Lanseta+mulineta ptr stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lanseta+mulineta ptr stiuca

Mesaj de ULK » 25 Iun 2012, 21:48

Nu uitam stai linistit...poti sa vezi in Album foto, ca nu am uitat..si cu ce inlocuiesc eu o mulineta de 2500-3000 :)..garantat ca recupereaza fluierand un Aglia de ce marime vrei tu..in cel mai crunt curent... Desi e de marime de 1000 :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Iun 2012, 21:50

In fine..fiecare cu ce se simte bine...fire intinse sa fie.
UlKustom Rods

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 25 Iun 2012, 22:38

ULK scrie:Nu uitam stai linistit...poti sa vezi in Album foto, ca nu am uitat..si cu ce inlocuiesc eu o mulineta de 2500-3000 :)..garantat ca recupereaza fluierand un Aglia de ce marime vrei tu..in cel mai crunt curent... Desi e de marime de 1000 :)
Ok, ai valoare. Dar noi vorbim de spinning.

La subiect:

"Faptul că putem captura pești mari cu echipament subdimensionat nu trebuie să ne facă să credem că aceste compomente – mulineta sau lanseta – sunt făcute pentru așa ceva și, bazându-ne pe astfel de experiențe izolate, să facem recomandări greșite, altele decât cele date de producători sau consultanții din domeniu."

Sursa:
http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... -rapitori/

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 25 Iun 2012, 23:01

apropo de ce vorbiti voi pe aici..am in gand sa imi cumpar un curand o mulineta noua de spinning si am ramas la ryobi ecusima,azi am avut placerea sa pun mana pe una la un magazin(era de 2000)si mi s-a parut ok in banii aia. problema e ca nu stiu daca sa iau de 2000 sau 3000..batu e shimano catana 2.7 m 10-30 g si dau in special la avat cu el cu mono de 0.22(asta pt ca vechea mulineta nu se impaca cu textilu ce l-am cumparat de curand-super pe 15 lb)..tocmai de asta vreau sa imi schimb mulineta ca imi sta textilu la naftalina si inca nu stiu ce sa iau-UNII ZIC CA E SUFICIENT 2000 LA AVAT IAR ALTII ZIC SA IAU 3000..SINCER MA GANDESC MAI MULT LA CEA DE 3000 DAR NU SUNT DECIS INCA..VREO SUGESTIE?!MULTUMESC
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Iun 2012, 23:32

Am valoare? Ok...daca tu zici..te cred pe cuvant...eu nu folosesc acest termen in privinta persoanelor.

Tot in sursa ta scrie: Pentru biban si clean se foloseste echipament ultra light, cu mulineta clasa 1000... Tu pomeneai de 2500 la aceste specii.

Oricum..Tu crezi ca e litera de lege ce scrie acolo? Este doar o parere a unei persoane..care poate sau nu sa coincida cu preferintelele unora..

...In fine...eu ies din discutia asta , fara rost...scuze. :respekt:
UlKustom Rods

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 25 Iun 2012, 23:55

@ULK:
Ok, ideea e ca STIUCA (ca nu despre biban si clean era vorba) NU se pescuieste in mod consecvent cu echipament UL. Parerea mea :)

@alex87nfs:
Pentru acel bat (medium) eu as alege marimea 30.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 26 Iun 2012, 10:30

@Sandor:
-Nu cu echipament UL, dar cu echipament L si MLse poate linistit, mai ales la stiucile noastre.
-Nu mai spune ca 2500 este pentru clean si biban - iti faci un deserviciu.
-De la 2500-3000 (la shimano intre astea 2 clase diferentele nu mi se par semnificative) pan'la 4000 pot fi 90-110 grame in plus - crede-ma ca conteaza cand alegi mulineta pentru un batz anume.
-Sursa ta (eu personal n-am mai citit nimic de domnia sa) muta ceata de pe forumuri in propriul articol - sub 1000 nu sunt mulinete de spinning? Ia vedeti specificatiile la Shimano Symetre. Dupa mine 1000 este in gama de echipamente L; pentru UL ar trebui ceva mai usor.
-Nu folosesc Meps Aglia pentru ca nu prea dau cu rotative; in rarele ocazii in care dau totusi, dau cu Berti - imi plac mai mult. Dar la ce marimi te referi? de tras o trag cu stradicul fara probleme - problemele sunt mai mari la batz.
-Apoi nimic despre producatori??? vorbim aici de 1000 de 2000 de 3000 etc - problema este ca mulinetele variaza mult in aceeasi clasa de la producator la altul, si ca dimensiune, si calitate - eu al spining am o fixatie cu Shimano. Chiar, tu ce mulinete ai si ai avut - mie mi se pare relevant si aspectul asta, nu intr-o confruntare snoaba si fitzoasa ci pur si simplu pentru ca Shimano face mulinete mai fiabile decat Okuma, cel putin pe medie si in aproximativ aceiasi clasa de pret.
-Batzul se achizitioneaza/construieste pentru o specie tinta sau pentru un tip de aplicatii si se echilibreaza cu mulineta; sau se achizitioneaza mulineta si i se "asorteaza" batzul, de fabrica sau custom; nu achizitionezi mulineta pentru un peste facand abstractie de joarda.

