Grip vs Minciog
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Grip vs Minciog
Acest topic s-a nascut din dorinta de a ma perfectiona cu unele echipamente necesare, despre care nu stiu prea multe, sa spun asa. Cum "stilul" meu este sa ma plimb toata ziua pe malul raului (cateodata fac kilometrii intregi), nu-mi permit sa car cu mine prea multe prostii. Nu pot sa car un minciog cu mine, eventual o "paleta de tenis" cum au muscarii, dar ma-ntreb daca asta ma va putea ajuta in vreun fel, sau mai bine sa renunt de tot la minciog si sa folosesc doar grip-ul...cine stie? Eu nu. Intrebarea mea este: Care sunt lucrurile absolut necesare pentru a putea pescui cu sufletul impacat, COMOD, si cu sanse minime de ratare (ma refer la faza cu scoaterea pestelui din apa)? Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....
Cel mai bun este minciogul, dar in acelasi timp este cel mai incomod, diferenta intre "paleta de tenis" si grip este mica, cu avantaj din partea paletei ca nu poti rani pestele pe care trebuie sa il aduci pana in mal pentru amandoua ustensilele. Cel mai "comod" e sa ai un ansamblu lanseta-mulineta-fir-naluca bun si atunci il scoti cu mana 

Re: Grip vs Minciog
Pentru stilul tau de as alege un minciog de aluminiu pliant Rapala, sau mai e unul, Frabill cu maner telescopic, e super-usor si are plasa de calitate (nu se incurca).shimano scrie:Acest topic s-a nascut din dorinta de a ma perfectiona cu unele echipamente necesare, despre care nu stiu prea multe, sa spun asa. Cum "stilul" meu este sa ma plimb toata ziua pe malul raului (cateodata fac kilometrii intregi), nu-mi permit sa car cu mine prea multe prostii. Nu pot sa car un minciog cu mine, eventual o "paleta de tenis" cum au muscarii, dar ma-ntreb daca asta ma va putea ajuta in vreun fel, sau mai bine sa renunt de tot la minciog si sa folosesc doar grip-ul...cine stie? Eu nu. Intrebarea mea este: Care sunt lucrurile absolut necesare pentru a putea pescui cu sufletul impacat, COMOD, si cu sanse minime de ratare (ma refer la faza cu scoaterea pestelui din apa)? Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....
Un grip pe langa proximitate (trebuie sa te apropii ff mult), nu e folositor decat cand scoti pestele de la adancime si e buimacit, sau e ff obosit. De multe ori nu ai luxul asta .
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
Tot timpul incerc sa car cat mai putine lucruri la o partida de spinning.
Borseta cu naluci si diferite accesorii , vesta in buzunarele careia incap alte maruntisuri , iar o vesta cu buzunar mare la spate este ideala pentru sticla cu apa.
In conditiile in care pescuiesti de pe mal , te deplasezi prin vegetatie , esti atent unde calci si unde este varful batului , consider ca minciocul va incurca si mai mult.
Daca nu se agata in crengi , iti va bate pe picior sau va "zdranganii" in locul unde este atasat si in plus daca e mic nu te ajuta prea mult , daca e unul pliabil te si vad cum il montezi cu o singura mana in timpul drilului.
Pestele il aduci la mincioc dupa ce l-ai obosit , la fel si cu gripul.
...in consecinta , eu sunt "pro-grip".
...asa si este daca nu sti sa-l folosesti.
Borseta cu naluci si diferite accesorii , vesta in buzunarele careia incap alte maruntisuri , iar o vesta cu buzunar mare la spate este ideala pentru sticla cu apa.
In conditiile in care pescuiesti de pe mal , te deplasezi prin vegetatie , esti atent unde calci si unde este varful batului , consider ca minciocul va incurca si mai mult.
Daca nu se agata in crengi , iti va bate pe picior sau va "zdranganii" in locul unde este atasat si in plus daca e mic nu te ajuta prea mult , daca e unul pliabil te si vad cum il montezi cu o singura mana in timpul drilului.
Pestele il aduci la mincioc dupa ce l-ai obosit , la fel si cu gripul.
...in consecinta , eu sunt "pro-grip".
...evin scrie: Gripu-i f bun pt poze!

