Lanseta+mulineta ptr stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lanseta+mulineta ptr stiuca
Nexave e la 250 nu 350 lei; Seido la banii aia??? sari pe ea. Sau nu stiu... sunt banii tai, eu nu dau garantie 

scuze am incurcat eu,nu ma refeream la nexave ci la exage ca este in jur de 350 de lei
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 13429.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 13429.html
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Exage am eu, nu mi se pare mare diferenta fata de Nexave - are un rulment in plus; oricum, nexave are rulmenti exact unde ii trebuie. catana in schimb nu are rulment pe galet (nu stiu daca nu se poate pune...) si tamburul de rezerva este din grafit. Altfel e si ea o mulineta foarte buna la un pret mai mult decat decent.
Eu am citit (precizez ca am citit pentru ca nu le-am avut in mana pe amandoua) caracteristicile mulinetelor shimano nasci iar optiunea de a lua 2500 a fost pentru ca marimea de 3000 era doar C care inteleg ca e de la "compact". Rezulta ca mecanismul e identic cu 2500, diferenta fiind diametrul exterior al tamburului si implicit al galetului. Deci... nu pare a fi mare diferenta. Legat de lanseta am vrut asa... sa asezonez mulineta cu un bat dragut (speedmasterul e intr-adevar cam rigid din cate am citit) si mi-a ramas sa ma gandesc la un beast master, force master sau technium 15-40 gr (le-as incerca inainte da nu stiu unde in cluj). Batul l-as putea folosi si la avat. Si cum spuneati... poate ca e mai mult pentru stiucile din spatele gradinii. Poate delta o sa ma astepte pana la anul. Daca nu... am ac de cojocul ei. Nu imi permit sa imi iau cate un bat pentru fiecare specie si nu pescuiesc incat sa disctrug un echipament intr-un an.
Multumesc.
Multumesc.
Daca stiti si detineti asa ceva... V-as ruga sa imi spuneti cum se comporta. Mentionez ca ma intereseaza lungimea 2,40.
Pai cred ca ti-am spus ceva mai la deal!
Eu am un beast master si e excelent de stiuca. Nu e rigid, are actiune progresiva, foarte bun pentru naluci reactive si daca preferi textilul la stiuca.E cam supradimensionat pentru avat daca dai cu naluci mici; daca sari cu ele de 8-10 grame incepe sa se incarce binisor. Iar in drill e o placere. Este si solid asamblat, cu mufa ranforsata si maner full din pluta de calitate rezonabila (nu te astepta la pluta flor grade).

Aaaa! si se pupa bine cu clasa 2500 de la Shimano (cu asta folosesc Exage-ul de care vorbeam inainte) 

pai de-aia ma uitam la cele cu puterea de aruncare mh adica 15-40 de grame ca sa pot arunca lingurile si voblerele de pana la 20-25 de grame. Nu chiar 40 ca vad din toate discutiile ca nu e chiar ce scrie pe ele. Si vroiam sa il imperechez cu mulineta asta. :p. Firul pe care il am nu e textil, e mono dar cu elongatie scazuta.
Oricum multumesc pentru sugestii si sfaturi. Cineva zicea de varianta 10 - 50 da aia o gasesc un pic prea parulet si ... parulet am deja.
Bafta la cumparaturi si kkt pe batz!