Fluorocarbon leader

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
viorel.
veteran
veteran

Re: Fluorocarbon leader

Mesaj de viorel. » 11 Sep 2012, 20:13

anem scrie:
viorel. scrie:[.....]
Si el,la fel ca mine , nu face parte din divizia "master" domne, si doreste o parere despre ceva ce i-ar putea fi de ajutor in pescuitul asta pe naturale experimentat de unii dintre noi! Aia mai de open asha!

Deci ce leader fluoro mai folositi?
... huh, nasol sa iti dai cu parerea ... mai ales daca e o parere care nu face parte nici din master dar nici din open ... pa
Off topic
Scuze Tibishor

Anem, te bagi ca musca in cacao!

Ciao!
pescar particular

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Sep 2012, 21:26

Ciao ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Sep 2012, 21:36

Arivederci... :mrgreen:

viorele..scuze sau nu..tot pe off esti...deci "ai pup iu" ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 11 Sep 2012, 22:10

MatrixVR5, parerea mea este ca Sunline-ul nu-i „the best”... si asta ti-o spune un om care a pescuit si alt flurocarbon JDM ... si inca vreo doua/trei americane ...

Vrei sa-ti spun ca Super Shooterul de 8lb plesneste de la nod in lanseu cu 21g? Ca este mult prea rigid si face peruci? Ca trebuia sa arunc jiguri de 21g „din umar” ? Si sa intep numai „din incheietura”? ca tre sa umpli un tambur de Shimano 2500 numai pe jumate ca sa il poti pescui?

Asta este muuuulllttt mai bun

http://www.tacklewarehouse.com/Toray_So ... -BTUF.html

cel de 10lb este mai moale decat ala de 8lb de la Sunline ... nu plesneste in lanseu nici cu 42g(pe acelasi nod) ... si efectiv nu-l poti taia „in dinti”

nu mai ridicati anumite produse Sunline in slavi ... in special asta nou adus de Abrevis ...

cine foloseste Super PE stie cum sunt ultimele batch-uri ... ala subtire nu pocneste de la nod ... cum dai cu el in piatra se ciufuleste grav ... etc ...

eu in prima zi cand am dat cu Machine Gun Cast de 4.5lb cand am agatat si am rupt, am lasat vreo 20m de fir in apa ...

ahhhh ... Momentum 4*4 foarte tare .... l-am vazut la doi pescari consacrati, l-am si pipait ... l-am pipait si pe ala Rock xxx PE, si pare bun si ala ... dar e prea scump ... orice textil se „coace” in timp ... eu pescuiesc mult ... la mine o rola de textil tine maxim o luna jumate(tai si mult din el si dau si printre pietre si cioate) ... prefer sa schimb cate o rola de PP pe saptamana decat sa-mi iau doar o rola de Sunline din asta bun ...

Si ca idee, nu are cum sa fie un fir mai bun decat Toray ... Toray este o firma consacrata care se ocupa inclusiv cu producerea de fire si tesaturi artificiale(inclusiv fibre de carbon, aramida si altele). Firma care, probabil, investeste mult in cercetare, mult mai mult decat firme precum Sunline sau Varivas deoarece au alta piata - nu se rezuma numai la fibre pt pescuit

http://en.wikipedia.org/wiki/Toray_Industries
http://www.toray.com/

Eu nu am nimic cu Abrevisul ... sunt niste oameni faini pe-acolo, unii pe care ii si cunosc ... si sunt multe produse bune ... dar exagerezi un pic cu reclama asta ...

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 11 Sep 2012, 22:44

Ulk tu esti amanta lui Anem ? Ai grija ca agati boblerul in tastatura de atata pescuiala!

