discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bogdank
- veteran

-
Jean Scurtu scrie:eu cu bass assassin curly shad(care de fapt e grub nu shad)de 2 inch chartreuse silver glitter am prins mult mai multi pesti ca ei Jean Scurtu
Dar in situatia aceea, ati incercat si la shad?

Mai conteaza si mina.
In principiu insa, sunt de aceeasi parere, ca grubul e "mai prinzator"
-
Jean Scurtu
MihaiV scrie:Jean Scurtu scrie:Ce va pot spune e ca eu nu folosesc de loc shad-uri ci numai grub-uri in pescuitul de aici.
Cand voi observa ca pescarii din jurul meu prind mai multi pesti la shad ca mine,voi pescuii si eu cu shad,dar pana acum nu a fost cazul. Jean Scurtu
Pai daca prindeti mai mult decat toti!
Ce, i-ati vazut pe cei din jur sa prinda mai mult la grub decat dumneavoastra?

Mihai,
Crede-ma nu e lipsa de modestie e cum am spus ,dar nu intelege "mai multi ca toti la un loc"(desi au fost si asemenea cazuri),iar exprimarea mea"mai multi pesti la shad ca mine" e gresita deoarece dupa cum am spus eu nu pescuiesc la shad ma refeream la pescuitul meu cu grub-uri fata de pescarii din vecinatatea mea ce pescuiau cu shad.
Jean Scurtu
-
Jean Scurtu
bogdank scrie:Jean Scurtu scrie:eu cu bass assassin curly shad(care de fapt e grub nu shad)de 2 inch chartreuse silver glitter am prins mult mai multi pesti ca ei Jean Scurtu
Dar in situatia aceea, ati incercat si la shad?

Mai conteaza si mina.
In principiu insa, sunt de aceeasi parere, ca grubul e "mai prinzator"
Bogdank,
Nu am incercat de loc la shad deoarece am vazut ca cei ce pescuiau cu shad nu prindeau.Ai dreptate si mana conteaza f.mult si inca multe altele pe care le-am explicat unor pescari americani ce ma intrebau cum de eu prind si ei nu.
Ar mai fii ceva si anume ca eu nu am atata incredere in shad ,desi s-ar putea ca in unele situatii sa fie mai bun ca grub-ul.
Cand nu voi mai prinde cu grub voi incerca shad-ul,la fel cum esti tu convins si eu sunt ca grub-urile sunt mai prinzatoare ca shad-urile,dar poate ca nu acesta e adevarul ,e doar convingerea mea.
Jean Scurtu
-
todi
- veteran

-
andrei-ovidiu scrie:m-am schimbat pe shad si da-i si curata locul de strapi...locatia era barajul de la Zavideni...asta off-topic pt. todi!
stiu foarte bine barajul de la zavideni, nu e nici pe sfert la fel de bun ca ionesti. e cam si cum ai compara acum frunzaru cu draganesti. la lacuri ma refer, ca in aval n'am pescuit.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
apropos stii ceva? se ia bibi sau strapi pe la Ionesti sau pe vreun alt baraj pana in Draganesti?
-
Adelin
- Moderator

Am fost in mai in delta cateva zile la salau si mergea asa de bine ca am, luat sute de buc.Cred ca si cel mai nestiutor pescar putea face festival.

Toti i-am luat la shad, cu toate ca m-am incapatanat la un moment dat sa iau unul la grub

...dupa ce am pierdut ore bune, in timp ce prietenul meu ii trosnea fara oprire, am renuntat mormaind ceva ce nici eu nu am inteles

...deci, au toane micutii!!

-
MeHigh
- utilizator constant

-
Astazi am testat la biban faza. Dupa 2 ore de dat la grub (un biba frumushel shi unul pricajit) am pus un shad. Dupa un biba imbracat am prins tata bibanilor... 42 de cm. Bibanul vietzii mele in modul cel mai clar. Am crezut ca leshin de atata entuziasm. Sunt senzatziile la rechini ceva de inebuneshti, dar parca tot cu barca pe lacuri cristaline ma cheama sufletul. Bine intzeles ca mi-o fatat bateria la camera, asha ca i-am facut poze acasa shi au ieshit de toata cacaua.
P.S. Inebunesc cu aparatele astea dijitale! Idem, acum 2 saptamani cand am prins pastravul vietzii shi ... bine intzeles ca nu ma crede nimeni fara dovada! Macar pe biba asta o trebuit sa-l tzin( pt ca era un lac de pastrav unde e tampenie sa eliberezi bibanul) shi am reushit sa-i fac ceva poze acasa.
Fir intins!
-
Gerula
- veteran

Cumpara o baterie de rezerva si n-o sa mai ai surprize de-astea. Oricum ala de 42 de cm e adevarat, felicitari. Recordul meu e o bucata care trecea cu cateva grame peste kil si mi se parea monstrul apelor, al tau cred ca avea in jur de 1,4kg nu?
Pe tatal bibanilor il poti insa vedea aici:
http://www.rapitori.ro/galerie.php?id=2&pagina=3 , cauta pozele postate de bobocel. Din cate am inteles de la om i-a luat pe un lac din Germania. Eu in Romania n-am prins, n-am vazut si nici macar n-am auzit in ultimii 5-6 ani sa se fi prins vreun biban care sa se apropie macar de astia.
Cu lacrimi Bastus!
-
razvan m.
- veteran

-
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Gerula
- veteran

Nu-s mici deloc

, dar sunt pozati foarte artistic, sa para mai mari. De exemplu la ala de care zici tu, daca te uiti la palmele omului care-l tine si la vobler (singurele obiecte aflate in acelasi plan cu pestele), iti dai seama ca nu-i cat uin crap marisor, desi la prima vedere asa pare

. Oricum are 40-45cm zic eu.
Cu lacrimi Bastus!