Grip vs Minciog

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Feb 2010, 19:41

Daca tot s-a turat lumea pe aici ,hai sa va spun ca eu cei mai mari rapitori i-am scos cu mana! E drept ca la un "somotel" de cca 45 kg (nu sariti ca nu eu l-am prins! :lol: ) am folosit manusa.
Si nici macar nu am grip! E drept ca nici nu am de gand sa-mi iau... :oops: Acuma puteti sa sariti la mine cat vreti! Ca si in grip daca "atarni" o dihanie de cateva kg ai ocazia sa rupi ceva in ea...
E drept ca din barca ,daca nu ajung cu mana ,folosesc minciogul.Din care am vreo trei modele :lol:
Dar , recunosc ca probabil e (foarte) util gripul si mai da si bine in poze! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

old_radu
veteran
veteran

Re: Grip vs Minciog

Mesaj de old_radu » 06 Feb 2010, 20:06

@ zamfi
...initiatorul topicului zice:
shimano scrie: ... Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 06 Feb 2010, 20:16

zamfi scrie:Daca tot s-a turat lumea pe aici ,hai sa va spun ca eu cei mai mari rapitori i-am scos cu mana! E drept ca la un "somotel" de cca 45 kg (nu sariti ca nu eu l-am prins! :lol: ) am folosit manusa.
Si nici macar nu am grip! E drept ca nici nu am de gand sa-mi iau... :oops: Acuma puteti sa sariti la mine cat vreti! Ca si in grip daca "atarni" o dihanie de cateva kg ai ocazia sa rupi ceva in ea...
E drept ca din barca ,daca nu ajung cu mana ,folosesc minciogul.Din care am vreo trei modele :lol:
Dar , recunosc ca probabil e (foarte) util gripul si mai da si bine in poze! :lol:
Si eu toti somni i-am scos cu mana in gura,fie barca fie mal.
Am un grip pe care l-am folosit doar 1 data si atunci mai mult de curios...folosesc minciocul in anumite conditii.Nu am rabdare cu gripul :D .
Iar la poze ...se poate si fara grip desi e util...esti mai curat si mai protejat.
Dar e bine sa miroase si mana a peste... :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Feb 2010, 21:20

evin scrie:Tristian, vad ca inca te mananca cu actiunea. Ma bucur ca ai strans material cat pt o carte, acum citeste-l si incearca sa-l intelegi. Am incheiat discutia cu tine pe topicul ala deoarece te faci ca nu pricepi (sau chiar nu pricepi), desi nu numai eu ti-am spus ca gresesti.
Revenind la topic, vad ca esti din acelasi oras cu initiatorul topicului, Shimano, care spune ca pescuieste pe Mures si pe Tarnava, de pe mal sau din apa. Cati salai si cate stiuci ai prins tu pe Tarnava (sau pe Mures) si i-ai scos cu gripul?
Mie mi s-o parut ca s-o cam facut liniste dupa ultima mea postare si n-o mai comentat nimeni la ce-am pus eu pe-acolo, poate pentru ca nu erau spusele mele desi spuneam fix acelasi lucru... ma rog. Tu pastreaza la loc sigur desenu. :wink:

Pe Tarnava am pescuit de 2-3 ori iar pe Mures de mai multe ori. Am prins destule stiuci, salai mai putin ca n-am prea dat dupa ei si nici nu se prea inghesuie salaii pe Mures de la Tg.Mures in sus, nici eu nu ma prea inghesui sa pescuiesc prin gunoaie, oricum nu pescuiesc des pe apele curgatoare de pe la noi.

Spuneam ca majoritatea, asta insemnand cam 95%, i-am scos cu mana, la stiucile mari am folosit minciogul dar numai cand eram cu barca, altfel nu car nici eu minciog dupa mine. Cu mana nu inseamna de struna, inseamna cu palma de opercul si degetele inauntru, aproape de branhii. Si eu am scos si somn de vreo 1 metru la care i-am bagat mana in gura, e drept ca m-am "julit" un pic dar incomparabil cu ranile de stiuca.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Feb 2010, 21:43

storm xxx scrie: Si eu toti somni i-am scos cu mana in gura,fie barca fie mal
Clar depinde de specii... nu avea rost sa-ti complici viata la somn cu altceva decat mana (sau gafa- pe care unii o considera nesportiva)

Daca pestii urmeaza sa fie eliberati... atunci nu ar mai trebui metode de prins pestii f eficiente... as recomanda chiar carlige barbless, eliberrezi mai repede si fara stres...

