discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
marfa e atunci cand schimbi cam tot ce ai, inclusiv pe ce ai prins cel mai bine...si nu ai pic de atac...
pe grub am prins bibani in special...in conditiile in care colcaia apa de strapi in locul respectiv...m-am schimbat pe shad si da-i si curata locul de strapi...locatia era
barajul de la Zavideni...asta off-topic pt. todi!
-
Nick
- veteran

De obicei daca merg la salau incep mereu cu shaduri(ce culori,asta e alta discutie),daca vad ca nu merge treaba trec pe gruburi ptr ca din ce am observat eu merg mai bine cand salaii sunt mofturosi,in plus mai intra cate un biban si imi mentine interesul

.
-
Stefan Tudose
- Moderator

grubul mi se pare mai potrivit pentru prezentarile mai discrete, pe recuperare lenta, tarat pe fund .
-
razvan m.
- veteran

-
Sa inteleg deci ca, de exemplu, un grub de 10 cm vi se pare mai discret decat in shad de 10 cm ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Sorin
- Moderator

ca vibratie in apa eu zic ca da .........
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Adi_
- veteran

cred ca ideea e ca un grub incepe sa miste coditza mai usor decat un shad, deci se pot face recuperari mult mai lente decat la shad si totusi naluca sa execute miscarea dorita...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
StefanDinu
- veteran

-
No ... sa ma bag si cu o intrebare.
Am grub-uri cu coada gen "virgula" si coada gen ... nu stiu ce gen dar in engleza ii zice "padlle". Bine inteles ca am si shaduri cu ambele genuri de coada + coada (na ca nici la asta nu stiu cum sa-i zic) "split" atat pe plan vertical cat si orizontal

... care ar fi ordinea de intrare in scena?
Cred ca ar trebui sa mutati putintel discutia undeva la modul "ce coada sa aibe naluca?" ... nu credeti?
-
Sorin
- Moderator

io zic ca cam asa:
cu cat e plasticul mai rigid , cu atat vibratia e mai puternica in apa ....adica creeaza unde mai bine simtite de linia laterala a pestelui .
o coada de grub ''falfaie'' frumos da nu cred ca produce prea mare ''deranj '' in apa .
si clar ca depinde de tipul cozii
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
parerea mea este ca
grub-ul disloca mai multa apa decat
shad-ul...iar plasticul rigid...aici iar te contrazic Sorine

...ce falfaie mai mult in apa produce vibratii mai puternice decat ceva ce falfaie mai putin(precum plasticul rigid)...bine acuma depinde si de starea pestelui...iar pt. mine shad-urile cu
paleta mare gen MT raman no. 1!
Ca un exemplu clar...Mann's-urile falfaie mai mult decat MT-urile...astea nu inseamna ca sunt mai bune si prind mai mult peste...din contra, din ce am prins eu salau la plastice, MT-urile sunt cele mai bune!