discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bradypus
- veteran

ntre 2 fire diferite ca material sau intre fir si struna ... des trebe ales un nod mai complicat care deobicei e si mai mare versus atunci cind faci nod cu el insusi sau cu acelasi tip de fir
eee si in cazul asta e mai usor sa pui o piesa intermediara care elimina efectu secundar exprimat mai sus plus ca la fc des arde la stringere mono...
ma rog... din motive d´astea...
numa ca noi imbirligatori ...cujetam ca nu-i bine s-al trecem prin inele... , ci il folosim nafara lor...
la faze de astea va lasam pe voi restul...
experimentati... , eventual unii o pun si de-un articol... , si apoi ne ziceti si no... , daa ? mere tras si prin inele ?

-
vgb
- utilizator constant

@ULK: daca vorbim de nod care trece prin inele, albright e cel putin la fel de incomod ca microringurile. incearca si tu, nu-i musai sa ma crezi pe cuvant.
daca liderul e mai scurt, microringul bate orice conexiune mono-textil. parerea mea
evident ca nu vorbim de fly aici; da'chiar nu vad niciun motiv sa nu preiei o smecherie care functioneaza bine, mersi in alt stil. ma rog, functioneaza pt tot restul lumii, mai putin pt. Sorin care nu ar putea accepta ceva util de la muscari

-
ULK
- veteran

Nu vgb nu ma sfiesc sa preiau ceva daca na satisface nu e problema.
Daca tu zici ca esti multumit si ca ai testat ca tine mai bine asa...eu te cred pe cuvant.
Dar sa trec micro ringul ala prin micro inele de 3 mm diametru interior...credca mi-ar fi imposibil. Poate ca Albright facut cum il fac eu e destul de voluminos ,totusi imi trece prin inele de parca nici nu ar fi....Nu dau dupa pesti dupa care da SF, nu am pierdut nicodata nicunul din cauza nodului...dece nu m-ar satisface?
Nu exista o singura metoda si un singur adevar,este mai nuantata treaba decat atat.
Eu prefer un singur nod...tu doua ....Care are dreptate? Daca fiecare e multumit asa...amandoi.
-
Musti
- veteran

Ajunsi in acest punct, tre' sa recunosc ca am pacatuit...
Nodul pe care il folosesc eu e din pescuitul... crapului. Pescuitul ala e insuportabil, IMO. Nodul, in schimb, e genial. Il cheama Mahin.
Cat despre microringuri, tot respectul. Le folosesc cu drag, dar numai la musca, unde nu tre' sa le trec prin inele. Numai ca, sincer, eu nu le folosesc cu gandul la rezistenta sporita (in eventualitatea ca aceasta rezistenta sporita ar exista). Motivul e mult mai prozaic. Ma ajuta doar sa nu "mananc" din leader de fiecare data cand schimb tippet-ul. Meschinarie, frate...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
Nemernic
- veteran

Tot Mahinul il folosesc si eu.....adevarat ca este un nod incredibil de rezistent...dar numai daca este corect executat.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
colaps
- senior

pai la mine leaderul e legat de tippet cu un loop to loop la voi nu e la fel ? adica ar fi indicat de exemplu un nail knot acolo sa fie mai tzapan ? parca asa imi era si mie primul leader ( conic din fabrica ) .
...
-
ULK
- veteran

Dar asa ca idee..pentru ce anume...din ce motiv a fost inventat inelul ala? Banuiesc ca nu cu scopul de a mari rezistenta la punctul de conectare.
-
ULK
- veteran

-
Musti
- veteran

Da. S-a nimerit sa ma apuce logoreea tot in mijlocul unei discutii despre fire...
Cred ca odata, candva, m-a preocupat rau subiectul si-am ramas cu sechele.
Las' ca-mi trece...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
ULK
- veteran

Chiar terog sa nu iti treaca...ar fi pacat

.
Poate pot sa imi dai raspuns la intrebarea mea de mai sus in legatura cu inelul ala? Tu practicand ambele stiluri.