Tristian scrie: Am folosit si mana goala multa vreme si o mai folosesc inca la pesti inafara de stiuca

Cu stiuca am patit-o in toamna si m-am cumintit o vreme. Nu spuneam ca nu e bun minciogul dar nu reduce stresul pestelui, din contra.
Mina goala folosesc si io in majoritatea situatiilor , ridic pestii din leader , pe locu doi minusa cind ajung la peste insa asta se intimpla mai rar la mine , cu minusa din piele intoarsa scufundata prealabil in apa ai un grip foarte bun si un peste care-l culegi de ceafa nu tre sa-l strangi la fel ca si atunci cind esti cu mina goala .
Mincioc cu plasa din guma ii cel mai bun , insa mai greu de gasit . Ar fi bun in apa dulce , stiu niste biologi marini care il folosesc in mare, insa mai zboara cite unu din mincioc , ii rigid cauciucu ala , un fel de oala gaurita cu miner lung

, insa ii cit se poate de ecologic in pescuitu cu voblere
Ziceau deasemena ca pestii mai maricei daca ii ridici in grip fara sa bagi mina sub el , maricei de la vreo 3 kile in sus , si se zbat in grip isi fac paguba , rani interne si dinastea , datorita greutatii lor . Anu trecut in octombrie am fost invitat la o intilnire unde unde jumate de ora o fost dedicata subiectului , cu filme , poze , diapozitive , pareri dupa sute si mii de pesti prinsi si marcati . Pe aia nu i-am vazut inveci cu grip , si au habar mai mult decit un parlit ca mine
Mesaju care l-au lasat ii daca tot folosesti gripu , sustii pestii mai maricei si de burta , in plan orizontal ,nu sa atirne vertical de grip .
Evident pt. cei care nu servesc release nu merita studiat cazu