Ai pescuit cu Cielo, Dragos? Actiunea rapida ar trebui sa inceapa fix din varf...dragos_g scrie:Da, dar daca pui mana pe un Cielo o sa te desumfli total! arful ala e MOALE de tot, ei zic ca xxf ca intra la intepare direct zona de sub varf.
LANSETA SENZITIVA PT SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Salut!
Orice actziune "incepe fix din varf".
Am pescuit eu cu Daiwa Cielo Dropshot. Chiar daca e data ca XXF, cum zicea si Dragos pare foarte moale pe varf. Si vorbesc de acest model specific care are varful cu insertzie de titan!
DAR: Acest batz e proiectat pt pescuitul bass-ului si nu pt salau! Sunt doi pesti total diferitzi: bass-ul cand vede naluca o inspira / suge / absoarbe foarte rapid pe cand salaul o analizeaza mult mai atent.
Chiar daca acest batz "la rece" pare moale, in drill are o curba cel putzin fast data de puterea blankului repartizata foarte bine pe toata lungimea sa prin asezarea specifica a inelelor.
Si aici ma intersectez putzin si cu subiectul "texas" a lui Adrian Frunza:
Stilul asta cu carlige offset tot pt bass a fost proiectat si tot ca o replica la felul cum "absoarbe rapid" acest peste naluca. Forma acestor carlige offset nu este proiectata doar pt a tzine secure un vierme lung fara sa alunece sau sa mascheze varful carligului impotriva vegetatziei: un rol cel putzin la fel de important este "mecanica" acestui carlig in gura bassului data de felul cum acest peste suge naluca.
Nu la fel lucreaza acest carlig offset in fatza unui salau super selectiv, care de multe ori se intampla sa se gandeasca mult timp cu siliconul intre dintzi daca sa-l inghita sau nu.
Si betzele drop-shot (inclusiv Cielo) pt rezonul asta au fost proiectate: prin varful lor mai moale (dar actziune fast) sa lase bassului "o rezerva" atunci cand absoarbe siliconul de pe stand-out-hook sau ce altceva se mai foloseste pt aceasta tehnica. Dar odata prinsa naluca, cand intzepi, acest batz isi aminteste brusc ca e XXF!
Orice actziune "incepe fix din varf".
Am pescuit eu cu Daiwa Cielo Dropshot. Chiar daca e data ca XXF, cum zicea si Dragos pare foarte moale pe varf. Si vorbesc de acest model specific care are varful cu insertzie de titan!
DAR: Acest batz e proiectat pt pescuitul bass-ului si nu pt salau! Sunt doi pesti total diferitzi: bass-ul cand vede naluca o inspira / suge / absoarbe foarte rapid pe cand salaul o analizeaza mult mai atent.
Chiar daca acest batz "la rece" pare moale, in drill are o curba cel putzin fast data de puterea blankului repartizata foarte bine pe toata lungimea sa prin asezarea specifica a inelelor.
Si aici ma intersectez putzin si cu subiectul "texas" a lui Adrian Frunza:
Stilul asta cu carlige offset tot pt bass a fost proiectat si tot ca o replica la felul cum "absoarbe rapid" acest peste naluca. Forma acestor carlige offset nu este proiectata doar pt a tzine secure un vierme lung fara sa alunece sau sa mascheze varful carligului impotriva vegetatziei: un rol cel putzin la fel de important este "mecanica" acestui carlig in gura bassului data de felul cum acest peste suge naluca.
Nu la fel lucreaza acest carlig offset in fatza unui salau super selectiv, care de multe ori se intampla sa se gandeasca mult timp cu siliconul intre dintzi daca sa-l inghita sau nu.
Si betzele drop-shot (inclusiv Cielo) pt rezonul asta au fost proiectate: prin varful lor mai moale (dar actziune fast) sa lase bassului "o rezerva" atunci cand absoarbe siliconul de pe stand-out-hook sau ce altceva se mai foloseste pt aceasta tehnica. Dar odata prinsa naluca, cand intzepi, acest batz isi aminteste brusc ca e XXF!

Intr-adevar Cielo e serie dedicata bassului si difera usor de pescuitul salaului. Lansetele insa sunt de putere mica, normal ca se arcuiesc mai repede dar nu cred ca sunt ceea ce s-ar numi moi. E important ca si firul sa fie pe masura. Un textil simtitor mai gros decat cel recomandat capata o greutate proprie suplimentara si poate strica actiunea lansetei cand e in contact maxim cu jigul. La o lanseta 1/8-3/8 nu cred ca se preteaza fir mai gros de 0.10 care ar fi maximul. Zi-mi un exemplu de lanseta pe care o consideri efectiv, in fapt, xf sau xxf ca sa pot compara.
