Lanseta+mulineta ptr stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

Lanseta+mulineta ptr stiuca

Mesaj de ReMuSL » 24 Sep 2009, 18:52

Buna seara,
Ma numesc Remus Lenghel si sunt din SM. Ca stil de pescuit sunt un impatimit al carpfishingului, dar de vreo 2-3 ani toamna tarziu si primavara devreme imi place spiningul la stiuca , din barca, pe lacurile din zona. Pana acum am folosit o lanseta Maver Spigot de 2,7 m, actiune 15-30 gr(cred)+o mulineta Abu Cardinal, dar de anul trecut mi-am facut o prietena careia ii place sa ma insoteasca la pescuit( nu stiu daca este ghinion sau noroc :D ), asa ca acestea din toamna ii revin ei.
Poate ( adica sigur) s-a mai pus intrebarea pe forum, dar va rog sa-mi dati niste sfaturi pentru ansamblul mulineta+lanseta care mi sar potrivi. Precizez ca imi place sa folosesc oscilante, voblere, dar nimic trecut de 30 gr, eventual cateodata mai incerc niste slidere de la Salmo( stiuca inca nu am prins cu ele :( ). Stiucile capturate sunt undeva intre1-5 kg, mai mare nu am prins din pacate. Nu vreau sa-mi cumpar cele mai performante scule, dat fiind pescuitul ocazional la rapitor, dar totusi ceva de calitate. Bugetul este undeva intre 500-800 de ron pentru ambele.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Remus

ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

?

Mesaj de ReMuSL » 25 Sep 2009, 18:48

Nu imi da nimeni un sfat, nu imi recomandati nimic? :(

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 25 Sep 2009, 18:54

ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

Ms

Mesaj de ReMuSL » 25 Sep 2009, 20:32

Multumesc pentru recomandare, dar citind articolul http://www.wsbteam.com/index.php/2008/0 ... au-grafit/ iti dai seama ca lanseta nu este pentru un incepator ca mine in spining. Va rog sa-mi recomandati o lanseta uzuala, din comert, cu care sa ma pot descurca. Nu vreau ceva super sofisticat, vreau o lanseta si mulineta cu care sa ma pot bucura de pescuitul la stiuca cu oscilanta si voblere. Am observat ca actiunea de 10-30 gr cum are Maverul meu (al prietenei :D )parca era insuficienta, mi se intampla ca la unele atacuri sa nu pot intepa stiuca, nu avea rezerva de putere parca. Nu stiu daca ma exprim corect in termenii de spinning, dar vreau o lanseta cu care sa pot arunca si simti si oscilantele intre 6-20 gr, dar care sa aiba si o rezerva de putere suficienta pentru intepare, sa scada rateurile.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 25 Sep 2009, 20:38

si daca iei ceva prea par dupa aia cand intepi ii sare din gura asa ca trebuie sa ai grija sa nu pici in extrema cealalta.nu am sa iti dau nici o recomandare pt ca nu prea le am cu pescuitul la stiuca.io folosesc un avid de 7(2.13) echipat cu daiwa exeler cu textil powerpro(PP) de 10 si leader mono p-line.dar dau in special cu shaduri si nu am avut ink onoarea sa imi intre pe shad stiuk dar cunosc cazuri.pt stiuk cred ca mai bun e un monofilament mai de calitate iar la bete am vazut ca sunt cateva firme care au scos produse special pt stiuk.sunt baietii probabil plecati la pescuit de aia nu ai primit ink raspuns la intrebarea ta :wink:
PS si ca sa te directionez totusi pe o anumita cale am observat ca mai nou daiwa a scos niste lansete despre care unii useri de pe forum dau numai date pozitive in ceea ce priveste rezerva de putere si raport calitate/pret.si uite si un exemplu mai recent http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9408
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 25 Sep 2009, 23:30

Ce faci prietene,te apuci de spinning? :twisted:(Mai ai SFD-urile?)
De ce nu incerci un Maver Essox de 2,40-2,70m.Puterea inscris pe ele este cea reala,Essox-ul e cam par pe langa altele cu aceeasi putere,adica e asa cum iti doresti tu->rezerva mare de putere.Mulinete...
:roll: ...hmm,incearca un Shimano Exage 2500FB(cea cu manivela dubla).
Firul pe care il folosesc eu este ceva Trabucco,S-Force sau T-Force,model 2009,negru-verzui.Vreau sa-ti spun ca la un nod corect executat pot sa tragi linistit si de butuci sau crengi de pe fundul apei.Pe mine m-a impresionat acest fir.
Daca totusi vrei sa investesti un pic mai mult,hai sa-ti spun ce folosesc eu la stiuca:
Lanseta=Daiwa Infinity Q 2,70m 8-35gr
Mulineta=Daiwa GS8 2500

Sper ca te-am putut ajuta.

