discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
onesti
- veteran

adrian frunza scrie:salut onesti .
cati ani de canada ai ?cred ca 3-4 ;crezi ca s-a schimbat ceva in rom ,nu, a crescut foamea exponential in raport cu scaderea dolarului .
nu functioneaza mecanisme de piata la produse alimentare ,si vrei la scule de pescuit?
Sunt la curent cu ce se-ntampla-n Romania si simt "evolutzia societatzii" chiar daca nu pe pielea mea.
Reactzia mea a fost la ideea ca sa dai $300 pe un batz de $150 e un
bargain pt Romania.
-
ionescu eugen
- utilizator nou

In primul rand as vrea sa va multumesc de raspunsurile documentate pe care mi le/ati dat. Se vede treaba ca voi apela la un magazin online din alta tara. Sincer sa va spun eu am cumparat de la cabelas o matrita pt jiguri cu 30 de dolari, a venit cu avionul si am mai platit inca 30 dar oricum sunt multumit pt ca in tara nu am gasit asa ceva . Ma voi gandi serios la aceasta problema si as mai avea cateva intrebari> cum e cu lungimea lansetelor, e adevarat ca o lanseta lunga e mai senzitivă; dar o lanseta dintr-o bucata ; şi , de asemenea, ce inseamna o lanseta lunga: pana in 3 metri, pana in 2,5. Din barca eu cred ca n-ar trebui prea mare , adica un 2,5 ar ajunge, unii sustin ca una de 3 e mai buna, mai senzitivă. E adevarat ca tehnica evolueaza dar nici au nu vreau sa raman in urma doar pt simplul fapt ca acum cativa ani pescuiam intr-un fel si trebuie sa raman la acest nivel.
Am pescuit mult timp la stationar ÅŸi vreau sa va spun ca in concursuri de foarte multe ori dotarea facea diferenta, de nadele scumpe nici nu mai vorbesc. Unii pescuiau cu sensas sau mossela iar altii cu home made. Mari diferente. Chiar daca unii cu home made aveau o tehnica super, puterea de atractie a nadei ÅŸi mecanica acesteia faceau clar diferenta in concurs.
Si cum e cu firele astea ? Care rezista super in scoici? Eu pescuiesc cu fireline şi pun un leader monofilament de 0.35. Aveti alte retete? E mai bun ca leader un textil ? Un alt tip de fir, poate din cele de crap? Aveti cateva exemple? Va spun asta pt ca sincer problema e foarte delicata. Asta iarna am fost cu prietenul meu la pescuit si el a agatat un crap de vreo 11 kg de coada. Cand am vazut cum trage de el am zis ca ori se rupe lanseta ori firul ori nu stiu ce altceva. Omul, care are ani de pescuit la cauciuc, stia despre ce e vorba si vroia neaparat sa scoata pestele din zona primejdioasă., adica 1-2 metri de la fund tocmai pt ca pestele sa nu atinga vreun copac plin de scoici ca un brad de Craciun cu globuri. Vreau sa spun ca l-a scos si a fost super. Poze şi alte alea. Divinitatea sau hazardul a facut sa agat si eu unul. Va dati seama cam in ce loc aiurea m-a pus domnul vecin de barca. Am tras destul de tare dar nu l-am putut misca efectiv. Am simtit cum s-a atins de un copac si in 2 secunde firul a fost taiat ca si cu o lama. Mare problema. POate sunt folosite in pescuitul la crap niste fire foarte rezistente la abraziune. Ei cum naiba extrag crapii din agataturi pline cu scoici care taie ca niste lame.
Multumesc inca o data si fir intins.
-
Andrei
- veteran

-
Taxele vamale exista peste tot. La noi mai exista si TVA-ul.....astea unde ar trebui sa se reflecte, daca nu in PRET? Atata tot ca unii au adaosuri mai mici si altii mai mari...Pentru o lanseta dintr-o bucata cat face transportul pana in Romania prin UPS, USPS sau FEDEX? Ai verificat vre-odata? Cred ca iese mai mult decat pretul lansetei. Adevarat ca exista si alte metode de trimitere pentru lansetele dintr-o bucata.....dar asta este alta poveste.
-
adiwolf
- veteran