Producatorul nu recomanda o grosime de fir ci o putere de fir! Un fir de 0.10mm poate tzine 5 kg la fel cum altul poate tzine 1 kg. La spinning nu se ia in considerare greutatea firului ca factor ce influentzeaza decisiv incarcarea batzului. La musca in schimb...Tristian scrie:Un textil simtitor mai gros decat cel recomandat capata o greutate proprie suplimentara si poate strica actiunea lansetei cand e in contact maxim cu jigul. La o lanseta 1/8-3/8 nu cred ca se preteaza fir mai gros de 0.10 care ar fi maximul. Zi-mi un exemplu de lanseta pe care o consideri efectiv, in fapt, xf sau xxf ca sa pot compara.
Unul din multele exemple de betze percepute ca fast sau extra-fast e chiar Kistlerul Helium II LTX. Lista e foarte lunga si la toate companiile de betze decente gasesti nenumarate exemple.
In sistemul anglo-saxon in general, mai nou preluat si de europeni, nu intereseaza dimensiunea firului ci greutatea sub test la care rezista dar eu spun ca vorbind de light sau ultralight, o discutie despre rezistenta firului este inutila (mai ales cand e vorba despre un super braid), dar o discutie despre cum cade un sad sau un grub lestat cu jig de 4 sau 6 grame, sub fir de 0.08 sau 0.14 e cu totul altceva, sau cum se incarca cu apa un braid normal sau un fir termoformat. Si de aici si discutia despre influenta asupra lansetei.
-
- veteran
salut onesti .
am executat ieri un texas exemplar ;cu carlige owner offset ,cu cauciuc no name .a fost incredibil ,apa curgea ca la balamuc ,bullet de 20 gr .am pierdut doar un carlig taiat de dreissena .rezultate incredibile .mai nasol e ca vine andrei in tara si nu i-am dat comanda de carlige offset din timp. nu conteaza ca e pt bass,merge la salau brici .
am executat ieri un texas exemplar ;cu carlige owner offset ,cu cauciuc no name .a fost incredibil ,apa curgea ca la balamuc ,bullet de 20 gr .am pierdut doar un carlig taiat de dreissena .rezultate incredibile .mai nasol e ca vine andrei in tara si nu i-am dat comanda de carlige offset din timp. nu conteaza ca e pt bass,merge la salau brici .
walleye
Ce merge aici pe offset:
-berkley power worm 4" -black/chart. (seria powerbait aia parfumata)
-berkley power worm 7" -pumpk/chart. (seria powerbait aia parfumata)
-riverside mystic 5" fingerlings cu LPT
-lunker city fin's >4" culori pink, silver pepper shiner
-lunker city slug-go
-viermii finesse de la zoom si strike king
si multe multe altele...
Adrian: cum si unde ai pus bullet-ul de 20gr: fix langa carlig, culisabil cu opritor...?
-berkley power worm 4" -black/chart. (seria powerbait aia parfumata)
-berkley power worm 7" -pumpk/chart. (seria powerbait aia parfumata)
-riverside mystic 5" fingerlings cu LPT
-lunker city fin's >4" culori pink, silver pepper shiner
-lunker city slug-go
-viermii finesse de la zoom si strike king
si multe multe altele...
Adrian: cum si unde ai pus bullet-ul de 20gr: fix langa carlig, culisabil cu opritor...?
-
- veteran
salut onesti .
bullet culisant +margica cu gaura mare pt protejarea nodului clinch .
ieri mi-a intrat la texas un somn gros ,m-a facut de 2 ori ,o data rupt leaderul de 35 ,second, taiat textilul in scoica .cred ca pazea icrele .
onesti unde gaseste andrei in montreal carligele astea ???da ,zi repede ca pe 15 vine in tara ?mersic de raspuns .
RIG 'N™ HOOKS
http://www.ownerhooks.com/pages/product ... shooks.htm
bullet culisant +margica cu gaura mare pt protejarea nodului clinch .
ieri mi-a intrat la texas un somn gros ,m-a facut de 2 ori ,o data rupt leaderul de 35 ,second, taiat textilul in scoica .cred ca pazea icrele .
onesti unde gaseste andrei in montreal carligele astea ???da ,zi repede ca pe 15 vine in tara ?mersic de raspuns .
RIG 'N™ HOOKS
http://www.ownerhooks.com/pages/product ... shooks.htm
walleye
-
- utilizator nou
loomis pentru salu
Cei de la loomis trimit si in romania?Cine imi recomanda o lanseta de la ei?multumesc
-
- veteran