obtinute intr-un test virtual sunt doar orientative cand vine vorba de rezultatul material. 

Un exemplu simplu ar fi grosimea uniforma a blank-ului (sau neuniforma in functie de ce doresc sa obtina) pe care sub nici o forma nu reusesc sa o controleze in asa masura incat rezultatele softului sa fie cat de cat reale. 

Iti spun asta din propria experienta lucrand intr-un loc unde cerintele sunt mult peste cerintele oricarui blank din lume in privinta carbonului si oricum nu reusesc sa faca totul asa cum doresc.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 02 Ian 2012, 15:27

Si acuma gandeste-te ca toata greutatea aia, 1,2, 3 sau cate grame sunt atarna undeva de la jumatatea lansetei.

Ex concret: 2 lansete, acelasi blank, unu cu inele alconite unu cu titanium SiC. Ce-l cu TiSiC este mult mai usor din doua motive - 1. Greutatea inelelor este mai mica cu 1-2 sau 3g nu mai conteaza 2. Din acel motiv nu a mai trebuit echilibrat

Pe cand pe cel cu Alconite a trebuit sa-l echilibrez cu vre-o 14-20g... nu mai tin minte cantitatea exacta..... Reamintesc - acelasi blank si aceleasi componente in rest (mandrina, gripuri... tot tacamu 1 la 1 -mai putin inelele).

Asta pe o lanseta MH... intradevar actiunea nu difera foarte mult... dar greutatea.... poti sa juri ca sunt lansete diferite :roll:, cand ele de fapt nu sunt:)

La Light si UL nici nu mai pomenesc un set de Titanium... e diferenta de la cer la pamant:).... (din punctul meu de vedere merita toti banii :) )

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Ian 2012, 15:27

Jedi scrie:2 banuiesc ca te referi la a incepe matisajul cit se poate de scurt pe blanc [....]
3 N-am vazut si auzit niciodata de finish mat dar se poate rezolva ulterior foarte usor...abraziune cu ceva smirglu de vreo 1000-1500.
P.S. Doritorii de matisaje subtiri de tot, pot folosi thread marimea 0000 .si finish subtire de tot..
2. intradevar la asta ma refeream sa ma intind cu matisajul cat mai scurt pe blanc.
3. in conditiile de acoperire minimala in care spirele raman relativ expuse cam iese din calcul smirgelul. :roll: nici eu nu am vazut pana acum matisaje mate de asta si intrebam (ca nici n-am cautat tot netul dupa ele si ma gandeam ca poate cei mai in tema decat mine au vazut si/sau gasit asa ceva chiar si accidental)
ps. mulam' de pont :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Ian 2012, 15:41

Bic scrie:Pt Kingofbeasts:daca vrei sa reduci greutatea mai mult castigi dac pui niste inele mai mici;daca vrei sa pui cat mai putin lac,mai bine pui o ata mai subtire.
pai tocmai asta e ca eu vreau inele mai mari si ca sa compensez din greutatea pierduta vroiam sa mai castig ceva din matisaj (ca si ala cantareste ceva). treaba asta vreau sa o fac pe cele 3-4 inele dinspre varf unde fortele nu sunt asa mari si unde fiecare particica de gram conteaza. ideea cu ata subtire e buna. multam'

Scrie răspuns