Grip vs Minciog

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Feb 2010, 23:10

Ti-am zis ca eu nu am grip...Dar sa te apuci sa folosesti si la clean gripul...mi se pare exagerat!Sincer! Pe vremea cand prindeam scobari din apa si inca din aia cocosati, nu foloseam nici macar minciogul. Si asta la varga(tun)!Ii oboseam frumos,ii aduceam langa picior si ii prindeam frumos de ceafa ,pe dupa operculi.Gata!
Auzi ,acolo grip la clean... :lol: La oblete oare merge?
Acuma nu trebe sa te superi pe mine ca sunt mai hazliu, da' eu zic ca nu trebe grip la clean ,decat la ala a lui Bunicul de vreo 4,600 parca... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 06 Feb 2010, 23:16

shimano scrie:
SF scrie: Shimano , daca ii intrebi pe crapisti cel mai bun ii un mincioc , si ala zic si io :)
Pai crapistii stau pe fundurile lor mari, de dimineatza pana seara, cu burti imense, stand in "fotolii", asteptand sa vina pestele la ei (cam asa vad eu imaginea stationarilor in general :wink: ), si normal ca ei voteaza cu minciogul, insa eu n-am ce face si ma plimb toata ziua, din "floare-n floare", si un minciog mi-ar strica visul....
Acuma, eu am un grip de la Jaxon, cu cantar (care nu face doi bani), si am reusit sa scot lejer avati, stiuci si cleni, dar un prieten a patit-o cu gripul meu si a scapat un clean de vreo 2 kile, imens. Baiatul nu mai are somn de atunci, si ma-njura cu tot cu gripul meu...ce pot sa-i fac? Gripul poate fi folosit si la clean, sau nu se recomanda? Repet, eu n-am pierdut nici un clean, dar de obicei ii scot cu mana, ca nu prea am timp de gripuri in toiul actiunii.
Deci? A fi sau a nu fi grip+clean=LOVE? :roll:
Din postarea ta inteleg ca problema grip vs. minciog era rezolvata inainte de a deschide topicul :shock: :lol: :lol: :lol:
Men...esti tare :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 06 Feb 2010, 23:20

Cleanul pana-n juma de kil si marlita sunt cei mai periculosi.
Daca nu vrei sa-i ranesti si nu-i strangi de ceafa hotarat, se zbat si de obicei aluneca pana ce a doua ancora a voblerului ti se opreste in mana!
Probabil nici nu-i ranesti daca-i tii in grip.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 06 Feb 2010, 23:27

Cleanu' pana-n juma de kil io zic ca-l ridici din fir sau lanseta daca nu e UL. Ce nevoie mai ai de grip?? Cred ca tre sa te chinui bine sa-i nimeresti gura cu gripu'

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Feb 2010, 23:48

Cand pescuiesti la vobler si scoti pestii cu mana, risti sa te alegi cu o tripla in deget. De obieci o tripla e in gura pestelui si una atarna pe afara, gata sa te gabjeasca in orice moment. E doar o chestiune de timp pana o patesti. :D
Am fost nevoit sa scot tripla cu patentul de doua ori din mana si o data din picior. E foarte neplacut si doare al dracului de tare. Unii chiar lesina la extractie. :lol:
Categoric nu mai pun mana pe peste pana nu il scot pe mal cu gripul sau cu mincogul. :lol:

La jig e altceva. Practic, nu risti nimic. La oscilanta sau rotativa, treaba sta cam la fel.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 06 Feb 2010, 23:57

Si eu am patit-o, dar la avat de doua kile, nu la clean sub 500g, si da, nu e o placere, a intrat ancora pana la os. Noroc cu un pescar care era la 50m de mine pt ca eu nu puteam face nimic. Cu o mana tineam pestele sa nu se afunde mai tare ancora, iar cea cu ancora in ea era paralizata de durere.
Se mai intampla. Riscurile meseriei 8)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Feb 2010, 00:46

razvan m. scrie: Am fost nevoit sa scot tripla cu patentul de doua ori din mana si o data din picior. E foarte neplacut si doare al dracului de tare. Unii chiar lesina la extractie. :lol:
A cui era miinile si picioru ? care o lesinat ? uite niste chestii care ma framanta mai mult decit problema lu Shimano :lol: :lol:

De aia patentu tre sa taie cel mai tare cirlig care il ai cu tine :wink:

Eu o sa ma risc in continuare , nu am ce face !

