Lanseta + mulineta UL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
b00geyman
utilizator nou
utilizator nou

Lanseta + mulineta UL

Mesaj de b00geyman » 27 Ian 2010, 12:54

Ar merge pentru pastrav si clan Catana Spinning BX UL 2.40m/2-10g + Catana 1000 FA? Daca nu ce imi propuneti? Mersi

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 27 Ian 2010, 13:59

Ca regula: lanseta se cumpără în funcţie de nălucă ... şi după aceea în funcţie de peşte şi apa.

Acum cred ca vei folosi năluci reactive adică voblere si rotative. Ţi-ar trebui o lanseta moderata care poate sa arunce intre 0g si 10g.

Lanseta nu este senzaţională dar pentru inceput este OK.

Dar asta e teorie ... o sa vezi ca după un anumit timp vei alege lanseta după cum te înţelegi cu ea şi nu după marca/ preţ/ părerile altora. Asa ca treci la practica
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Ian 2010, 15:18

Eu am un Avid UL si desi e dat fast nu se apropie de ceea cu ce suntem obisnuiti de la lansetele ML sau M care sunt fast. Eu as fi spus ca este moderat-fast dar na, asta spun producatorii. E suficient de moale. Cand pescuiesc cu naluci reactive cum spune Stefan, datorita actiunii nalucii asupra varfului, uneori chiar imi ramane putin loc pentru intepare. Eu ma gandesc ca la inceput te vei descurca de minune cu lanseta de care ne spui. Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

b00geyman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de b00geyman » 27 Ian 2010, 15:30

Multumesc pentru raspunsuri.
Mai pun o intrebare aici sa nu mai deschid alt topic:
Alivio AX Spinning ML 2.40m/5-20g merge la salau? cu mulineta: http://www.xxx.ro/produse/45/3536/Aquios-20.html

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 27 Ian 2010, 17:29

@ b00geyman

Alivio e cel mai naspa bat de la Shimano, l-am avut si e foarte moale
deci exclus pentru pescuit cu jig

uite aici o poza cu un avat de 1,5 kg scos cu alivio
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8418

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 27 Ian 2010, 18:10

alvio si catana in destul de slabute nici beastmaster sau forcemaster nu sunt nush ce , betele shimano pt europa mai ales ceva low buget is destul de slabute . daca vrei ceva pt salau am eu o daiwa heartland care nu o sa te dezamageasca

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 18:40

grecu scrie:alvio si catana in destul de slabute nici beastmaster sau forcemaster nu sunt nush ce , betele shimano pt europa mai ales ceva low buget is destul de slabute . daca vrei ceva pt salau am eu o daiwa heartland care nu o sa te dezamageasca
ba frate eu am un nexave 2,70 15-40gr si nu e slabutz deloc, nu stiu la ce te referi tu cand afirmi ca is slabutze,is lansete care isi merita banii,finisajele sunt perfecte,nu prind peste singure,dar te ajuta cand ai nevoie

uitate la ilie care cu o catana a scos numai monstri si nu a rupt-o sau i s-a parut moale,asa ca nu povesti ca is moii betzele de la shimano

la shimano nu potzi da cu un 15-40gr in curent puternic sub centrale (cu wb peste 10gr) trebe ceva mai tare un 20-50gr ,iar 10-30gr si 5-20gr..........astea le indic ptr un pescuit de finetze cu naluci usoare

totul tzine de naluca care ii la capatul firului asa itzi alegi batz si pe urma mulineta,si cel mai bine e sa si ai contact cu batzu daca nu ai experientza

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 27 Ian 2010, 18:59

ti se pare ca am spus ceva despre nexave ?? am pus mana pe cele enumerate mai sus si asta ii parerea care mi-au lasat-o

edâ„¢
veteran
veteran

Re: Lanseta + mulineta UL

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 19:02

b00geyman scrie:Ar merge pentru pastrav si clan Catana Spinning BX UL 2.40m/2-10g + Catana 1000 FA? Daca nu ce imi propuneti? Mersi
campeni hmmmm faina zona, ariesul langa tine hmm,in zona aia am copilarit si eu

ariesul e un rau cat de cat cu debit si pe care cu un batz 2,40 2-10gr nu ai ce face cu wb de 6gr tzil incoarda de ii vine nevoile
daca itzi place cum arata catana potzi incerca modelul 10-30gr care e mult mai indicat pe aries

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 19:11

grecu scrie:ti se pare ca am spus ceva despre nexave ?? am pus mana pe cele enumerate mai sus si asta ii parerea care mi-au lasat-o
ai zis de beast masters :lol: si asta e cu putzin mai tare decat 15-40 gr de la nexave,ma refer la acelasi gramaj pe ambele betze ,asta e impresia mea

grecu amu cu ul, l si m nu pot da, alea nu is betze is joarde,imi aduc aminte de o boloneza de la silstar de 5-15gr cu care dadeam rateuri prin 2003 la clean dar care nu era departe ca actziune de un l de la shimano asa ca astea sub m nu is de pescuit la clean pe rau poate in lac :lol:

Scrie răspuns