Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Ian 2012, 05:40

s.o cam zis ce era de zis pe aci....
Au ramas in schimb cateva dezbateri ce ar merita totusi duse la extrem.....ca iarna e lunga...
De genul :
@rodbuilderi :daca clientul o vrea de sorcova, i-o faci? Pe cati bani? Sau cat costa sa iti patezi "firma"?
@all : cum te decizi ca vrei custom? Cand te **** manerul sub cot sau cand vrei sa o aduci de la 120 la 90g? Sau cand vrei sa lansezi 10 m mai departe?
@all: unde incepe sa fie custom? Cand ii schimbi topul? Cand ii tai manerul? Sau cand dai 600 eur ca sa ai satisfactia ca ai f...tut la cap un om care stie ce face?
Si last, but not least, @rodbuilderi: cand se trece granita dintre montator de componente si rodbuilder?......

@elias: nu am nic cu ata nimanul mai :lol:
@gepetto : vad ca te.a marcat aia cu less is more :lol: ....sau poate am inteles eu less din ideea ta....si nu e more :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Ian 2012, 06:12

geppetto scrie:Nu stiu daca s-a inteles mesajul meu:

Imagine
Acum realizez ca baba e mai frumos asortata decit obraznicaturile alea mici.. :lol: :lol: :lol:

Si o chestie pe care as vrea s-o stiu demult....
Care ar fi tariful pentru montajul unei lansete :roll: :?: :idea:
Nu ma astept la nume si sume fixe ....ci niste sume aproximative...intre cit si cit....pentru un montaj de baza, fara brizbrizuri . Ma gindeam daca se poate iesi sub pretul unei lansete scumpe de fabrica mai ales daca prinzi vreo reducere buna la blancuri...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Ian 2012, 07:22

Jedi,suma este undeva prinprejurul a 50 euro...

In alta ordine de idei,si blancurile facute din carbon se pot face la comanda.Firma care face asta ,CTS,are citeva produse standard la d-l Paul Sas
http://www.dawnfishing.ro/index.php?_a= ... 2&catId=13

Sint si blancuri de fly..pentru doritori..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Ian 2012, 09:12

uite aci e alta treaba :D

sun' o gramada de care nu stim si fac blankuri( mai na unul din NZ http://www.cdrods.co.nz/shop/Composite+ ... lanks.html si uite si unul consacrat, despre care am auzit numai de bine :lol: http://www.garyloomis.com/files/default ... ogv1.0.pdf ) ....
dar apare o alta problema : dupa ce ai probat 100 de bete si poate, nici unul nu e pe gustul tau 100% , cum stabilesti cu producatorul ce vrei si mai ales, la ce cost ajungi sa iti faca tie...3-4 blankuri identice sa zicem .... ?

eniuei, eu o sa imi astept cuminte raspunsul la nedumeririle mele :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Ian 2012, 09:18

Uff,nu stiu...cred ca trebuie sa fie greu al naibii pentru producator sa priceapa exact ce vrea clientul..avind in vedere ca gusturile sint atit de diferite..Oricum,G. Loomis proiecteaza blancurile cu un program care ii indica toti parametrii blancului,si la ce sa se astepte de la blanc inainte sa se materializeze ...Presupun ,ca un astfel de program poate ajuta la stabilirea unui punct de vedere comun cu privire la produsul finit...

.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 02 Ian 2012, 10:49

Programul nu-ti spune cum se simte in mana :lol: .. iti arata doar niste grafice ... poti doar sa-ti imaginezi ce-o sa iasa...

Nu cred ca se va apuca Loomis de treaba pentru 3-4 blankuri la fel... sau daca ar face-o ar iesi cele mai scumpe blankuri din istorie :lol: :lol: .... numele sau nu mai este atat de valoros pe cum era cu cativa ani in urma, dupa cum se si vede din cat de "bine" trec blankurile North Fork "cele mai tari blankuri de pe planeta" :lol: :lol: Sunt curios de ce printre specificatiile tehnice nu apar si greutatile blankurilor :roll: :roll: .... sa fie oare atat de usoare incat sa nu mai conteze :wink: ?

