Lanseta+mulineta ptr stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lanseta+mulineta ptr stiuca
Cam tarziu dat vreau sa te intreb cum e beast masterul? Vreau si eu sa imi iau un bat pt stiuca si tot asa nu stiu spre ce sa merg. Mai rigid, mai moale? Din cate vad best masterul e moderat fast, forcemaster e moderat, speedmasterul e fast, catana fast... Vreau tot asa pentru linguri si voblere mai greute. Vreau sa o combin cu un nasci de 2500.
Salutare
Salutare
Glad_I scrie:Cam tarziu dat vreau sa te intreb cum e beast masterul? Vreau si eu sa imi iau un bat pt stiuca si tot asa nu stiu spre ce sa merg. Mai rigid, mai moale? Din cate vad best masterul e moderat fast, forcemaster e moderat, speedmasterul e fast, catana fast... Vreau tot asa pentru linguri si voblere mai greute. Vreau sa o combin cu un nasci de 2500.
Salutare
Marimea 2500 e mica pentru stiuca, mai ales pentru reactive mai grele. Minim 30, dar mai bine 40. Daca dai un sezon cu marimea 25 cu linguri si reactive mari, mulineta pur si simplu comite suicid, ca prim-pescarul tarii. 25-ul merge pentru salau, clean, biban, dar crede-ma, stiuca joaca intr-o alta liga.
Iar batzul ar trebui sa fie ceva mai moale, cu actiune chiar parabolica (vezi de ex. Maver Spinner Esox). Destul de multi spinneri dau la stiuca cu lansete din fibra de sticla tocmai pentru ca e mai moale decat carbonul.
Sandor, tu ai trecut de la crap la spin? Recent? 

2500 pentru biban si clean??? atunci 1000 e pentru obleti mai nervosi?
Am de ani de zile un Shimano Stradic 1000 FB, e drept ca in ultimii ani am dat aproape exclusiv la fly dar pot sa-ti spun ca Shimano ala a scos stiuci de 5 chile, a scos crap de 8 kile (accidental
), a tras barca cand am agatat de fund cu textil PowerPro... de ce am dat cu ea? pentru ca a echipat un Ugly Stick Lite de 1,8 m - mulineta mai mare n-ar fi mers, neam!!!
Parerea mea ca pe o lanseta M sau chiar MH n-ai de ce sa pui mulineta de 3000; eu mai am un Shimano Beastmaster (apropo, Glad_I, excelenta pentru stiuca, e mai progresiv decat Speedmaster-ul si merge mai bine la naluci reactive; Catana mi se pare cam tzapan) lungime 2,4 m CW 10-40 grame. Se echilibreaza si merge perfect cu un Shimano Nexave 2500.
Acuma depinde si la ce stiuci dai, pentru ca daca mergi la stiucile alea de legenda de prin Bascov-Budeasa (or mai fi?) e una, daca dai la stiucile de pe langa casa e alta... Dar e doar parerea mea

Am de ani de zile un Shimano Stradic 1000 FB, e drept ca in ultimii ani am dat aproape exclusiv la fly dar pot sa-ti spun ca Shimano ala a scos stiuci de 5 chile, a scos crap de 8 kile (accidental

Parerea mea ca pe o lanseta M sau chiar MH n-ai de ce sa pui mulineta de 3000; eu mai am un Shimano Beastmaster (apropo, Glad_I, excelenta pentru stiuca, e mai progresiv decat Speedmaster-ul si merge mai bine la naluci reactive; Catana mi se pare cam tzapan) lungime 2,4 m CW 10-40 grame. Se echilibreaza si merge perfect cu un Shimano Nexave 2500.
Acuma depinde si la ce stiuci dai, pentru ca daca mergi la stiucile alea de legenda de prin Bascov-Budeasa (or mai fi?) e una, daca dai la stiucile de pe langa casa e alta... Dar e doar parerea mea

@ULK
Te rog, nu ma jigni cu acel cuvant din patru litere
Daca te referi la mulineta, atunci eu zic: da, marimea 40. Tambur mai mare, frana mai mare si mai eficienta, diametru mai mare, deci mai putine spirale in fir. Mecanism mai mare si mai puternic. Si sa stii ca ai nevoie de angrenaje puternice la metale de peste 12-15 grame. Marimea 25 e subdimensionata pentru stiuci mai rasarite, na.
Da, la marimea 40 si greutatea e putin mai mare, dar spinningul e un sport care presupune miscare si rezistenta, nu dormit in fotolii cu berea calda in mana, cum fac burtosii de crapari.

Te rog, nu ma jigni cu acel cuvant din patru litere

Daca te referi la mulineta, atunci eu zic: da, marimea 40. Tambur mai mare, frana mai mare si mai eficienta, diametru mai mare, deci mai putine spirale in fir. Mecanism mai mare si mai puternic. Si sa stii ca ai nevoie de angrenaje puternice la metale de peste 12-15 grame. Marimea 25 e subdimensionata pentru stiuci mai rasarite, na.

Da, la marimea 40 si greutatea e putin mai mare, dar spinningul e un sport care presupune miscare si rezistenta, nu dormit in fotolii cu berea calda in mana, cum fac burtosii de crapari.

Pai daca dupa marimea mulinetei e clasificat cat de sportiv e , cum zici ... craparii sunt atleti cu ale lor mulinete de marimi de 6000- 10000
si nici tu nu esti departe
cu 4000 , dar na pescuitul e o indeletnicire foarte flexibila ..incapem toti si daca o percepem putin diferit 
Eu as zice un 3000 este arhisuficient, dar incape si un 5000 cine vrea neaparat

Eu as zice un 3000 este arhisuficient, dar incape si un 5000 cine vrea neaparat

Dar totusi 2500 la clean si biban? 

ULK scrie:Dar totusi 2500 la clean si biban?

Da, merge si la clean si bibanULK scrie:Dar totusi 2500 la clean si biban?