Grip vs Minciog

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Feb 2010, 11:22

gripul pt comoditate
minciocul pt siguranta.

si daca tot veni vorba de mincioc, stiti careva, pe undeva, un mincioc bun, pliabil si telescopic, cu plasa care sa nu se incurce??
am avut un astfel de mincioc, made in DDR parca, cumparat de pe autostrada la km 36 prin anii 198..
si acuma il regret, fiindca zace pe fundul oltului, cazut din barca :cry:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Feb 2010, 11:24

evin scrie: Gripu-i f bun pt poze!
evin scrie:
@Old_radu
Lumineaza-ne si pe noi in tehnicile secrete de manuire a gripului!
...e complicat rau , aici e o intreaga filozofie.Inclusiv manualul de utilizare contine peste 400 de file....
...eu zic sa iti cumperi unul si sa incerci sa scoti un peste cu el.
...ulterior vom corecta greselile facute.
:oops:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 06 Feb 2010, 12:01

adiwolf scrie:... si daca tot veni vorba de mincioc, stiti careva, pe undeva, un mincioc bun, pliabil si telescopic, cu plasa care sa nu se incurce??...
Unul cu plasa facuta din nailon simplu, nu din fir impletit, ca sa nu intre varful carligului ?

Chief
veteran
veteran

Re: Grip vs Minciog

Mesaj de Chief » 06 Feb 2010, 12:37

evin scrie:
shimano scrie:Acest topic s-a nascut din dorinta de a ma perfectiona...) ...Nu vorbesc de pescuitul din barca, ci strict de pe mal, sau din apa (rau/balta), unde mai intru cu cizmele pan' la piept....
Tristian iar nu citesti atent, exista plasa de minciog, din plastic gros, in care nu se incurca ancorele. In plus, omul intreaba de pescuitul ,,in wadersi''.
Cand o sa vad muscarii cu gripul atarnat la centura, sau crapistii fara minciog, o sa cred ca-i mai bun pentru scos pestii din apa.
Intr-adevar, dupa ce ai scos pestele din apa, cel mai bine il manipulezi tinut in grip. Daca vrei sa eliberezi pestele fara sa-l scoti din apa, un patent e suficient.
Mie mi se parea ca e grip VS minciog deci crapistii si muscarii sunt exclusi din start. Inafara de asta singurele specii la care e valabila intrebarea mi se par cam stiuca si salaul... hai ca mai merge si la avat sau daca tii neaparat sa prinzi platica cu gripu si acolo. E vorba si de exemplarele mari ca degeaba vrei sa prinzi un somn de peste 2 metri cu minciogul sau fugaresti un clenutz de 200 gr cu gripul. De incurcat oricum se incurca mai ales cand ai triple mari pe-afara dar exista mincioguri din materiale care nu se rup sau textura permite intrarea si iesirea carligului fara ruptura materialului. Probabil ca cele mai bune sunt alea mari de la Rapala dar nu stiu unde gasesti la noi, practic, ca teoretic au multi.

Imi cer scuze ca n-am fost atent, o sa mai deschid eu un topic grip VS minciog langa asta dar o sa specific "din barca", asta se pare ca e ocupat numai de cei care pescuiesc de pe mal. Apropos de atentie, ai citit linkurile alea care ti le-am pus pe-acolo? Cum mai e cu actiunea? :lol: Pana acum am material cat de-o carte, cine stie...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Feb 2010, 13:08

Tristian scrie: Am folosit si mana goala multa vreme si o mai folosesc inca la pesti inafara de stiuca :lol: Cu stiuca am patit-o in toamna si m-am cumintit o vreme. Nu spuneam ca nu e bun minciogul dar nu reduce stresul pestelui, din contra.
Mina goala folosesc si io in majoritatea situatiilor , ridic pestii din leader , pe locu doi minusa cind ajung la peste insa asta se intimpla mai rar la mine , cu minusa din piele intoarsa scufundata prealabil in apa ai un grip foarte bun si un peste care-l culegi de ceafa nu tre sa-l strangi la fel ca si atunci cind esti cu mina goala .

Mincioc cu plasa din guma ii cel mai bun , insa mai greu de gasit . Ar fi bun in apa dulce , stiu niste biologi marini care il folosesc in mare, insa mai zboara cite unu din mincioc , ii rigid cauciucu ala , un fel de oala gaurita cu miner lung :lol: , insa ii cit se poate de ecologic in pescuitu cu voblere :wink:
Ziceau deasemena ca pestii mai maricei daca ii ridici in grip fara sa bagi mina sub el , maricei de la vreo 3 kile in sus , si se zbat in grip isi fac paguba , rani interne si dinastea , datorita greutatii lor . Anu trecut in octombrie am fost invitat la o intilnire unde unde jumate de ora o fost dedicata subiectului , cu filme , poze , diapozitive , pareri dupa sute si mii de pesti prinsi si marcati . Pe aia nu i-am vazut inveci cu grip , si au habar mai mult decit un parlit ca mine :lol:
Mesaju care l-au lasat ii daca tot folosesti gripu , sustii pestii mai maricei si de burta , in plan orizontal ,nu sa atirne vertical de grip .

Evident pt. cei care nu servesc release nu merita studiat cazu :lol: :lol:

Radu_V
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Radu_V » 06 Feb 2010, 14:05

shimano scrie:Nu, prind doar pesti mici, dar cei pe care-i scap sunt imensi (cleni capitali de 5-6 kile, stiuci la 12-14, s.a.m.d.) :lol:
De aia caut o solutie sa mai si scot ceva peste frumos... :wink:
zi-mi si mie locul ala... cleni la 5-6 KILE :)) sa nu mai zic de batrana doamna... 8)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 06 Feb 2010, 17:00

shimano io zic ca pe tarnava cel mai bine folosesti mana mai ales cand pescuiesti din apa :wink:

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 06 Feb 2010, 18:19

Tristian, vad ca inca te mananca cu actiunea. Ma bucur ca ai strans material cat pt o carte, acum citeste-l si incearca sa-l intelegi. Am incheiat discutia cu tine pe topicul ala deoarece te faci ca nu pricepi (sau chiar nu pricepi), desi nu numai eu ti-am spus ca gresesti.
Revenind la topic, vad ca esti din acelasi oras cu initiatorul topicului, Shimano, care spune ca pescuieste pe Mures si pe Tarnava, de pe mal sau din apa. Cati salai si cate stiuci ai prins tu pe Tarnava (sau pe Mures) si i-ai scos cu gripul?

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 06 Feb 2010, 18:37

eu nu folosesc nici grip nici mincioc...doar cu mana...e adevarat ca am scapat multi....... face parte din distractie....dar daca esti o persoana ofticoasa...e mai bine cu mincioc...face bine la inima.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

ovidiu
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de ovidiu » 06 Feb 2010, 18:52

ionutz_gr scrie:eu nu folosesc nici grip nici mincioc...doar cu mana...e adevarat ca am scapat multi....... face parte din distractie....dar daca esti o persoana ofticoasa...e mai bine cu mincioc...face bine la inima.
buna asta cu minciogul si inima :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns