Din nefericire Pike, daiwa face modele diferite pentru america si canada si diferite pentru europa, in tari diferite, sub licenta diferite, la preturi diferite. Astfel 90% din ce se gaseste pe daiwa.com se vinde numai in sua si canada. In felul acesta isi protejeaza intr-un fel brandul zic eu. Inclusiv magazinele online in care se gasesc de cumparat nu expediaza numai pe teritoriul statelor amintite. Nu prea au parteneriate cu magazine tip cabelas care nu reprezinta neaparat si marci de renume sau dedicate. Raspunsul pe scurt ar fi ca achizitionarea unei lansete de pe daiwa.com se poate face cel mai sigur cu ajutorul unui cunoscut din sua sau canada. Eu am pe drum o astfel de lanseta chiar in momentul in care scriu, sper sa si ajunga. Am insistat din ianuarie pe langa un prieten care din nefericire avea un program foarte aglomerat si lipsea mult de acasa dar mi-a promis ca e comandata si chiar trebuie sa ajunga. Treaba ar decurga astfel: el o comanda si o primeste acasa (gen comanda de pe total fishing la noi) dupa care face un alt colet si ti-o trimite acasa. Sunt niste restrictii legate de dimensiunile coletului, lungime, greutate, diametru, latime s.a.m.d. dar alea sunt ultima grija. Ii face o mica asigurare si ii declara valoarea, iar pana la tine acasa ar trebui sa faca maxim 2 sapt.Pike scrie:tristian, de unde pot fi achizitionate lansetele care apar pe daiwa.com?Shogunul de ce nu apare pe site?Cine vinde Shogunul ?
LANSETA SENZITIVA PT SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Eu mi-am luat V.I.P. Walleye 702MLXFS. Nu mai am rabdare, serios. Iti spun neaparat. In ziua in care vine, a doua zi mi-am luat concediu si ies macar doua zile consecutiv in probe si teste. Zi-mi ce parere ai de ea si ce iti place tie de pe daiwa.comPike scrie:Tristian, ce model ti-ai luat?Cand soseste sa-mi spui cum este.
-
- veteran
salut tudor .
sigura problema e legata de montura texas .nu am chef de ratari din cauza duritatii cauciucului ;nu am inca experienta necesara pt alegerea unui cauciuc pt texas .parul ala de 2,90 action 20-60 gr efectiv ii executa pe salai ,desigur un bat prea dur poate bascula carlige de calitate slaba dar asta e alta problema.nu am lucrat decat cu carlige owner offset ,o sa incerc daiichi si gamakatsu .oricum o actiune 10 -40 gr mi se pare mai aproape de ceea ce doresc eu .
sigura problema e legata de montura texas .nu am chef de ratari din cauza duritatii cauciucului ;nu am inca experienta necesara pt alegerea unui cauciuc pt texas .parul ala de 2,90 action 20-60 gr efectiv ii executa pe salai ,desigur un bat prea dur poate bascula carlige de calitate slaba dar asta e alta problema.nu am lucrat decat cu carlige owner offset ,o sa incerc daiichi si gamakatsu .oricum o actiune 10 -40 gr mi se pare mai aproape de ceea ce doresc eu .
walleye
Si eu cred ca 10-40 ajunge. Pentru Texas eu dau mult worm sau cu plastice Gary Yamamoto. Prin astea intepi corect. Mai e toata gama de la Megabass cu toate ca sunt scumpe rau.adrian frunza scrie:salut tudor .
Lasi varful carligului putzin expus (vezi texposed rigs). Practic asa ar trebui folosit de obicei acest rig. Carligul ramane cu varful ingropat doar in caz de vegetatzie ultra-abundenta. Ratarile nu vin neaparat din duritatea siliconului ci din faptul ca ori se intzeapa prea repede, ori pestele nu a apucat prea bine viermele, etc.adrian frunza scrie:salut tudor .
sigura problema e legata de montura texas .nu am chef de ratari din cauza duritatii cauciucului
Ce face viermii Yamamoto mai celebri e densitatea mai mare a materialului, fatza de altzi viermi similari. Dar se rup MULT mai usor si sunt MULT mai scumpi decat Yum (sa zicem) cu care faci cam aceeasi treaba.
Fii atent ce diferenta e la ei intre light - medium light - medium, si cred ca iti dai seama ca la ei fast e fast si probabil x-fast e cu mult mai... fast... La ei fast e carbon inalt modulat sau grafit IM45. Eu spun ca X-fast te lasa lat la viteza, sunt foarte curios. Uite-te la seria Cielo cu ultimi 20-25 de cm din titan si actiune xxf! Zici ca sunt din star-trek - auzi, varf din titan... Si mandrina e s.f. de tot. La alea mai visez uneori cand beau...Pike scrie:Tristian,exact la asta m-am uitat si eu , dar si la VIW 662MFS(pentru barca)Sunt tare curios care e diferenta la Daiwa intre fast si E-fast.

-
- veteran
salut onesti .
bine ca mi-ai spus ca yamamoto au densitate mai mare ,nici nu vreau sa aud de ei .am experimentat un shad mai usor decat apa cu texas ,se ridica incredibil de pe fundeni si e antrenat ff usor de curentul de apa;e exact ce trebuie ,nu mai spun ca pozitia e oblica in raport cu substratul . desi am experimentat acum 5 ani prima data texas ,abia acum am prins miezul .
bine ca mi-ai spus ca yamamoto au densitate mai mare ,nici nu vreau sa aud de ei .am experimentat un shad mai usor decat apa cu texas ,se ridica incredibil de pe fundeni si e antrenat ff usor de curentul de apa;e exact ce trebuie ,nu mai spun ca pozitia e oblica in raport cu substratul . desi am experimentat acum 5 ani prima data texas ,abia acum am prins miezul .
walleye