LANSETA SENZITIVA PT SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Tristian scrie:Eugen, si eu zic sa uiti de baitcasting deocamdata. Alea sunt faine pentru jerkuri si naluci grele, si pescuit gen jerk, pull, pitch... ma rog.
Exista si scule de cast de putere light: atat betze cat si mulinete capabile sa arunce bine naluci foarte usoare. Restul.... e chestie de preferintza.
@Adelin: cand spui "daca iti dosesti ceva FOARTE SENZITIV", gandul nu prea ma duce la betze Airrus, ci parca la alt fel de obiecte cu alt fel de gripuri. Dar si pentru acestea din urma sase milioane e din nou cam piperat. Acum depinde ce si cat de mult itzi doresti.
Si ca sa revin la pretzul bun recomandat de tine, batzul respectiv se expediaza overseas, cu asigurare inclusa, cu 60-80 dolari din magazine serioase. Daca in schimb cautzi mai bine gasesti din nou shipping la cca $30.
topicul va continua strict referitor la scule, daca mai vad un atac personal, il inchid !
mesajele off-topic s-au sters si se vor sterge.
mesajele off-topic s-au sters si se vor sterge.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Stiu ca sunt baitcasting light Onesti, dar da-ti seama, daca omul e incepator si ar incepe direct cu baitcasting, pe langa ca ar iesi si mult mai scump ar si strica din start poate cateva role de fir si cateva partide de pescuit. La spining lansatul si controlul nalucii nu sunt mare filosofie sau oricum, mai usor de invatat. Trebuie sa ajungi in locul si la adancimea dorita si apoi incepe pescuitul. Precizia, adresa, sunt mai importante pentru a putea apoi sa incepi sa tii firul intins, sa tarasti jigul, sa faci un fierastrau mic si sa ramai in contact cu naluca. Va ajunge el si la baitcasting... probabil. Putem sa-l ajutam si mai departe. Textil subtire, leader mono (parca si tu asa folosesti, nu Onesti?) s.a.m.d. Cauta un fund cu pietris sau nisip nu cu dale de beton, crengi si agataturi sa poti invata usor miscarile jigului pe fund...
-
- veteran
salut .
la ultima iesire am pescuit juma de ora cu jig ,cu o daiwa shogun ZD PM 29 . BEAST! arunca f bine de la 5 g in sus ,e supersenzitiva,rezerva de putere impresionanta ,finisaj impecabil.are un sigur dezavantaj ,necesita conditie fizica si talie peste 1,80 si nervi tari .tacul iti explodeaza in mana si poate cauza scurgeri necontrolate de adrenalina .nu e cazul sa eziti la o asfel de achizitie ,e nevoie doar de bani si conditie fizica .la texas e admirabila ,penetreaza orice placa osoasa .
intrebare :a-ti utilizat un astfel de produs ? cum se comporta langa barca in dril cu un salau si cu jig mare 15 -30 g .lansetele ff rapide au dezavantajul de a rata salaul langa barca la pescuitul cu jiguri mari .astept raspuns .mersic .
la ultima iesire am pescuit juma de ora cu jig ,cu o daiwa shogun ZD PM 29 . BEAST! arunca f bine de la 5 g in sus ,e supersenzitiva,rezerva de putere impresionanta ,finisaj impecabil.are un sigur dezavantaj ,necesita conditie fizica si talie peste 1,80 si nervi tari .tacul iti explodeaza in mana si poate cauza scurgeri necontrolate de adrenalina .nu e cazul sa eziti la o asfel de achizitie ,e nevoie doar de bani si conditie fizica .la texas e admirabila ,penetreaza orice placa osoasa .
intrebare :a-ti utilizat un astfel de produs ? cum se comporta langa barca in dril cu un salau si cu jig mare 15 -30 g .lansetele ff rapide au dezavantajul de a rata salaul langa barca la pescuitul cu jiguri mari .astept raspuns .mersic .
walleye
Desi nu am pescuit cu Shogunul, pot sa spun ca am intalnit si eu frecvent rateurile din trasatura... mai ales la trasaturile in apropierea barcii, sub barca.adrian frunza scrie:.lansetele ff rapide au dezavantajul de a rata salaul langa barca la pescuitul cu jiguri mari .astept raspuns .mersic .
Exista si o rezolvare: eu las intentionat burta in fir cand pescuiesc din barca, unde lansez pe structura in apropierea barcii(10-20m), mai ales ca trasaturile le vad in fir, doar daca e f amortit...iarna dau cu firul intins... sa simt tzacuri mici + o lanseta mai moale.
In rest las burta, las pickup-ul ridicat pana atinge jigul fundul sa am o usoara curbura ca atunci cand imi trage sa nu simta salaul ca la capatul batei de afla un tip de 95 de kile.
Dupa asta nu am mai avut rateuri, nu din teapa... scapati pe drum s-a mai intamplat..dar de intepat le-o dau tuturor care indraznesc... pe textil vezi in fir orice tzaculet.
asta cred si fac eu.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
salut tudor .
am nevoie de un sfat ,pe http://www.pecheur.com/recherche.asp?mo ... +&Submit=O
am gasit 2 lansete shogun ZDPM 2,90 m action 20-60 gr si shogun ZDPMM 2,90m action 10-40 gr .
ZDPM e monstruos ai senzatia unei sabii catana ,cand il tii in mana .ai testat cumva un ZDPMM ,are rezerva de putere buna ?
de asemenea ZDPM basculeaza carlige de jig care sunt light sau de calitate slaba .esti obligat sa pescuiesti cu gamakatsu sau owner.
sunt tentat de un shogun dar oscilez intre ZDPM si ZDPMM.ciudat ca amandoua sunt de mort manie ,dar calitatea blankului le recomanda pt jig .ma intreb ce dracu face balista evergreen & comp.
am gasit 2 lansete shogun ZDPM 2,90 m action 20-60 gr si shogun ZDPMM 2,90m action 10-40 gr .
ZDPM e monstruos ai senzatia unei sabii catana ,cand il tii in mana .ai testat cumva un ZDPMM ,are rezerva de putere buna ?
de asemenea ZDPM basculeaza carlige de jig care sunt light sau de calitate slaba .esti obligat sa pescuiesti cu gamakatsu sau owner.
sunt tentat de un shogun dar oscilez intre ZDPM si ZDPMM.ciudat ca amandoua sunt de mort manie ,dar calitatea blankului le recomanda pt jig .ma intreb ce dracu face balista evergreen & comp.
walleye
Nu am testat lansetele de 2,90m pentru ca mi se par cam lungi pentru pescuitul din barca. Dar toate Shogunurile sunt senzitive. Chiar iti trebuie putere de 20-60gr ?adrian frunza scrie:salut tudor .
Faptul ca sunt lansete de mort manié in ce sens deranjeaza ? Care e de fapt diferenta intre mort manié si jigging ? In afara de faptul ca ai un peste mort in locul jelibonului eu nu vad vreo diferenta.Utilizez Shogunul la jig pentru ca mi-e lene sa ma scol devreme sa dau mai intai la baboi. Plasticele sunt tot timpul in cutie gata de atac.