De exemplu IM-urile, echivalentul IMX-urilor - este la acelasi pret cu un blank de Legend Elite... Se compara ca si "calitate"... eu zic ca nu prea - Blankurile St.Croix SCV sunt construite pe scrim de carbon, pe cand IM-urile pe scrim de fibra de sticla...

HM-urile depasesc binisor preturile SC5-urilor si sunt in aceeasi categorie de pret cu noile blankuri de la Phenix, si anume K2, care sunt cu siguranta mult mai usoare, ca si greutate de ansamblu si cel putin la fel de senzitive sau mai senzitive decat GLX. Unii zic ca sunt mai senzitive, altii ca sunt la fel de senzitive (oricum senzitivitatea este un factor usor subiectiv).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Ian 2012, 11:04

Poi uite ce zice Loomis
AS: Exista un program special conceput pentru asa ceva?
GL: Cu ani in urma, cand am inceput colaborarea cu inginerii de la Boeing am dezvoltat un program numit Large Scale Deflection Program System, special proiectat pentru structuri tubulare din carbon. In acest program putem sa flexam blancurile atat orizontal cat si vertical, putand face in orice moment si in orice punct diferite masuratori cum sunt: I.D. (diametrul interior), O.D. (diametrul exterior), modulul, tensiunea si puterea efectiva a blancului, putand descoperi care sunt cele mai slabe sau cele mai puternice zone ale acestuia. Practic, avem grosimea peretelui, diametrul varfului si sarcina de indoire. Mai pe scurt, este un program foarte complicat, care neajuta sa proiectam blancul cu actiunea, puterea de aruncare si puterea blancului pe care si le doresc pescarii. Fac blancuri de grafit practic de la inceputuri, astfel incat imi este usor sa inteleg tot ce se intampla cu un blanc
http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... ry-loomis/

.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Ian 2012, 11:40

Andrei,pe site la anglersworshop gasesti si greutatea la blancurile nfc;derulezi pagina pana jos.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Ian 2012, 11:41

Andrei scrie: Sunt curios de ce printre specificatiile tehnice nu apar si greutatile blankurilor :roll: :roll: .... sa fie oare atat de usoare incat sa nu mai conteze :wink: ?
sunt mai multi producatori cu nume care "omit" anumite caracteristici.... am asteptat 3 luni sa aflu o conicitate si o masa la un anume blank.....
conicitatea mi-a placut dar masa nu e cea mai fericita :lol: ...noh, nu moare nimeni pt 10 g in plus.....

Andrei ca tot esti rodbuilder titrat, ce zici de nedumeririle mele ?

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Ian 2012, 12:06

Pt Kingofbeasts:daca vrei sa reduci greutatea mai mult castigi dac pui niste inele mai mici;daca vrei sa pui cat mai putin lac,mai bine pui o ata mai subtire.In mercerii se gasesc ate mult mai subtiri decat ata standard de rodbuilding(sintron ,serafil sant bobine mari cateva miide metri la un pret foarte mic:10,15lei.)Si mai subtiri sant atele de montat muste,dar astea nu sant impletite.Cu cat e mai subtire ata cu care matisezi,trebuie sa finisezi mai bine talpa inelului.Asa cum ti-a zis si Jedi trebuie macar vreo trei spire ca tina ata cand matisezi.Deci masura e in spire nu in mm.Daca ata e mai groasa probabil vreo 2mm,daca e mai subtire sub 1mm.Daca vrei sa se simta fiecare spira...se poate si asta.La ce trebuie sa fii atent:de o parte si de alta a talpii inelului,intre matisaj(sub) si blank ramane un spatiu gol.Ai grija cand dai stratul de lac(1 strat) sa intre suficient epoxi acolo(tii pensula mai mult acolo,sau ii bagi pe sus)

Scrie răspuns