@alex
- eu nu cunosc Ryobi, din cele spuse pe aici este o mulineta excelenta. Parerea mea este sa iei batul cu tine, pune ambele marimi pe el si vezi cu care te simti mai bine. Vezi cum sunt diametrele tamburilor - daca la 2000 e prea ingust, un fir de 28-30 va sta in spire prea stranse.
- apoi daca inelul de plecare la bat are diametrul de25-30 mm, poti pune mulineta de 3000; daca este sub diametrul asta - mai degraba de 2000 pentru a nu sugruma peste masura spirele de fir care pleaca de pe tambur - iti va reduce din lanseu.
- de greutatea stiucilor nu trebuie sa-ti faci probleme prea mari... din pacate... :lol:
-Daca echipamentul (lanseta+mulineta) este echilibrat, nalucile pe care le zvarle joarda le trage si mulineta - daca-i buna ... :)

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 26 Iun 2012, 11:15

Uite, am mai studiat putin o problema care mi-a scapat pana acuma: Shimano 2500 vs 3000S. Singura diferenta este la capacitatea tamburului - mai mica la clasa 3000 :shock: Cam ciudat in aparenta, insa la acelasi diametru exterior de tambur o capacitate mai mica de fir inseamna loc mai mult pentru frana. Deci diferenta este la frana, nu la sistemul de oscilatie; deci are mai mare legatura cu greutatea lu' peshte (si forta lui) decat cu naluca... Iar in privinta clasei de putere in care se incadreaza, nu e nici o diferenta, mai ales ca si greutatile mulinetelor de acelasi tip sunt sensibil egale intre cele 2 clase... :wink:

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 26 Iun 2012, 12:58

pescuiesc la rapitor (in special stiuca) doar de 3 ani si majoritatea lansetelor pe care le am sunt ML
sunt in cautari pentru o lanseta MH sau H pentru a completa plaja de naluci (ma refer aici la greutate) cu care pot pescui la stiuca dar niciodata nu voi folosi mulinete mai mari de 2500
acum cred ca am una sau doua mulinete de 1500 si vreo trei de 2500 si de fiecare data cand am achizitionat una noua unul dintre cele mai importante criterii a fost greutatea
in primul rand lansetele cu care pescuiesc cel mai des sunt foarte usoare si se echilibreaza mult mai bine cu o mulineta usoara
in al doilea rand angrenajul rezultat este si el foarte usor si ma ajuta sa pescuiesc in partide de 3-4 zile in Delta fara prea mari eforturi

subscriu ca cea mai buna alegere o poti face atunci cand pui mulineta pe bat
daca te simti bine cu ce rezulta cu siguranta vei scoate ce poti mai bine din ambele

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 26 Iun 2012, 13:15

alex87nfs scrie:apropo de ce vorbiti voi pe aici..am in gand sa imi cumpar un curand o mulineta noua de spinning si am ramas la ryobi ecusima,azi am avut placerea sa pun mana pe una la un magazin(era de 2000)si mi s-a parut ok in banii aia. problema e ca nu stiu daca sa iau de 2000 sau 3000..batu e shimano catana 2.7 m 10-30 g si dau in special la avat cu el cu mono de 0.22(asta pt ca vechea mulineta nu se impaca cu textilu ce l-am cumparat de curand-super pe 15 lb)..tocmai de asta vreau sa imi schimb mulineta ca imi sta textilu la naftalina si inca nu stiu ce sa iau-UNII ZIC CA E SUFICIENT 2000 LA AVAT IAR ALTII ZIC SA IAU 3000..SINCER MA GANDESC MAI MULT LA CEA DE 3000 DAR NU SUNT DECIS INCA..VREO SUGESTIE?!MULTUMESC
eu as alege varianta de 3000 datorita tamburului mai mare ... pescuind la avat de multe ori lungimea lanseurilor conteaza si 2m in plus pot face diferenta intre a prinde sau a te uita cum vaneaza.

plus ca nu stiu sigur daca in cazul de fata marimea 2000 si 3000 nu au acelasi corp diferenta fiind data de tambur ... cei de la ryobi (alaturi de alte firme) au obiceiul asta ... de curand mi-am luat una de 6000 pentru ca ulterior sa aud ca se potrivesc pe ea inclusiv tamburii de 4000 ... :roll:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns