Lanseta + mulineta UL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 27 Ian 2010, 22:10

grecu scrie:pe mures dau cu un shimano clarus 8'6" 1/4-1 oz fast

:oops: :oops: dar pe cine intereseaza de cite ori si cu ce freci tu....?????
Din viata scapa cine poate.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 27 Ian 2010, 22:23

Dr nu ai nimik de intubat ? cica tre sa ai cat mai multe posturi sa fi pescar mare .

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 22:25

grecu scrie:pe mures dau cu un shimano clarus 8'6" 1/4-1 oz fast
si esti multzumit?mai ales ca o fost campion pe 2008 la icast
banuiesc ca dai la salau cu el mai ales ca e m,sau te arunci si la avatzi ca ala din poza ;)
adevaru ca si mie mi-o stat ochii la asta mai ales ca pe cabelas e la pretz rezonabil si imi place manerul ca e putzin mai scurt ca si astea europene,dar se putea lucra mai bine la mandrina ca la crucial dar cred ca de asta e si diferentza asta intre ele,cred ca asta e singuru fast si la lungimea asta la sectiunea shimano nord america

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Ian 2010, 22:29

evin scrie:@Tristian
Actiunea batului (xfast, fast, moderat....) se refera la felul in care se indoaie batul sub actiunea unei greutati. Nu confundati actiunea batului cu rigiditatea lui, actiunea este data de curba pe care o descrie blank-ul sub actiunea unei incarcari si nu de valoarea incarcarii: cu cat batul este mai fast cu atat portiunea care se indoaie prima este mai spre varf.
Exista bete fast, din fibra de sticla, care se indoaie cu 15 grame pana la cotor, dar sunt fast pentru ca la 5 grame incarcare se indoaie in treimea sau sfertul de la varf.
Tot asa, exista bete de carbon, foarte rigide, care nu se indoaie deloc pana la 30 grame, dar cand incep sa se indoaie o fac de la jumate si sunt considerate moderate. Aceste bete sunt pt jerk (ar trebui sa le stii deoarece ai scris despre jerk destul de mult si deasemenea despre betele specializate)
No sa mori tu ca asa-i! Ia zi ce mai confund? Fibra fast cu carbonul modulat moderat? O sa le scriu la daiwa, stcroix si kistler sa mai bage o rubrica acolo: RIGIDITATE.

Revino-ti, mai citeste odata ce-ai scris si hai sa discutam. "Rigiditatea" asta a ta merge mana in mana cu actiunea. Cu cat e mai de la varf cu atat e mai rigid, e normal. Eu le mai confund pentru ca ele se confunda intre ele.

Daca pui pe un batz 50-100g cum pescuiti mai majoritatea, 20 de grame o sa te miri ca nu se indoaie.

Ia mai citeste tu de fibre sa vezi cum vine cu viteza fibrei si ia mai vezi cum e cu betzele moderate de jerk si nu-mi mai pierde timpul cu prostii sa-i mai confuzezi si pe baietii care mai vor sa afle ceva. Le-ai zis pe toate pe dos.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 27 Ian 2010, 22:29

ii super okay mai ales raportul calitate pret . merge la toate specile . avatul tot cu el l-am luat cat despre maner mie mi se pare destul de lung dar ajuta in lanseurile lungi la pescuitul de pe mal

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 27 Ian 2010, 22:36

Mama da ce destept si citit esti tu ,mai Tristian!
Scuze ca m-am bagat chiar in subiectul in care esti tu cel mai pregatit!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Ian 2010, 22:44

Daca nu iesi din puterea recomandata de producator, o sa vezi exact cum reactioneaza fibra cand lansezi (cat de repede se incarca) si cand intepi (cat de repede intra puterea batului in exercitiu carevasazica).

Ce-i aia cu vezi cum se indoaie sub greutate si ce-i aia rigiditate? Ce curba descrie blanku sub ce incercare violet? Ai vreo camera de filmat high-spedd si desparti in 2000 de cadre pe secunda si pui raportoru sa masori curba?

Ia cauta si trimite-mi un batz din fibra de sticla fast da nu imi dai unu dinala de 100-200 grame si ma pui sa dau cu cinci grame si-mi zici ca-i fast.

Baga un link acolo rapid ca ma arde la funduletz!

Betzele alea de carbon care nu se indoaie deloc la 30 grame si dup-aia se indoaie de la mijloc is alea care se rup de fapt de la mijloc.

Da mai lumineaza-ma.

Cred ca numa pe forumu asta am vreo cateva pagini de polemica cu amici de-aici despre subiectul asta pe care tu l-ai inteles chiar... RAU de tot!

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 22:46

aditud scrie:
aditud scrie:
edâ„¢ scrie: http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?id ... rentid=255

Am pescuit vara trecuta pe Arges in curent rapid cu asta de 7'6" Fast. Si e o lanseta UL de entry level. N-am ratat mai nimic, vin clenii (200-700g) teleghidati (mulineta tot Daiwa Spinmatic UL de sub 150g). Asa ca, mai usor cu M pentru clean. Un wobbler de 3.5g nu-l poti arunca prea departe nici cu un ML decent

:roll:
mai usor ptr tine :lol: la mine e invers de la m in sus :lol: sa dea caldura sa vezi cat tzap cu un wb de 3,5 gr cu un mh 15-40g :lol:

m-am uita la daiwa ta,bun ca e fast,lungimea mare am vazut ca nu au numai de 8' si cu astea mici nu dau :lol: dar in schimb lungimea care o ai tu la batz 7'6'' cu faptul ca e fast si gr de 1/32-1/4 cred ca ar echivala cu un batz m la 2,70m,asa ca tot la vb mea ajungi :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Ian 2010, 22:47

evin scrie:Mama da ce destept si citit esti tu ,mai Tristian!
Scuze ca m-am bagat chiar in subiectul in care esti tu cel mai pregatit!
Scuzele se accepta!

Eu stiu foarte bine ce am scris peste tot.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2010, 22:51

grecu scrie:ii super okay mai ales raportul calitate pret . merge la toate specile . avatul tot cu el l-am luat cat despre maner mie mi se pare destul de lung dar ajuta in lanseurile lungi la pescuitul de pe mal
in poza mi-se pare mai mic la cabelas,ca asta cautam mai demult,dar m-am uita mai bine la poza cu avatul si ai dreptate
is curios cum se incarca cu 20 gr in lanseu si in recuperare ??

Scrie răspuns