PS:Un fir foarte bun e si Sufix Primo XP(dar sa nu te puna dracu sa cumperi acest fir sub diametrul de 0,18,ca cel de 16 e praf).Sufix-ul e mai elastic decat Trabucco.

Fir intins!
:)

ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

Sal

Mesaj de ReMuSL » 26 Sep 2009, 07:35

Salutare Neamtule. :D
Vad ca ne intersectam si pe la rapitori.
Mai am am SFD-urile, ma impac bine cu ele.
Ms pentru sfaturi, am sa ma uit la lansetele recomandate de tine. :wink:
Apropo, am o mulineta Exage 4000, am primit-o cadou impreuna cu un bat de match, dar nu am pescuit cu ea niciodata. E prea mare pentru ceea ce vreau eu?

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 26 Sep 2009, 12:08

Varianta de 4000 e mare pentru ce vrei tu.Am vazut-o si nu cred ca merge la spinning.In schimb e extraordinara daca pescuiesti stationar la stiuca,adica la grund sau pluta cu pestisor viu in carlig si in combinatie cu o lanseta puternica(40-80gr)de 3,30 sau 3,60m.Aici ma refer in special la lansetele telescopice din carbon Daiwa Apollo.Sa vezi ce combinatie superba iti va iesi. :wink:

eutherpia
junior
junior

:0

Mesaj de eutherpia » 26 Sep 2009, 14:11

:arrow: LANSETA: SHIMANO SPEED MASTER - 2.70m -> MH
:arrow: MULINETA: SHIMANO Exage 2500
:arrow: FIR monofilament: 0,22 - 0,25mm

Fir intins amigo !!!

ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

ceata

Mesaj de ReMuSL » 28 Sep 2009, 21:53

La mulinete m-am lamurit, imi iau un Shimano Exage 2500.La lanseta insa am mari probleme. :?
Stau de cateva zile si caut pe net, totodata la magazinul de pescuit unde imi beau cafeau dimineata cum vad un pescar de rapitor il si intreb de lanseta potrivita pentru pescuitul stiucii, si am auzit o gramada de pareri.
La lanseta insa am mari probleme.Ba ca lanseta trebuie sa aiba o actiune mai moale pentru oscilante, ba ca sa fie mai rapida,ba ca actiunea trebuie sa fie in functie de gramajul nalucilor folosite, ba ca stiuca are gura osoasa si trebuie sa fie mai "teapana" cu o actiune intre 20-50 gr sa o poti intepa, 10-30 este prea putin. Cel putin la fir au fost toti de acord ca e bine cu mono :)
Sunt tare confuz.Vreau sa ma lamuriti va rog cum ar trebui sa fie, dupa parerea voastra o lanseta pentru stiuca pentru urmatoarele conditii:
-pescuit din barca, in special cu oscilante intre 10-25 de grame si voblere, pe lacuri, cu adancimi mici?
Am pe lista cateva lansete, va rog sa-mi spuneti voi pe care ati folosi-o. Repet, exclusiv stiuca, din barca, oscilante si voblere.
-Shimano Beast Master 2.4 MH sau M
-Shimano Speed Master 2.4 MH sau M
-Maver Esox 2.40m
-Sert HEXANE 2,40 15-40 Gr
- Daiwa Salmon Heavy Spinning 2.4m 21-35gr
Inteleg ca pescuind iti dai seama de ce este mai potrivit pentru tine, dar nu vreau sa cumpar ceva care sa nu-mi placasi sa tot schimb. Vreau un ansamblu lanseta mulineta care sa fie ok si sa pot pescui in putinele partide de stiucarit pe care le fac intr-un an.
P.S. Daca aveti nalumuriri la pescuitul crapului intrebatima si poate va lamuresc :D

Scrie răspuns