La salau gripul mi se pare aur... mi-am belit prea mult mainile in ei..cu minciogul nu-mi place, inainte de grip salaii mai imbracati ii scoteam cu o gafa mica, intepati finut sub bot si gata...

tre sa-mi iau un minciog mai de doamne-ajuta pt crap..ca la Dunare crapii nu-i scoti cu una cu doua ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Feb 2010, 21:54

Te belesti bine si la salau dar nu prea curge sange, sau ma rog, nu mult. Avantajul e ca avand corpul asa de rigid nu se zbat excesiv, nici pe departe ca stiuca si poti sa ii prinzi usor de operculi. Inafara de asta capturile pe jig, cel mai des intalnite la salau, sunt mult mai sigure pt ca nu ai pe-afara triple sau carlige in plus. O stiuca energica, de dimensiune mare, cu o tripla 5/0 VMC atarnand pe-afara, pe care incerci sa o scoti cu mana cand ea scutura nervos din cap se apropie de sport extrem. Tipul ala de accidente pot fi pe cat de neplacute pe atat de periculoase.La salau te mai intepi in spinare sau iti mai pisti varful degetelor in branhii dar asta nu ma prea deranjeaza.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Zamfi
veteran
veteran

Re: Grip vs Minciog

Mesaj de Zamfi » 06 Feb 2010, 22:26

old_radu scrie:@ zamfi
...initiatorul topicului zice:
shimano scrie: ... Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....
Hai mai Radu si tu acuma! Doar nu iti imaginezi ca am avut rabdare sa iau topicul de la inceputuri... :shock: :lol:

@tristian
Eu prind stiucile cu mana de ...ceafa! :lol: Strang bine si asta e! Nu imi permit sa introduc deste prin operculi ca ...e nasol.La salau am anumite ezitari ,legate de spinii de pe spate .Calculez bine miscarea :wink:
Doamne ce simplu e la avat!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 06 Feb 2010, 22:31

Fratilor...e un localnic din Murghiol..parca Vanea..sau nu stiu cum...Bai baiete cand punea ala mana-n ceafa stiuci nici cel mai al dreaq grip nu prinde asa de bine
Practic nu strangea...dar avea (are) omu' o palma mare de zici ca a jucat hanbal de la 2 ani :lol:
Asta prin 2006 cand era delta plina de stiuci.Alea de 2-3 kg erau flushtuc pentru el.
Cu alea mici avea probleme :lol: :lol: :lol: ,nu avea priza buna pe ele
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Feb 2010, 22:43

Si de ceafa le-am mai prins da sunt dinalea ca nu le cuprinzi ceafa... de opercul e priza buna dar pana acolo trebe sa ai grija. Am fugit de la Sacalaia la Gherla la urgenta la bandajat ca tasnea sange din deget la 30 de cm, ca-n predator... Am gresit ca era intepata tare si desi o tineam bine nu aveam patent dinala bun ci o pensa obosita si tot ma chinuiam cu aia pana n-o mai suportat saraca si cand s-o zbatut mi-o alunecat mana cu care o tineam vreo 2 cm fix intr-un canin dinala mare... distractie. Acum mi-am luat de la Rapala clestele ala de 22 cm, cred ca-i bun si la tinichigerie... scoate orice carlig dintr-o miscare... cred ca si dinti scoate usor :lol:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 06 Feb 2010, 22:55

SF scrie: Shimano , daca ii intrebi pe crapisti cel mai bun ii un mincioc , si ala zic si io :)
Pai crapistii stau pe fundurile lor mari, de dimineatza pana seara, cu burti imense, stand in "fotolii", asteptand sa vina pestele la ei (cam asa vad eu imaginea stationarilor in general :wink: ), si normal ca ei voteaza cu minciogul, insa eu n-am ce face si ma plimb toata ziua, din "floare-n floare", si un minciog mi-ar strica visul....
Acuma, eu am un grip de la Jaxon, cu cantar (care nu face doi bani), si am reusit sa scot lejer avati, stiuci si cleni, dar un prieten a patit-o cu gripul meu si a scapat un clean de vreo 2 kile, imens. Baiatul nu mai are somn de atunci, si ma-njura cu tot cu gripul meu...ce pot sa-i fac? Gripul poate fi folosit si la clean, sau nu se recomanda? Repet, eu n-am pierdut nici un clean, dar de obicei ii scot cu mana, ca nu prea am timp de gripuri in toiul actiunii.
Deci? A fi sau a nu fi grip+clean=LOVE? :roll:

Scrie răspuns