Lanseta + mulineta UL
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
@Tristian
Actiunea batului (xfast, fast, moderat....) se refera la felul in care se indoaie batul sub actiunea unei greutati. Nu confundati actiunea batului cu rigiditatea lui, actiunea este data de curba pe care o descrie blank-ul sub actiunea unei incarcari si nu de valoarea incarcarii: cu cat batul este mai fast cu atat portiunea care se indoaie prima este mai spre varf.
Exista bete fast, din fibra de sticla, care se indoaie cu 15 grame pana la cotor, dar sunt fast pentru ca la 5 grame incarcare se indoaie in treimea sau sfertul de la varf.
Tot asa, exista bete de carbon, foarte rigide, care nu se indoaie deloc pana la 30 grame, dar cand incep sa se indoaie o fac de la jumate si sunt considerate moderate. Aceste bete sunt pt jerk (ar trebui sa le stii deoarece ai scris despre jerk destul de mult si deasemenea despre betele specializate)
Actiunea batului (xfast, fast, moderat....) se refera la felul in care se indoaie batul sub actiunea unei greutati. Nu confundati actiunea batului cu rigiditatea lui, actiunea este data de curba pe care o descrie blank-ul sub actiunea unei incarcari si nu de valoarea incarcarii: cu cat batul este mai fast cu atat portiunea care se indoaie prima este mai spre varf.
Exista bete fast, din fibra de sticla, care se indoaie cu 15 grame pana la cotor, dar sunt fast pentru ca la 5 grame incarcare se indoaie in treimea sau sfertul de la varf.
Tot asa, exista bete de carbon, foarte rigide, care nu se indoaie deloc pana la 30 grame, dar cand incep sa se indoaie o fac de la jumate si sunt considerate moderate. Aceste bete sunt pt jerk (ar trebui sa le stii deoarece ai scris despre jerk destul de mult si deasemenea despre betele specializate)
nu e vb de astagrecu scrie:si eu pescuiesc cu un shimano deci nu is impotriva shimano

http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?id ... rentid=255edâ„¢ scrie:grecu scrie:... cu ul, l si m nu pot da, alea nu is betze is joarde,imi aduc aminte de o boloneza de la silstar de 5-15gr cu care dadeam rateuri prin 2003 la clean dar care nu era departe ca actziune de un l de la shimano asa ca astea sub m nu is de pescuit la clean pe rau poate in lac
Am pescuit vara trecuta pe Arges in curent rapid cu asta de 7'6" Fast. Si e o lanseta UL de entry level. N-am ratat mai nimic, vin clenii teleghidati (mulineta tot Daiwa Spinmatic UL de sub 150g). Asa ca, mai usor cu M pentru clean. Un wobbler de 3.5g nu-l poti arunca prea departe nici cu un ML decent

aditud scrie:edâ„¢ scrie:http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?id ... rentid=255grecu scrie:... cu ul, l si m nu pot da, alea nu is betze is joarde,imi aduc aminte de o boloneza de la silstar de 5-15gr cu care dadeam rateuri prin 2003 la clean dar care nu era departe ca actziune de un l de la shimano asa ca astea sub m nu is de pescuit la clean pe rau poate in lac
Am pescuit vara trecuta pe Arges in curent rapid cu asta de 7'6" Fast. Si e o lanseta UL de entry level. N-am ratat mai nimic, vin clenii (200-700g) teleghidati (mulineta tot Daiwa Spinmatic UL de sub 150g). Asa ca, mai usor cu M pentru clean. Un wobbler de 3.5g nu-l poti arunca prea departe nici cu un ML decent