...asa si este daca nu sti sa-l folosesti.
e diferenta intre mana si grip, cu gripul scoti mai repede si 99% din prima incercare orice peste... cu mana...zvic scrie:Nu si daca nu e bine intepat si il pierzi la mal in timp ce incerci sa il prinzi cu mana sau cu gripul. Tot minciogul e mai sigur zic eu.

eu mai folosesc minciog doar la crap, dar nu o data am patit pe Dunare, pescuind la crap sa am trasatura foarte repede , ca nici nu apucam sa intind minciogul asa ca respectivul crap tot cu gripul era scos.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9057
in imagine este unn crap care are gura mai mica decat pestii rapitori...
la pescuitul rapitorilor eu sunt pro-grip..
plus ca se incadreaza in in trendul (cel putin declarativ) multora care sustin C&R tot timpul, si cand prind si cand nu prind...

Este adevarat ca , cu un minciog, eventual si coleg care sa te ajute ai alte sanse sa scoti un peste... si cere un pic de efort (in plus) sa-l aduci langa mana (vedeti ca exista si gripuri cu maner mai lung) dar face parte din farmecul jocului... unii pesti scapa langa grip...
Am scapat asta vara, (intr-o perioada cu mare criza de salai) un salau de vreo 5kg la 10cm de grip... doar fiindca a scuturat o data din clantau

curaj!
oicercati gripul !
nu maintrebati de care...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Nu vreau sa va spun de cate ori am pierdut pesti foarte frumosi, scosi deja la mal, care nu erau foarte bine intepati, sau firul era mai slab (de aia nu mai merg eu in veci cu fir de 12 sau 14 la clean, c-am patzit-o prea des). In momentul in care puneam mana pe ei, o smucitura si dispareau, cu sau fara vobler....din pacate. Minciogul ar fi bun, dar, cum spune si Old_Radu, m-ar incomoda prea mult, iar gripul nu ma deranjeaza...deci sunt si eu pro-grip. Sau daca gasesc un minciog mai practic, pliabil, sau ce stiu eu de care...poate-mi schimb parerea...zvic scrie:Nu si daca nu e bine intepat si il pierzi la mal in timp ce incerci sa il prinzi cu mana sau cu gripul. Tot minciogul e mai sigur zic eu.
dap la mana , deseori se zbate..bine intepat il scoti din a2a sau a3a incercare...dar de cate ori pestii stau sa incerci sa-i bagi mana sub fusta... (pardo, am incurcat povestile) sub branhii?shimano scrie:Nu vreau sa va spun de cate ori am pierdut pesti foarte frumosi, scosi deja la mal, care nu erau foarte bine intepati, sau firul era mai slab (de aia nu mai merg eu in veci cu fir de 12 sau 14 la clean, c-am patzit-o prea des). In momentul in care puneam mana pe ei, o smucitura si dispareau, cu sau fara vobler....din pacate. Minciogul ar fi bun, dar, cum spune si Old_Radu, m-ar incomoda prea mult, iar gripul nu ma deranjeaza...deci sunt si eu pro-grip. Sau daca gasesc un minciog mai practic, pliabil, sau ce stiu eu de care...poate-mi schimb parerea...zvic scrie:Nu si daca nu e bine intepat si il pierzi la mal in timp ce incerci sa il prinzi cu mana sau cu gripul. Tot minciogul e mai sigur zic eu.
grip, cred ca merge si al clean.. cu ocazia asta o sa-i prindeti pe aia mai babani.
eu am scos si paltica cu gripul si avea aia o gura...vorba aia: ca de platica
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...