Andrei scrie:...... Adevarat ca exista si alte metode de trimitere pentru lansetele dintr-o bucata.....dar asta este alta poveste.
si aceste metode ultrasecrete nu pot fi dezvaluite decat peste 50ani,asai??
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
Adelin
- Moderator

SF scrie:Adelin scrie:Probabil pt ca esti din Canada, la noi aici in Ronamia lansetele bune trec de 800 lei(peste 350$)..Sti, ca sa sa ne bagam in seama si sa o shoparlim p-aici suntem buni totzi, indiferent ca locuim Quebec, Vancouver, Ontario sau Cacaleti(Dolj).
Nici cu mult peste nu-i bine , ca dam in JDM-uri , si iarasi ii bai , ca unii inca nu le au si ...no , atunci nu se merita si nu se justifica, chit ca avem suficienta memorie ca sa ne amintim cu ce dadeam acum 2-3 ani , nu !?
Majoritatea face un up-grade ,in cea ce priveste sculele ,unii eram foarte smecheri acu ceva vreme cu un echipament cam de doua ori mai ieftin ca si actualu , ii foarte posibil ca in viitor sa dam cu ceva si mai scump decit acuma , privit din ughiu asta si tinut cont de el am putea fi mai putin intepati cind vorbim intre noi ,( exceptie mistourile , dar aici nu-l vad ) avem deja citiva ani de forumit impreuna dar se pare ca nu ne-am adaptat unii la altii , desi cam toti ne-am adoptat la felu de-a fi a forumului .
Fir Intins!!!
Sa sti ca prima mea lanseta a fost un bambus, deci nu am inceput cu JDM, cum probabil ca ai inceput tu, dar niciodata nu am pescuit cu joarse.Am avut intotdeauna scule de calitate, in masura in care acestea au patruns in magazinele unde aveam noi romanii acces.Sa sti ca scula nu te face mai pescar decat esti, asta a fost si mesajul din "discutzia JDM", pe care vad ca nu l-ai intzeles, deci nu cu scula trebuie sa-ti castigi respectul obshtii.
De misto nici nu poate fi vorba aici, de aceea nu ai cum sa-l vezi, pt ca intre mine si EmiGrant exista o simpatie de ceva vreme.

-
Adelin
- Moderator

onesti scrie:Adelin scrie:Pai uite daca tot e asa de ieftin la voi, de ce nu te oferi tu sa trimitzi lanseta la pretzul de Canada + taxe transp., ca sa ajutam baiatul, ca doar tu esti un bun ruman.
Sau de ce nu-i sugerezi tu baiatului ceva mai potrivit la pretz muuult mai mic, dar care sa-l poata cumpara maine.Sti, ca sa sa ne bagam in seama si sa o shoparlim p-aici suntem buni totzi, indiferent ca locuim Quebec, Vancouver, Ontario sau Cacaleti(Dolj).
...sau iar ai avut o zi grea?!

