discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
shimano
- veteran

-
Nu, prind doar pesti mici, dar cei pe care-i scap sunt imensi (cleni capitali de 5-6 kile, stiuci la 12-14, s.a.m.d.)
De aia caut o solutie sa mai si scot ceva peste frumos...

-
zvic
- veteran

Daca vorbim de sanse minime de ratare, eu tot cu minciogu' votez. Nici eu nu il car cu mine, ba chiar cred ca trebuie sa-l caut bine prin casa ca sa il gasesc.
Am un grip de la berkley, ala scurt, am avut cateva rateuri cu avati cand incercam sa ii prind in grip, e adevarat ca foloseam si un bat mai rigid si erau intepati cam de varful buzelor si cand apropiam gripul de buza se zbateau mai tare si scapau.
-
evin
- utilizator constant

@Shimano
Intotdeauna pestii scapati sunt mult mai mari decat cei prinsi, indiferent daca-i scoti cu mana, gripu' sau minciogu'.
@Old_radu
Lumineaza-ne si pe noi in tehnicile secrete de manuire a gripului!
-
ovidiu
- veteran

-
evin scrie:@Shimano
Intotdeauna pestii scapati sunt mult mai mari decat cei prinsi, indiferent daca-i scoti cu mana, gripu' sau minciogu'.
@Old_radu
Lumineaza-ne si pe noi in tehnicile secrete de manuire a gripului!
desi nu stiu cum foloseste Old_radu gripul uite aici o mostra de cum il folosesc eu.
In secunda in care l-am atins, deja l-au apucat dracii pe mister silurus glanis
enjoy the movie:
http://www.youtube.com/user/xovidiu#p/u/3/V7k6DqRemUI
despre rotatiile alea cu triplu tulup si jigul sarit din bot in secunda 2 nu mai vorbesc

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Chief
- veteran

-
evin scrie:Mincioc larg, cu coada scurta, asemanator cu cel de musca, dar mai larg.
Rapid, sigur, fara stres nejustificat pt peste. Probabil si cu mai putine varfuri de bete rupte!
Gripu-i f bun pt poze!
Gripul permite eliberarea pestelui fara sa-l scoti din apa daca poza nu e necesara. Cand il scoti din apa intervine stresul suplimentar. Am avut situatii cu exemplare mari de stiuca si voblere mari, care s-au zbatut in minciog cateva zeci de secunde bune incurcand tripla libera a voblerului in plasa minciogului facand imposibila eliberarea triplei captive decat pana dupa eliberarea celei incurcate in minciog. Asta a tinut stiuca pe uscat minute bune si uneori am sacrificat ochiuri de minciog pentru a scurta timpul. In cel mai nefericit caz, cu gripul, pestele scapa cel mai iute si cel mai in siguranta. Coada scurta o folosesti daca iti permite barca dar la exemplarele mari oricum ai nevoie de o coada de cel putin un metru jumate zic eu. Varfurile rupte la lansete sunt dupa parerea mea inacceptabile.
-
razvan m.
- veteran

-
In pescuitul de zi cu zi prefer gripul. E mai comod de carat dupa tine. In concursuri, unde nu imi permit sa scap pesti, folosesc un miciog cu coada scurta, asemanator cu cel pentru pastravi.
In unele situatii insa, gafa te scoate din rahat si, poate, te scuteste de o posibila baie.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
SF
- veteran

Tristian scrie: Am avut situatii cu exemplare mari de stiuca si voblere mari, care s-au zbatut in minciog cateva zeci de secunde bune incurcand tripla libera a voblerului in plasa minciogului facand imposibila eliberarea triplei captive decat pana dupa eliberarea celei incurcate in minciog. Asta a tinut stiuca pe uscat minute bune si uneori am sacrificat ochiuri de minciog pentru a scurta timpul. .
Intodeuna sa ai cu tine un patent din ala taios care sa poata taia cea mai mare ancora din dotare !
In cazu asta taiam inelu care tine ancora sau ancora , doar ceva incurcatura spurcata ma facea sa tau minciocu ! Mai demult am mers pina acasa cu o baracuda invaluita in mincioc , insa asta era mai demult , o partida nocturna fara lanterna frontala , fara patent , un bat si 5 naluci intr-un tupperware , sau cum sa scrie
Shimano , daca ii intrebi pe crapisti cel mai bun ii un mincioc , si ala zic si io

-
RYOBI
- veteran

si eu prefer gripu cu asumarea riscurilor de rigoare,doar e pescuit sportiv nu de subzistenta scaparea unui peste nu-i o tragedie nu ne moare familia de foame ca-n neanderthal si daca se poate boga al meu e inca virgin

PS- nu mai trece iarna asta

-
Chief
- veteran

-
Pentru concurs obligatoriu minciogul, ce-i in mana nu-i minciuna. Am si cleste dinala rapala de taiat, de descarcerat... Am folosit si mana goala multa vreme si o mai folosesc inca la pesti inafara de stiuca

Cu stiuca am patit-o in toamna si m-am cumintit o vreme. Nu spuneam ca nu e bun minciogul dar nu reduce stresul pestelui, din contra.
-
evin
- utilizator constant

shimano scrie:Acest topic s-a nascut din dorinta de a ma perfectiona...) ...Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....
Tristian iar nu citesti atent, exista plasa de minciog, din plastic gros, in care nu se incurca ancorele. In plus, omul intreaba de pescuitul ,,in wadersi''.
Cand o sa vad muscarii cu gripul atarnat la centura, sau crapistii fara minciog, o sa cred ca-i mai bun pentru scos pestii din apa.
Intr-adevar, dupa ce ai scos pestele din apa, cel mai bine il manipulezi tinut in grip. Daca vrei sa eliberezi pestele fara sa-l scoti din apa, un patent e suficient.