Lanseta+mulineta ptr stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lanseta+mulineta ptr stiuca
Asa este anem, dar daca lanseta are inel de plecare mai mic de 25 eu cred ca tamburul de 3000 poate deveni handicap (in functie si de pozitionare desigur) pentru ca elibereaza spire prea largi pentru un inel mic - n-am vazut lanseta, n-am vazut mulineta, eu cunosc doar ce am. Dar parerea mea ca toate aspectele astea sunt functionale si trebuie luate in ansamblu.
@alex - pentru ultima oara cu o recomandare aici, sa nu creada cineva ca am vreun interes...
La aproape aceiasi bani Shimano Nexave (2500 sau 3000, n-are importanta), iti da tambur de rezerva din aluminiu forjat la rece. Corpul este din aluminiu turnat - nu stiu la Ryobi din ce este dar intereseaza-te. Eu am cumparat de curand una pentru un prieten si am fost impresionat. Iar depunerea firului pe tambur ...
Probabil si Ryobi e la fel (cu exceptia tamburului de rezerva) dar iti spun astea sa nu iti ingustezi aria optiunilor - ia toate astea in calcul si sa faci o alegere cu care sa fii fericit!
Un lucru nou, oricat de neinsemnat pentru altii, este extrem de important cand vine vorba de o pasiune!

La aproape aceiasi bani Shimano Nexave (2500 sau 3000, n-are importanta), iti da tambur de rezerva din aluminiu forjat la rece. Corpul este din aluminiu turnat - nu stiu la Ryobi din ce este dar intereseaza-te. Eu am cumparat de curand una pentru un prieten si am fost impresionat. Iar depunerea firului pe tambur ...

ai dreptate doar ca eu nu prea dau atat de mare importanta factorilor pomeniti de tine. eu pe lanseta mea de avat (2.6 sau 2.7m) am avut pe rand mulineta de 1000 - Abu (sau 1500 - nu mai tin minte) dupa care am pescuit pentru putin timp cu una de 4000 - RedArc pentru ca dupa aia sa oscilez o perioada intre un shimano de 2500 si un daiwa de 3000 pentru ca in final sa ramana cea de 3000 iar cea de 2500 a trecut pe o lanseta mai mica de 2m cu care mai incercam un TW atunci cand o luam cu mine.tavistan scrie:Asa este anem, dar daca lanseta are inel de plecare mai mic de 25 eu cred ca tamburul de 3000 poate deveni handicap (in functie si de pozitionare desigur) pentru ca elibereaza spire prea largi pentru un inel mic - n-am vazut lanseta, n-am vazut mulineta, eu cunosc doar ce am. Dar parerea mea ca toate aspectele astea sunt functionale si trebuie luate in ansamblu.
intr-adevar se simte ceva diferenta daca vorbim de inele foarte mici si pozitionarea lor. drept exemplu as putea sa iti pomenesc de o lanseta ce o am in dublura ... singura diferenta e ca una e de spinning iar cealalta de casting (era

voi merge zilele care urmeaza sa ii schimb inelele cu unele mai mari dar cred ca voi lasa aceeasi dispunere (diferita fata de ceea ce e pe aia de spinning) tocmai pentru un plus de putere. ramane de vazut ce o iesi ca pe aici manopera pentru schimbarea unor inele te costa o nimica toata.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tavistan scrie:Da de ce n-ai lasat-o cum a vrut creatorul, de BC?

sal..are un vecin shimano nexave 2500 modelul cu manivela dubla si cica e foarte multumit de ea,ma uitam si eu pe site la nexave modelul nou (fc parca) e undeva la 350 de lei..in banii aia am vazut de ex si un daiwa zx parca-cabellas si e frumoasa si aia..parca nu imi vine totusi sa dau atata pe o mulineta ca doar nu imi face cartofi pai:))o sa ma mai gandesc pana sa imi iau ceva,is nedecis inca..mersi oricum de lamuriritavistan scrie:@alex - pentru ultima oara cu o recomandare aici, sa nu creada cineva ca am vreun interes...![]()
La aproape aceiasi bani Shimano Nexave (2500 sau 3000, n-are importanta), iti da tambur de rezerva din aluminiu forjat la rece. Corpul este din aluminiu turnat - nu stiu la Ryobi din ce este dar intereseaza-te. Eu am cumparat de curand una pentru un prieten si am fost impresionat. Iar depunerea firului pe tambur ...Probabil si Ryobi e la fel (cu exceptia tamburului de rezerva) dar iti spun astea sa nu iti ingustezi aria optiunilor - ia toate astea in calcul si sa faci o alegere cu care sa fii fericit!
Un lucru nou, oricat de neinsemnat pentru altii, este extrem de important cand vine vorba de o pasiune!

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
la fel am fost si cu textilu..am iesit din casa sa iau power pro si cum nu am gasit am luat super pe..deci ramane sa ma mai gandesc si cu mulineta..in principiu nu as da mai mult de 200-250 de lei pe ea..de ex acum vreo 4 ani am dat la fel vreo 250 de lei pe o okuma si sta degeaba ca nu imi place deloc cum merge la spinning deci vreau sa iau ceva bun nu neaparat scump..o sa mai studiez,oricum nu imi iau nimic fara sa pun mana pe ea 

mersi anem
si eu tot pe site-u asta imi scurg ochii..is chiar reduceri interesante,ce zici de mulineta asta?..ar merge pe batu meu nu?(catana 10-30)..as vrea sa dau si cu textilu super pe desi la avat e bun si mono de 0.22,cred ca mai mult voi folosi textilu la stiuca sau salau sau cine stie poate si la avat cu un inaintas fluo 
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -5875.html

exact aia e mulineta catre care am vrut sa-ti dau link-ul dar dintr-un motiv sau altul vad ca am copiat adresa dintr-un alt tab deschis ...alex87nfs scrie:mersi anemsi eu tot pe site-u asta imi scurg ochii..is chiar reduceri interesante,ce zici de mulineta asta?..ar merge pe batu meu nu?(catana 10-30)..as vrea sa dau si cu textilu super pe desi la avat e bun si mono de 0.22,cred ca mai mult voi folosi textilu la stiuca sau salau sau cine stie poate si la avat cu un inaintas fluo
nu vad de ce nu ar fi OK mulineta, nu am avut-o si nici nu am pus mana pe ea dar am citit prin mai multe locuri la un moment dat ca lumea era multumita de ea ...
vezi printre altele daca nu reusesti sa dai cumva de un Exceller modelul vechi produs pentru piata americana ... e o mulineta care isi merita toti banii. eu de regula asta de 3000 o folosesc la avat si mai rar, cand pescuiesc cu o lanseta mai scurta, folosesc un twin power de 2500 dar asta sare din buget …