Nu ma ocup cu trimisul de ajutoare si nici nu sunt bun
rumun.
Daca eram, ramaneam acolo, plateam permis si nu stiam daca si de unde pana unde e valabil, plateam taxe "modice" la baltzi private, si din cel mai pur natzionalism imi cumparam betze si mulinete din magazinele romanesti de profil din Budapesta si Szeged.
N-as fi intervenit in topicul asta, Adelin, daca spuneai ca Airrus-ul e doar senzitiv, rapid si cu rezerva de putere mare. Dar cand am vazut ca vrei sa-l ajutzi pe om cu "un pretz bun", m-am gandit sa-i arat lui Eugen Ionescu care e pretzul sugerat de producator. Eugen e liber daca vrea sa plateasca de doua ori mai mult si sa-tzi faca o cinste, daca pt el e un deal bun.
Eugen Ionescu: ia-tzi pt salau cea mai buna scula pe care tzi-o potzi permite, din ce magazin romanesc, american sau online doresti. Quantum Encore cam $60, Daiwa Procyon 2008 - pana-n $50, orice St. Croix e decent, Shimano de la Compre-n sus, foarte bune dar greu de gasit pt ca-s modele specifice pt Canada la cca$60 Fenwick walleye series, northern series, canadian methods si multe multe altele, sunt doar cateva din betzele decente cu care potzi prinde salau.
In rest ce spune Adrian Frunza e cat se poate de adevarat.
Numai bine!
Moshule, nici eu nu as fi recomandat o lanseta buna daca Eugen Ionescu nu ar fi zis:"Lanseta potrivita ar trebui sa aiba calitatile pe care le are deja lanseta mea, adica rezerva de putere mare si rezistenta de asemenea, dar as dori sa fie FOARTE SENZITIVA, daca ma pot exprima asa."
Eu zic ca daca iti dosesti ceva FOARTE SENZITIV sase milioane nu e un capat de tzara, avand in vedere ca iti doresti ceva deosebit.Daca omul voia sa pescuie cu ceva ordinar, ii sugeram o lanseta ieftinutza, dar el are o lanseta de genul asta, asa ca matalutza nu cred ca ai vrut altceva decat sa intzepi friptura sa vezi cat e de rumenita.
Daca ai vrut sa aratzi pretzul batzului sugerat de producator, de ce nu ii explici baiatului si cum poate sa intre in posesia lui la jumatate de pretz?!In cazul in care doar ii zici omului ca uite ce ieftin e la noi si ce scump e la voi, nu faci altceva decat sa ii faci in ciuda.Scuze daca gresesc, dar eu nu pot sa trag alte concluzii din ceea ce ai spus tu pe-aici.

-
SF
- veteran

Adelin scrie:
Sa sti ca prima mea lanseta a fost un bambus, deci nu am inceput cu JDM, cum probabil ca ai inceput tu, dar niciodata nu am pescuit cu joarse.Am avut intotdeauna scule de calitate, in masura in care acestea au patruns in magazinele unde aveam noi romanii acces.Sa sti ca scula nu te face mai pescar decat esti, asta a fost si mesajul din "discutzia JDM", pe care vad ca nu l-ai intzeles, deci nu cu scula trebuie sa-ti castigi respectul obshtii.
De misto nici nu poate fi vorba aici, de aceea nu ai cum sa-l vezi, pt ca intre mine si EmiGrant exista o simpatie de ceva vreme. :wink:
1. Lasa probabilitatile ca nu-ti dau bine , si eu am dat cu bambus , dar chiar conteaza!
2. Nu stiu daca ai observat in discutia aia cu comportamentu pe balta ca io is cam antisocial , altii is in stare sa se rasteasca la tine daca nu le raspunzi la salut , cred ca pricepi cu usurinta ca nu caut respectu altora , o fi obiectivu tau , nu ma baga insa pe mine in ciorba ta si unghiu tau de vedere .
3. Din discutia "JDM" am inteles ca unii s-au pripit si au atentat ei singuri la fatada proprie , citeodata simt nevoia sa zic chiar ce gindesc , nu ma pot abtine .
Fir Intins!!!
-
Adelin
- Moderator

-
ovidiu
- veteran

-
La peshte cu voi! cu noi! cu toata lumea!
(oricum ce mai SeNzItIvA lanseta este a mea! la ultimul pescuit am simtit chiar si o creanga de vreo 3m pe care am scos-o fara grip si fara manusi.

)
Paste Fericit!!!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Chief
- veteran

-
Eugen, si eu zic sa uiti de baitcasting deocamdata. Alea sunt faine pentru jerkuri si naluci grele, si pescuit gen jerk, pull, pitch... ma rog.
Cu riscul de a te pune sa cauti prin america sau canada chiar cred ca numai acolo ai putea gasi exact ce cauti. Teoretic si la noi, dar lansete europene de puterea care vrei tu pierd simtitor din sensibilitate.
Da o geana aici:
http://www.daiwa.com/Rod/freshwater.aspx la Heartland Walleye, codul asta: HLW662MFS sau asta: HLW702MFS
sau aici:
http://www.stcroixrods.com/rods/default ... ction=spin