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 07 Feb 2010, 01:35

Fiind adept fanatic al C&R vad grip-ul ca pe un instrument foarte nociv pentru gura pestelui.

Sigur, e mai comod de transportat, dar fara exceptie raneste foarte tare pestele.Am vazut stiuci cu gura rupta, somni cu falca perforata, avati ,salai, de toate...

Daca din start vrei sa ajunga totul in frigider, nu mai are rost alegerea DAR daca vrei sa fii cool iti iei un minciog :)

Chiar ma gandeam si eu ce misto ar fi sa ma duc la un scobarit si sa am un minciog din asta mic :)

Minciogul poate fi o unealta foarte comoda, daca folosesti un mic magnet si il pui la spate.

Poti sa vezi aici : http://www.flickr.com/photos/zerooflow/ ... 309722101/

Aici : http://www.flickr.com/photos/zerooflow/ ... 247362976/

Aici : http://www.flickr.com/photos/zerooflow/ ... 247362976/

Nu te uita la bani, pentru ca e o nimica toata.Un minciog gasesti si cu 30-50 de lei si un magnet costa cam tot atat.
Sigur nu se preteaza pentru pesti foarte mari, dar in cele mai multe situatii, la pescuit de clean,pastrav de pe mal , este foarte util si usor de folosit.

Da-i si lu` ala micu` o sansa sa traiasca..

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Feb 2010, 10:24

...la clean nu se preteaza gripul.
...cleanul are gura foarte sensibila.
...la cei mai "rasariti" daca pui gripul , ai sanse mari sa li se rupa gura , la prima zbatere a acestuia.
...nu vreau sa fiu rautacios , dar unii exagereaza putin , cu grija fata de pestele capturat. Nu mai ramane decat sa caram saltea de primire , in conditiile in care pescuitul de pe mal presupune sa strabati zone denivelate , maluri abrupte cu vegetatie bogata (in special arbustii aceia cu spini sunt deosebiti de "prietenosi") :oops:
...sa vedem acum ...mi-am turnat cenuse...? :lol:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 07 Feb 2010, 11:14

si eu sunt total impotriva gripului din acelesi motive cu shoco(falci rupte.. la cei mai mici din cauza agitatiei, la cei mai mari din cauza masei corporale proprii..... de fapt cind am vz prima data grip la rex hunt chiar se spunea pe acolo ca la pesti mari(baramundi in cazul ala) dupa ce ai apucat pestele de mandibula in apa sa il ridici folosind cealalta mina sub burta lui)
@ old, daca tot ne hotarim ca eliberam pestele atunci trebuia sa o facem asa fel incit sa ii dam cit mai multe sanse sa isi revina 100% ca altfel nu suntem decit niste ipocriti care ne place sa ne laudam pe forumuri: BA EU I_AM DAT DRUMUL :evil:
@shimano, la crap minciocul e OBLIGATORIU nu din cauza burtilor si fundurilor, si din cauza taliei pestilor( dubla campiona mondila la crap, AFRICA DE SUD, are in echipa doar fosti sportivi de performanta care dupa ce ti-ai terminat tu "tura" de 10-12 ore pe malul Muresului au energia sa mai faca inca 4-5 "ture" fara odihna)
ps ancore in mina am avut si eu, si far4a ajutor din exterior nu reuseam sa scap de ele(in general cu o mina tin pestele sa nu se zbata mai mult, iar in cealalta infing ancora sa nu imi intre in picior :twisted: :twisted: :twisted: )
ps1 pestii ii scot cu mina la spinning, cu minciocul la crap sau la stationar(la un bat de 5m e recomandat 2 m de coada la mincioc, iar de la 6 in sus minim 3m de coada...asta daca vrei sa ai batul mai mult timp), iar in concursuri doar cu minciocul, indiferent ca e un biban la limita(am dat prea multi pesti de balonul barcii ca sa ma mai risc :wink: )

Scrie răspuns