Multumesc Bogdan pt parerea ta despre leader!
pescar particular

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Sep 2012, 23:41

seiz hu? :)

nu-i multumi ca nu tie tia zis :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Sep 2012, 07:01

Daca ceva este marca Toray ,nu inseamna ca este neaparat cel mai bun,fiabil,rezistent....De exemplu stiu niste blancuri produse de aceasta firma care se cam rup..Ca toray este lider mondial este alta poveste,dar faptul in sine nu cred ca reprezinta un argument in favoare unei calitati exceptionale..drept dovada ,blanck-urile respective....

Cred ca nu trebuie sa condamnam sunline-ul,caci isi are si el aplicatiile lui...stiu pescari care il prefera pentru ca nu ia apa asa de mult si asta mareste mult senzitivitatea.insa da,dezamageste la rezistenta la socuri,ceea ce indica ca ar trebui folosit pe lansete mai blinde pe virf sau de clasa de putere mai mica,la diametrul respectiv..Sint convins ca pe lacuri,sau din barca ,unde este scazut pericolul abraziunii,este o solutie excelenta..

Eu folosesc lider obligatoriu,atit pentru dinamica prezentarii,cit si pentru abraziunea cu obstacolele,insa nu cred ca acest leader trebuie sa fie de fluorocarbon..Posibil ca pe ape statatoare,sa aiba vreo influenta,dar pe Mures nu are..Orice mono,rezistent este bun..acum folosesc ceva care cica e 'fluorocarbon coated',ii zice'kevlon steelon',si a costat 20lei suta de metri..Ieftin si sint foarte multumitde el,nu se roade,tine bine la tractiune si cind agatura este mortala,se rupe pe la nodul agrafei,de cele mai multe ori..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 12 Sep 2012, 07:13

"bogdan 82
Ai incercat "Tornado V Hard" de la Sunline ? Ca despre acesta era vorba .
Tu ai mentionat o gramada de produse care nu esti deacord cu ele , dar e problema ta, poate altii au cu totul alta parere de acele produse. E alegerea fiecaruia sa aleaga cei place si sa aprecieze cei place. :respekt:
Tu nu ai mentionat acest produs :lol: .
Despre acest produs era vorba "Tornado V Hard" !
Si dupa mine este mai bun decat Toray :roll: .
:respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Sep 2012, 08:33

atata nebunie cu liderul ala cand treaba e simpla ...

avand in vedere ca poate fi schimbat de mai multe ori pe partida si in cel mai bun caz reuseste sa faca doua partide atunci chiar nu consider necesar sa indeplineasca nu stiu ce calitati. un fir care sa reziste bine la nod si la abraziune.

daca inainte ma kkm tot pe mine sa folosesc FC si alte nebunii de genul asta ulterior mi-a mai trecut pentru ca oricum nu are importanta. momentan la "finesse" folosesc un mono Trabucco T-Force Match 0.35 care indeplineste perfect cerintele si pentru pescuit greu folosesc un Yamashita al carui model nu stiu sa il citesc de pe ambalaj. cu asta am raschetat toate pietrele de sub maluri tragand de mine un pestuc si nu a cedat.

am mai folosit ceva de pe la Savage Gear de 0.7 care era foarte OK, inca un Trabucco al carui nume in scapa acum plus nu stiu ce alte minuni si toate au fost la fel de OK. unul singur nu il recomand nimanui ... adica Berkley Vanish care la nod se rupea mai rau decat ata de papiota.

ps: viorele, baiete ... nu vezi ca tot pe langa subiect o dai. ce te tot chinui aici ca nu reusesc sa inteleg?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Sep 2012, 18:26

bogdan82 scrie:...Si ca idee, nu are cum sa fie un fir mai bun decat Toray ... Toray este o firma consacrata...
Pfiuu... Tare argument... :lol: Primul exemplu care-mi vine in cap e ca Okuma e un concern mult mai tare/mare decat Daiwa. Deduc de aici ca si mulinetele lor, desigur, nu-i asa?...

Apropos, daca-i pe-asa, apai Seaguar a inventat firu' de fluorocarbon, maica... :wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns